1. Rayman Raving Rabbids (PC)

Rayman Raving Rabbids (PC)

“DÀÀÀÀÀÀÀHHHHHH!! Overal om je heen zijn konijnen. Je kunt geen stap verzetten of er hangen alweer twee konijnen aan je benen. Het liefst ren je zo snel mogelijk weg. Er zijn echter zoveel konijnen dat je er nooit doorheen zou kunnen komen.” Het had zo een nachtmerrie kunnen zijn, maar het is niet zo. De wereld van Rayman heeft namelijk net een invasie konijnen ontvangen. Aan jou de taak om de wereld weer konijnenvrij te krijgen.

Elke, zichzelf respecterende, gamer heeft de afgelopen maanden kennis gemaakt met de knotsgekke konijnen die de wereld van Rayman volledig op z’n kop zetten. Ubisoft heeft de konijnen namelijk vele keren als hoofdacteur in een filmpje laten opdraven. De een vond deze filmpjes geweldig, terwijl de ander de humor er niet van in zag. Ik zal eerlijk toegeven dat ik bij die eerste groep hoor. Op een of ander vreemde manier zorgden de filmpjes er elke keer weer voor dat ik een gulle glimlach op mijn gezicht kreeg. Als je met zo’n indrukwekkende campagne de aandacht op je kan vestigen ben je goed bezig, maar het gaat natuurlijk om het eindproduct.

En juist met dat eindproduct ben ik minder tevreden. Het niveau van het spel ligt dan ook onder een gemiddeld Raving Rabbids filmpje. Wat is namelijk het probleem? Rayman is namelijk niet langer meer een platformgame, maar een partygame. Voor mij is dit namelijk hetzelfde als Mario in een First Person Shooter. Dit is een combinatie die een gemiddelde Nintendo fanboy niet zal waarderen. Vandaar dat ik niemand hoef uit te leggen waarom ik de combinatie Rayman en partygame niet erg geslaagd vind.

Conclusie en beoordeling

None

Michael Ancel zorgde ervoor dat ik tijden heb uitgekeken naar een spel, maar het spel werd niet zo goed als ik verwacht had. Als je een platformgame omtovert in een partygame, moet je van goeden huize komen om er een succesvolle titel van te maken. Het spel is dan niet zo diepgaand, maar de humor en de mooie graphics maken een hoop goed.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Geweldige humor
  • Mooi, kleurige graphics
  • Minpunten
  • Multiplayer
  • Geen platformgame
  • Besturing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren