1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Lang geleden werd een gouden bron van onnoemelijke kracht verborgen in een koninkrijk. Op een dag werd deze krachtbron gevonden door een kwaadaardige man. Hij maakte zich meester van de kracht en op zijn bevel werd het koninkrijk in duisternis gehuld. Op het moment dat alle hoop verloren leek, verscheen uit het niets een jongeling in een groen pak. Hij hief zijn zwaard tegen het kwaad, rekende af met het duistere heerschap en bracht het licht terug naar het land. Deze jongen die door de tijd had gereisd om het land te redden, werd de Held Der Tijden genoemd. Het verhaal werd generatie op generatie doorverteld, tot het een legende werd.

Op een dag blies een stevige herfstwind over het koninkrijk, en worstelde het grote kwaad zich uit de diepten naar het oppervlak van de aarden. De mensen dachten dat de Held Der Tijden weer zou komen om hen te redden. Maar er kwam niemand… Wat is er met dat koninkrijk gebeurd? Er is niemand meer die het kan vertellen. De herinneringen aan het koninkrijk verbleekte, maar de legende overleefde, gedragen door de wind. Op een klein eiland werd het de gewoonte om jongens een groen pak te schenken als ze een bepaalde leeftijd hadden bereikt. De oudere hoopten dat de jongeren net zo moedig waren als de held uit de legende... Nu een aantal generaties verder is het zo ver, Link is jarig en zoekt zijn oma op die natuurlijk een cadeautje voor hem heeft: het groene pak. Nu naar zijn zusje Aryll. Daar zit ze boven in de uitkijktoren, ze geeft link een cadeautje. Het is een verrekijker, Link test zijn cadeautje natuurlijk meteen uit... ‘’Wat komt daar aanvliegen,’’ het is een grote vogel en hij heeft een meisje in zijn klauwen. En als dat nog niet genoeg is vaart er achter ook nog een groot schip, een piratenschip. Link rent er meteen achteraan, maar natuurlijk gaat het weer niet zo makkelijk, de weg is versperd door een aantal bomen. Nu moet je nog een paar zwaardvechttechnieken gaan leren bij de leraar van het dorp. Als je er in slaagt krijg je een zwaard waarmee je de bomen om kan hakken. Als je haar dan eindelijk hebt gered duikt de grote vogel weer op, en hij grijpt je zusje. Link moet zijn zusje redden, en besluit met de piraten mee te gaan. Even afscheid nemen van zijn grootmoeder kan natuurlijk geen kwaad. Nu is het tijd om je Aryll te redden!

(in de ton zit Link)

Als de piraten dan eindelijk aankomen bij Forsaken Fortress, (Het kasteel waar Aryll gevangen zit) pakken ze een kanon te voor schijn en stoppen je er in. Ze schieten link zo de binnenplaats op, van het kasteel. Het doel van deze kerker is dat de bewakers je niet mogen zien en dat je zo naar je zusje moet sluipen. Als je zo eindelijk bij de cel aankomt waar Aryll gevangen zit komt de vogel weer te voorschijn, hij pakt Link op en slingert hem weg. De held van dit avontuur drijft in de zee, tot dat er een boot aan komt. Link klimt aan boord, maar wat is dat. De boot praat. Deze boot heb je verder in het avontuur nodig om van eiland naar eiland te reizen. Dit vervoersmiddel kun je laten varen door het zijl op te hijsen, en je zo door de wind laten varen. Maar wat nu als de wind van voren komt? Dan zal ik het nu even gaan hebben over The Wind Waker, wat is de wind waker? De wind waker is een stokje om mee te dirigeren, zo kan je de wind sturen door middel van muziek. En niet alleen de wind maar nog veel meer, daar ga ik verder niet te veel over verklappen.

Even over de stijl van het spel, het ziet er een beetje kinderlijk uit. Eerst dacht ik, voor dat ik dit spel kocht is het niet wat kinderachtig. Maar wat kan mij het schelen het is zelda, had ik het even goed. De sfeer ziet er echt prachtig uit, en dat gecombineerd met de muziek die we inmiddels wel van zelda kennen, is het echt weer zo’n game die we van zelda kunnen verwachten. Bij dit spel krijg je echt zo’n legende gevoel en dat vind ik heel goed. Nu even over de kerkers. Ik had er graag meer gezien, maar ze zien er ook weer prachtig uit. Met al die puzzels en side-quests die er in voor komen, is het toch een zeer leuke zelda game. Ik had alleen heel graag iets meer kerkers gezien. Bij de eerste kerker heb je nog maar drie levens dus is het soms nog best lastig, maar als je verder in het spel komt worden de kerkers steeds simpeler. Dat komt door al die levens die je dan al verdient hebt. En in elke kerker win je natuurlijk een bepaald item, in dit zelda avontuur zijn er natuurlijk een paar nieuwen. Ik zal er even één noemen: het Deku Leaf. Dit is een groot blad wat zeker wat te maken heeft met The Wind Waker, je moet namelijk op magie vliegen en je zo mee laten waaien met de wind. Je kan er ook dingen mee wegblazen en zo op plaatsen komen waar je normaal niet bij kan komen. En dan wil ik het nu nog heel even hebben over het zwaardvechten. Het vechten vind ik echt super, je kan veel dingen bij je oude leraar leren. Ik zal een paar dingen noemen: De grote Spin. Of als iemand je probeert te raken, om meteen een tegenaanval terug te geven.

Ik heb nu al heel wat over deze game besproken en ik hoop dat jullie er van genoten hebben. Als ik nu terug denk aan alles wat ik in deze game heb gedaan, is het zeker een topper geweest. En ik heb echt van dit spel geleerd dat je een game nooit op zijn uiterlijk moet beoordelen.

Conclusie en beoordeling

Ik vind dat ik nu wel kan zeggen dat dit weer een top game is met een prachtige sfeer. Het varen over langen afstanden is soms wel irritant, maar met een mooi zonnetje erbij en die Zelda sound krijg je een echt zeemansgevoel. Door de goede sfeer en de prachtige wereld waar het zich afspeelt geef ik dit spel een dik verdiende 9+.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Geweldige sfeer
 • Mooi verhaal
 • Veel verschillende aanvallen
 • Het geluid
 • De puzzels
 • De vrijheid, je kan bijna overal komen.
 • Minpunten
 • Het varen over groten afstanden kan saai worden.
 • Er mochten iets meer kerkers in.
 • De moeilijkheidsgraad

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit is echt uitmelkerij eerste klasse zeg… Voor zo'n beetje elke rockband een Guitar Hero game maken…

 • Wat Koleos zei. De reviews melden constant dat dit soort titels niet de moeite waard zijn om te kopen, tenzij je een ECHTE GH Fan bent. Uitmelkerij op zijn beste! Belachelijk…

 • Ik vind dat dan weer super! Must-buy voor mij. Toch als er voldoende oude nummers inzitten!

 • Daar gaan we weer. Nog maar een stuk of zeven te gaan en dan zijn we er klaar mee.

 • Ik vind et ook wel tof op zich. Alleen het was natuurlijk al maaaaanden bekend dat deze game eraan zou komen..

 • ben benieuwd, wat er hier te halen valt.



  we zien het wel. in 2009

 • Guitar Hero out sells Rockband 2 dus tsja zou stom zijn als ze dat niet zouden doen.

 • Ik las dus dat Kyuss en The Sword ook in dit spel voorkomen YEAH :D



  En dat Master of Puppets te spelen is!!!



  Deze ga ik zeker halen!


 • Ik doe het alleen al voor Enter Sandman :'D

 • Kyuss is wel een erg toffe stonerrock band!! Ik hoop dat er vooral oude nummers van metallica inzitten.

 • Oud nieuws… maar wel goed nieuws!

 • Slayer FTW!



  ps, Metallica Rules! :)

 • Metallica FTW

 • @DemonTPx



  Dat heb ik ook gelezen, maar dat zijn geruchten..



  Wel hardnekkig :P


 • Goed voor de fans!

 • Maar kun je dan ook het drumstel enzo erbij gekruiken?

 • http://www.eurogamer.nl/article.php?article_id=342792



  game ondersteunt de kit van Guitar Hero: World Tour voor alle liedjes. Daarnaast zal er voor de drummers een extra moeilijkheidsgraad zijn, Extra Plus



  Metallica tracks:





  Enter Sandman

  For Whom The Bell Tolls

  Fuel

  Hit The Lights

  King Nothing

  Master of Puppets

  No Leaf Clover

  Nothing Else Matters

  Sad But True

  The Unforgiven

  Wherever I May Roam

  Tracks from other bands:





  Alice In Chains: No Excuses

  Bob Seger: Turn The Page

  Judas Priest: Hell Bent For Leather

  Kyuss: Demon Cleaner

  Lynyrd Skynyrd: Tuesdays Gone

  Mastodon: Blood and Thunder

  Michael Schenker Group: Armed and Ready

  Samhain: Mother of Mercy

  The Sword: Black River

  There will also be additional tracks from the Foo Fighters, Queen, and Slayer.



  http://ps3.qj.net/Guitar-Hero-Metallica-details-partial-tracklist/pg/49/aid/127318






























 • Ik wacht liever Harmonix' Beatles Game af.

 • Dit is al zoooo lang bekend.. Maargoed, dit deell wordt geweldig.. Metallica!! :D

 • metallica ! betere groep voor gh kan ik me niet in beelde :p alleen zoude ze dan echt wel ALLE metallica songs er moeten tussenzetten en niet maar een paar :p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren