1. The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

The Legend of Zelda: The Wind Waker (NGC)

Drammend en smekend vroeg ik mijn moeder of zij een leuk spel voor mijn verjaardag wilde kopen. Natuurlijk doet zij dat, mijn moeder is namelijk een schat. Totdat zij zei dat het spel dat ik wilde hebben, uitverkocht was en dat ze op de dag voor mijn verjaardag het spel zou gaan zoeken in elke winkel. De tranen stonden in mijn ogen, want wie kan nou wachten op een Zelda game? Natuurlijk spreek ik hier over The Legend of Zelda: The Wind Waker. Het was inmiddels de dag voor mijn verjaardag, mijn moeder was de hele dag weg, ‘vreemd', dacht ik bij mezelf. Toen ze later de dag thuis kwam en ik met lieve bolle oogjes aankeek, zei mijn moeder iets vreselijks; “Het lag er niet.” En ik ben gillend naar bed gegaan. De volgende morgen was het dan zover, het was mijn verjaardag op de zeventiende mei van het jaar 2003. Toen ik uit mijn nest kwam, hingen er allemaal slingers zoals gewoonlijke traditie. Ik kreeg een paar cadeaus etc. Totdat mijn moeder mij een kus gaf en een vierkant doosje met een Bart Smit cadeaupapier in mijn handen drukte. Zo slim als ik ben, wist ik gelijk wat het was; The Legend of Zelda: The Wind Waker. Tranen rolden van geluk over mijn wangen. ik Sprintte op mijn GameCube af, stop de CD erin en het spel start zich op.

Het allereerste dat ik zag, was “Press start” braaf als ik ben klik ik dus op de start button, maak een nieuw slot open en begin aan de game. Een lange intro volgt.

Honderden jaren na Ocarina of Time is Hyrule verdwenen. Het eens zo machtige koninkrijk bestaat nu nog enkel en alleen in de legendes die in de andere werelden verteld werden. Maar het schijnt dat Hyrule uiteindelijk toch ten onder gegaan is aan de macht van Ganon, die jaren nadat hij opgesloten werd toch weer uitgebroken is. Wederom hoopten de mensen dat de Hero of Time hen zou komen redden, maar deze hoop was tevergeefs en Hyrule bestaat zoals gezegd enkel en alleen nog maar in mythes en legendes. Tot op de dag van vandaag worden deze legendes doorverteld op de eilanden in de nieuwe wereld. Op één van deze eilanden is het zelfs een gebruik dat jonge jongens op de dag van hun verjaardag een groene tuniek dragen die lijkt op de tuniek die de Hero of Time droeg op deze leeftijd. Op dit eiland is de jonge Link, vernoemd naar de Hero of Time, geboren en bij toeval blijkt het juist vandaag zijn verjaardag te zijn! De jonge Link krijgt de groene tuniek als cadeau van zijn grootmoeder en ook zijn zusje zal je een cadeau schenken, die je altijd wel is nodig zou hebben. Plotseling gebeurd er iets vreemds, een grote vogel vliegt over het eiland Outset Island, waar Link vredig met zijn familie woont. De vogel wordt achtervolgt door een piratenboot. Deze piratenboot probeert die grote vogel neer te halen, maar waarom? Link

kijkt beter en ziet dat er een meisje in de klauwen van de grote vogel bevindt. De piratenboot probeert de grote vogel te raken en dat lukt. De grote vogel laat het meisje dat in de klauwen van hem zat vallen in het bos. Aryll, het zusje van Link, wil dat Link het meisje gaat redden. Link twijfelt geen moment en sprint naar het bos. Eenmaal het meisje in het bos gevonden te hebben, blijkt het meisje ongedeerd en worden ze vrienden. Nu keert Link terug naar het dorp. Opeens ziet Link dat die enorme grote vogel rondom het eiland vliegt. De grote vogel ziet het zusje van Link, Aryll , het beest grijpt haar en vliegt weg over de grote oceaan. Wat moet Link nu? Zijn zusje redden natuurlijk! En het avontuur van Link, waarbij moed en uithoudingsvermogen een grote rol gaan spelen.

Links wereld bestaat uit een verzameling eilanden in een uitgestrekte oceaan die de Great Sea wordt genoemd. Link reist van het ene eiland naar het andere met de indrukwekkende zeilboot King of Red Lions. De wind speelt dan ook een belangrijke rol in Links zoektocht. Als Link naar een specifieke plek wil gaan, moet de wind op dat moment wel de goede richting op blazen. Zelfs als de wind meewerkt, moet Link goed op zijn zeekaart en kompas kijken tijdens het zeilen. Als hij begint te zeilen op de zeekaart, zijn de meeste locaties nog niet eens met het blote oog te zien. En wat nou als Link nu naar een eiland in het westen wil zeilen en de wind waait naar het oosten? Dat is waar de Wind Waker op het toneel komt. Met de Wind Waker kan Link een magisch lied dirigeren, waarmee hij zowaar controle krijgt over de windrichting. Afhankelijk van het lied dat Link dirigeert kan de Wind Waker de elementen beheersen, de tijd manipuleren, voorwerpen verplaatsen en nog veel meer.

Net zoals voorgaande delen zijn er weer grote kerkers. In dit avontuur zijn vele kerkers die naar mijn hand goed eruit zien. Sommige hebben heel wat denkwerk nodig, een echte kerker dus. Deze Zelda heeft ook natuurlijk zijn nodige side-quests. Voordat je een kerker in kan, moet je eerst een aantal side-quests doen. Dit is bijvoorbeeld iemand redden die verdrinkt, een kat uit de boom halen, noem maar op. Deze side-quests zijn natuurlijk van groot belang voor het spel, want zonder is er weinig te doen en zou het spel snel uitgespeeld zijn. De sfeer in deze game is gewoon perfect. Als je op jouw eigen boot zit, voel je gewoon de frisse zeelucht in je neus naar binnen komen. Dit geeft zo'n lekker gevoel. Ook zijn er weer de nodige wapens in dit Zelda avontuur, zo heb je bijvoorbeeld een Deku Leaf. Dit ding heeft natuurlijk iets met de wind te maken.Natuurlijk, er is een minpunt in deze Zelda-serie. Namelijk; het varen. Niet varen in het algemeen, maar de lange afstanden. Dit kan soms tot verveling leiden en ergenis.

Als ik The Legend of Zelda: The Wind Waker nu bekijk, is het nog steeds een goede game. Met zijn originele gameplay en zijn mooie legende, blijft dit een goede game. Tot op de dag van vandaag speel ik nog steeds dit spel op mijn ouwe vertrouwde GameCube. Eigenlijk vind ik het uiterlijk van deze compleet nieuw uitziende Zelda wel oké. Ik had natuurlijk liever het uiterlijk van Ocarina of Time gehad, maar deze is natuurlijk ook goed. De tekenachtige stijl zou voor veel mensen dé reden zijn om de game niet te kopen. En als ze dan ook nog te horen krijgen dat het belangrijkste van het Zelda spel, varen is, haken al veel mensen af om deze game te kopen. Dit is een grote fout die de mensen maken, want de game is namelijk super, door zijn prachtige legende.

Conclusie en beoordeling

The Legend of Zelda: The Wind Waker is vrij goed. Voor de echte zelda-fans zou dit spel misschien tegen kunnen vallen door de tekenachtige stijl. Maar voor mij is dat juist leuk. Door zijn tekenachtige stijl is het grafisch goed, waardoor de gameplay een goede sfeer geeft.Deze sfeer geeft je een zalig gevoel. Bijvoorbeeld als je voor het eerst op zee zit, voel je gewoon de frisse zeelucht door je neus stromen. Hierdoor kom je helemaal in de game die je uiteindelijk zal leiden tot het eind.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Mooi Episch verhaal.
 • Perfecte gameplay.
 • Geweldige sfeer.
 • De Wind Waker.
 • De moeilijkheidsgraad.
 • Minpunten
 • Het varen over grote afstanden kan saai worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Golden Axe Beast Rider, dat was echt een misbaksel van jewelste.

 • Ik heb het nog nooit gehad met polls / verkiezingen dat er gewoon zoveel opties tussen staan dat ik gewoon zonde vind om mijn stem naar 1 game te sturen. Al deze games zijn om te janken. Ik weet gewoon niet op welke ik moet stemmen :(

 • Ik heb enkel de demo van Iron man gespeeld…  Die was zo diep bedroevend slecht dat daar mijn stem naar gaat, al twijfel ik niet aan de baggerheid van de andere finalisten.

 • Valt me dan nog mee dat jullie geen wiimusic erbij hebben gezet

 • de belangrijkste staan er niet bij: Far Drive 2 en Fallout 3

 • Ongeveer 75% van de wii-catalogus van 2008 is nog erger dan het lijstje dat jullie hier publiceren. Vanwaar de beleefdheid? :p

 • prostreet had er ook mogen tussenstaan naar mijn mening

 • @kooter: prostreet kwam in 2007 uit

  @Gemini: zeg maar gerust 98% van de wii catalogus van 2008.

 • Wat dacht je van dat Wii Fit bagger!

 • Hmm ze zien er alle maal netjes uit.. maar ik denk Iron Man

 • Ik stem voor Turning Point maar verder vergeet niet die gare ''Laura's Passie'' games, wtf?

 • Er zijn zoveel slechte games.

 • golden axe.. wat een belediging voor de retro game zeg!  ik heb net trouwens dash of destruction gespeeld.. die mag ook op de lijst wat mij betreft.. wat een zaadgame. :( (maar wel de achievements gehaald hehehehe)

 • Ik heb nul van deze games ook maar een seconde gespeeld….. Ik weet het, ik ben een wijs mens.

 • Wat dacht je van dat Wii Fit bagger!  Inderdaad..  Valt me op dat hier weinig van die pauper Wii titels bij staan.


 • lastig stemmen aangezien ik deze games allemaal nooit heb gespeeld en maar goed ook ^^

 • Ik heb nog nooit iets gehoord van de helft van de spellen :S

 • Ik kies voor Turning Point. Ze waren allemaal bagger, maar ik had ook niks verwacht van een Hulk of Iron Man. Turning Points had alles in zich om een succes te worden, maar werd tegen de verwachting in een regelrechte baggergame.

 • vind dit alles behalve de slechtste games van het jaar, oke, ze zuigen allemaal hard. er zijn toch een aantal spellen uitgekomen die deze inspiratieloze shit overtreffen

 • Legendary mag er ook bij. Wat een ellende van Spark, die mensen weten toffe ideeën echt ongekend om zeep te helpen net als Turning Point.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren