1. Golden Sun (GBA)

Golden Sun (GBA)

Ik ben een RPG fan, dat is zeker. Nadat ik op de Gameboy mijn duimen heb versleten op Pokémon was het tijd voor iets anders, het was tijd voor Golden Sun!

Mijn ervaring

Ik had een Gameboy van mijn neef gekocht en daar had hij me Golden Sun bijgeleverd. Toen ik het voor het eerst speelde snapte ik er helemaal niks van. Later, toen ik Pokémon zat was, haalde ik het weer uit de kast. Toen sloeg de vonk over, ik speelde uren achter elkaar. In de stoel, in bed. Ik was gewoon helemaal verslaafd.

Het verhaal

Je ligt lekker te slapen, opeens wordt je wakker door gerommel! Je moeder komt bang je kamer in en vertelt je dat Mount Aleph, de heilige berg van het dorpje Vale, op ontploffen staat. Snel ren je naar buiten. Je hoort gekraak, de steiger breekt af! Felix, de broer van een van je vrienden valt in het water. Dan valt er een rots!

Dit is de openingsscène van het spel, alles is gedetailleerd; de regen die valt, de plassen, de rotsen. De paniek van iedereen, zo zit het hele spel verder in elkaar. Het verhaal klopt met alles wat er gebeurt. Je wordt er op uit gestuurd om een stel dieven tegen te houden die heilige stenen, je beste vriendin en een wetenschapper gestolen hebben. Je moet ze stoppen voordat ze de stenen in vuurtorens stoppen, want daarmee kunnen ze de wereld heersen. Je krijgt daarbij hulp van je vriend Garet. Later komen er nog anderen bij.

Graphics

De graphics zijn, voor de Gameboy, ontzettend mooi gemaakt, zoals ik al eerder zei zie je de regen vallen en de bladeren ruisen. De dialogen zijn alleen voor mijn gevoel niet zo mooi. Je ziet de tekst en een plaatje van wie het zegt, bijgestaan door een soort muizengepiep. En de emoties worden weergegeven door middel van emoticons, opgezette aders en uitroeptekens. De sfeer van het spel past hier niet echt bij en dat vind ik jammer.

Gevechten

Zoals kenmerkend aan een RPG, komen er veel gevechten in voor, van skeletten en apen tot bijen en slakken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je kan dan kiezen uit Flee, Attack, Defense en Item. Bij Flee ren je weg, bij Attack kan je aanvallen met ze zwaard of met je Psyenergie. Psyenergie is de kracht die elk van je Characters in zich heeft, dit gaat samen met de elementen van de natuur. Zo kan Isaac, de hoofdpersoon, met de Psyenergie van de aarde vechten en Garet met die van vuur. Er zijn ook andere Psyenergie-krachten die je buiten de gevechten moet gebruiken bijvoorbeeld om een kist van het plateau af te schuiven zodat je verder kan. Ook kan je met Djinns aanvallen, kleine wezens met een enorme kracht. Ook dit loopt gelijk aan de elementen. Als je eenmaal gewonnen hebt krijg je experience-points en geld en kan je verder gaan.

Gameplay

De gameplay is uitdagend en leuk, als je bijvoorbeeld een dorp ziet waar je nog niet in kan daagt dat je uit om verder te gaan. Je bent, als je gewoon buiten dorpen loopt, kleiner dan normaal en de wereld ziet er dan ook een stuk minder leuk uit.

Je loopt over het algemeen alleen met Isaac, als er een punt is in het verhaal waarbij de rest meespeelt dan komen ze als het ware uit je lijf stappen en praten ze even met elkaar. Die verhalen duren soms lang en dan wordt het een beetje saai.

Ook is dit spel rijk aan mooie, soms ietwat moeilijke puzzels die het spel naast het vechten ook wat opleuken.

Conclusie en beoordeling

Golden sun is een echte goede RPG voor de Gameboy. als je het spel eenmaal doorhebt kan je er echt heel veel plezier van hebben! Ook raad ik het zeker aan door het mooie verhaal. het heeft een goede sfeer en je bent een maanden zoet mee!
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Verhaal
  • Gevechten
  • Puzzels
  • Minpunten
  • Dialogen
  • Soms onduidelijk wat je moet doen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren