1. Freedom Fighters (NGC)

Freedom Fighters (NGC)

Verzetsstijders heb ik altijd wel beschouwd als echte helden. Deze strijders zijn over het algemeen normale mensen zoals jij en ik. Maar waarom ik verzetsstrijders als echte helden beschouw, is het feit dat ze ergens voor vechten, namelijk vrijheid. Ze hoeven geen hulp van andere landen. In plaats daar van pakken ze zelf de wapens en proberen ze om weer vrije mensen te worden. Helaas zien we haast nooit een game over verzetsstrijders. Maar daar komt nu verandering in met de game Freedom Fighters. Dus pak je wapens, verzamel al je moed en bevrijd Amerika van de Russen.

Freedom Fighters begint met een intro, waarin word uitgelegd dat de Tweede Wereldoorlog in Europa werd beindigd, doordat de Russen een waterstofbom op Berlijn hadden gedropt. Maar daar begint het pas, want binnen een mum van tijd verovert Rusland heel Europa en winnen ze de verkiezingen in Mexico, waardoor Amerika geisoleerd raakt. Maar daar weten de broers Christopher en Troy Stone nog niks van. Terwijl de invasie begint, doen Christopher en Troy gewoon hun beroep, namelijk loodgieter. Als de broers net willen beginnen, vallen Russische soldaten het gebouw binnen. Een grote Russische generaal, genaamd Tatarin vraagt waar een vrouw, genaamd Isabella Angelina is aan Troy. Troy weet hier niks van en word meegenomen. Christopher weet gelukkig te ontsnappen en komt in contact met éne Mr. Jones. Hij brengt je in veiligheid, nadat je de ravage van New York hebt gezien. Als je éénmaal veilig in het rioleringssysteem bent, begint je rol voor het bevrijden van Amerika pas. Aan het verhaal zelf is helemaal niks mis mee en het houdt je in de greep.

In Freedom Fighters is het de bedoeling om verschillende gebouwen zien terug te winnen van de Russen. Deze gebouwen kun je vinden, door gebruik te maken van je map. Voordat je begint met de missie, kun je altijd in het hoofdkwartier van de 'Freedom Fighters'informatie vragen over het desbetreffende gebouw en gebied. Als je eropuit gaat, krijg je altijd een groepje soldaten mee. Deze soldaten kun je drie orders geven. Je kunt ze een order geven om ergens naar toe te lopen, een gebied te verdedigen of de vijand aanvallen. Een pluspunt hiervan is, als je meerdere soldaten bij je hebt, kun je iedere soldaat een order geven. Een voorbeeld is als je zes soldaten bij je hebt, dan kun je drie soldaten naar links plaatsen en drie naar rechts, in plaats van dat alle soldaten naar dezelfde plek toelopen. Om meerdere soldaten in je team te krijgen, moet je 'charismapunten' verzamelen. Deze punten kun je verdienen, door middel van missies te volbrengen, zoals gebouwen veroveren of gewonde mensen te genezen. Als je het balkje vol krijgt, kun je weer een nieuw teamlid rekruteren. In totaal kun je twaalf soldaten in je team krijgen.

Om even terug te keren naar het veroveren van het gebouw, dat gaat niet zomaar even. De tegenstand is vaak groot en kunnen goed met hun wapens om gaan. Je moet goed gebruik maken van je teamleden en dekking zoeken. Als je het dak van het gebouw hebt bereikt, moet je de Amerikaanse vlag hijsen. Pas als je dat hebt gedaan, heb je het gebouw veroverd.

Een leuk aspect van Freedom Fighters, is het gebruik maken van het rioleringssysteem. Zo af en toe krijg je in een level te maken met helikopters. Als je helikopters boven je hoofd krijgt, heb je een probleem. De oplossing is om een deksel te openen om het riool binnen te komen. Dit is natuurlijk een makkelijke opgave voor Chrisopher, want ook al is de oorlog in volle gang, Christopher blijft altijd een Engelse sleutel bij zich hebben. Wat je allemaal wel niet kunt doen met een Engelse sleutel, word weer bewezen in Freedom Fighters.

Maar nu dwaal ik even af, maar terug naar het rioleringssysteem. Freedom Fighters bestaat namelijk uit een aantal hoofdstukken en elk hoofdstuk kent drie missies. Als je in één missie te maken krijgt met helikopters, kun je altijd door het rioleringssysteem lopen, om zo naar een ander gebied te komen. Als je het andere gebied hebt bereikt, waar een landingsplaats is voor helikopters, is het gewoon een kwestie van het platform op te blazen en je hebt nergens geen last meer van helikopters. Als je een hoofdstuk éénmaal hebt uitgespeeld, krijg je een geweldig filmpje te zien van de lokale nieuwszender, waarin een bijzonder knappe Russische presentatrice het nieuws voorleest, waarin word verteld dat verschillende gebieden zijn aangevallen door verzetsstrijders. Omdat die hele nieuwszender niet deugt, vanwege de meerderheid van Russen die daar werken, is het gewoon geweldig om te zien hoe al die Russen zich druk maken om de verzetsstrijders, aangevoerd door jou.

Daarnet had ik het dus over een knap figuur dat in Freedom Fighters voorkomt, maar dat is niet het enige knappe aan Freedom Fighters, want de game ziet er erg goed uit. Verschillende explosies en omgevingen zien er mooi uit en ik heb er verder ook niks negatiefs over te vertellen. Ook het geluid is helemaal top. Het geratel van geweren en schreeuwkreten van gevallen soldaten klinken ook goed. Hetzelfde geld voor de muziek. De game puilt uit van de goede muziek. Voornamelijk tijdens de gevechten, klinkt er bijzonder mooie muziek. Dus audiovisueel staat Freedom Fighters zijn mannetje.

Als je deze bovenstaande tekst hebt gelezen, zul je denken dat deze game echt geweldig is. Maar geen enkel spel is perfect en dat geld ook voor Freedom Fighters. Zo is de singleplayer erg repetitief. Je zult eigenlijk altijd alleen maar gebouwen veroveren en veel Russen doden. Je hebt maar een aantal levels waarin je iets anders mag doen. Zo is er één level een uitzonderlijk geval, want dan mag je zelf op pad gaan, om een Russische generaal te doden. Dit level beschouw ik zelf als één van de betere levels, vanwege de hoeveelheid vijanden om je heen en de kleine hoeveelheid wapens en munitie die je bij je hebt. Als je de singleplayer éénmaal hebt uitgespeeld, waar je een aardige tijd mee bezig bent, kun je nog altijd multiplayer spelen. De multiplayer is bijna identiek aan de singleplayer, want ook hier krijg je een aantal soldaten om je heen en kun je orders geven. Een minpuntje

aan de multiplayer is dat er maar vier mappen zijn.

Conclusie en beoordeling

None

Freedom Fighters kun je het beste vergelijken met een game als Beyond Good & Evil. De game is namelijk bijzonder goed, maar is nooit echt bekend geworden. Dat is jammer, want mede door het verhaal en het orders geven van je teammaten, is de game erg leuk om te spelen. Freedom Fighters heeft natuurlijk zo zijn minpunten, maar die moet je gewoon laten voor wat ze zijn. En nu blijf ik hopen dat er ooit een vervolg uitkomt voor Freedom Fighters, want deze game verdient het gewoon.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Geluid en muziek
 • Verhaal
 • Orders geven aan je teammaten
 • Multiplayer
 • Gebruik maken van het riool
 • Minpunten
 • Singleplayer begint op een gegeven moment ééntonig te worden
 • Maar vier mappen in de multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Piet, wat is je mailadres?

 • Mocht er een nieuwe Barbie Paardrijclub aan staan te komen, dan hou ik me bij deze aanbevolen.

 • Je kan ermee lachen, maar ubisoft's BABY PARTIEZZZ scoorde 7.5 op ign en is daarmee officieel DE wii eindejaarstopper :)

 • ?????????????????????????????????

 • Shenmue 3 hou daar nou eens mee op….

 • Als Carmen Electra in de game meedoet wil ik wellicht over een recensie nadenken :P.

 • Je kan ermee lachen, maar ubisoft's BABY PARTIEZZZ scoorde 7.5 op ign en is daarmee officieel DE wii eindejaarstopper :)  Had Sadist jou niet al verteld dat dat toch echt Mushroom Men: Spore Wars is? Oh ja..

 • Lijkt me een geschikte game voor gezinnen, waarvan de ouders veel moeten werken en graag wat tijd met hun kinderen willen doorbrengen.

 • Erm… een paaldansgame? Koop dan een gewone paaldanspaal en ga daarmee oefenen. Maar wie weet is er een klein doelgroepje dat er op zit te wachten…

 • shenune lik je pik

 • wat

 • En waar slaat dat op NERD?

 • Jemig wat een topidee weer :-(  Nog even en we krijgen Ron Jeremy's F*ck fest, waar je met de Wii remote in een ******* moet rammen ;-)

 • Ik heb hier een vriendin die staat te popelen, wat is je mailadres? :P

 • Iediale kado voor je vriendin, lijkt mij zo. Moet je wel ergens die paal kwijt kunnen.

 • Samen met hét nieuwe Wii-besturingsapparaat: De Wii-pole! Slinger samen met je familie en vrienden om een paal heen en scoor zoveel mogelijk Dollars van oversexte tukkers!

 • Paaldansen op de Wii, laat het gebeuren! :D

 • Oke dit slaat weer alles.

 • Damn dubble post…

 • Ik ben benieuwd naar de tracklist. Hopelijk zit Metallica er weer tussen.  @ broodje_kroket, ik denk dat je die paal in elkaar kunt schuiven. En als je er een paar keer over wrijft, zal hij weer uit elkaar schuiven.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren