1. Battlefield 2 (PC)

Battlefield 2 (PC)

Jullie zijn het waarschijnlijk vast wel met mij eens als ik zeeg dat Battlefield 2 één van de beste online shooters ter wereld is. Hiermee doel ik niet alleen de verrukkelijke gameplay, maar ook de sfeer die Battlefield 2 met zich meesleurt. Want voordat je het weet ben je verslaafd aan deze game. Eén potje BF2 loopt dan ook vaak uit op meerdere potjes die wel een aantal uurtjes in beslag kunnen nemen. Een erg goede eigenschap als je het aan mij vraagt. Maar toch is er één ding waar ik me gruwelijk aan erger in BF2, maar wat is dat nu precies?

Nou, dat vertel ik later omdat ik het eerst ga hebben over de goede aspecten van Battlefield 2. Eentje hiervan is natuurlijk de sublieme gameplay. Je kunt namelijk met maar liefst 64 man in een server elkaar te lijf gaan! Dit lijkt en klinkt cool, en dat is het ook. Niets geeft je namelijk meer voldoening dan samen met je teammaten op stap te gaan in een van de enorme mappen in BF2 om gezamenlijk iedere Turk (geen belediging aan de buitenlanders) aan kort te knallen. Ik kom nu dan wel een beetje racistisch over, maar dat is alleen omdat één van de drie facties in Battlefield 2 de Turken zijn. En mogen die helaas nu het vaakst het onderspit delven tegen de Amerikanen (die ik overigens óók met de grootse liefde overhoop knal). De derde factie zijn de Chinezen, het 5e wiel aan de wagen om het zo maar te zeggen. de Chinezen komen namelijk maar op een paar mappen voor en worden bijna bij elk potje uitgeroeid (niet dat het wat uit maakt omdat er toch al zo veel van zijn…). Ook hebben de chinezen wat minder geavanceerd wapentuig en kunnen ze niet al te goed zien met die spleetoogjes van hun omdat ze altijd (zoals hierboven al vermeld) het onderspit delven.

De mappen in BF2 zijn overigens gigantisch groot en zien er erg gelikt uit. De mappen zijn zelfs zó groot dat je ruim 10 minuten bezig zult zijn om van de ene kant naar de andere kant te lopen/rennen. Stap je in een van de vele voertuigen dan ben je er in een mum van tijd. Zo kun je in Hummers stappen, terreinwagens, tanks (denk maar aan de A1/A2 Abrams), buggy’s en natuurlijk het vlieggerei zoals straaljagers en dikke aanvalshelikopters. Wel moet ik erbij vermelden dat de straaljagers in sommigen mappen domineren. Je kunt er namelijk niets tegen beginnen als je in het veld staat met je miezerige M16. Je kunt je geweer wel legen op een van de straaljagers maar wordt niet pissig als de gast in de straaljager opeens rechtsom keert om je vervolgens te pletten met een dikke bom. Maar goed, als jij zo’n gast bent die ontiegelijk goed met zo’n ding overweg kan dan mag je jezelf gerust “god” noemen omdat de punten (die je nodig hebt om wapens te unlocken) dan als vliegen op een emmer stront naar je toe vliegen (figuurlijk dan).

Heb je eenmaal een bepaald aantal punten bij elkaar gesprokkeld dan kun je een wapen uitkiezen en stijf je in rang. Je begint namelijk als simpele soldaat o je vervolgens op te werken naar de prestigieuze rang van generaal (en geloof me, werkelijk iedereen volgt je als een loops hondje in BF2 als je die rang hebt!). Ikzelf draag nog maar de rang “Gunnery Sergeant” terwijl ik er al ruim 200 uur in heb zitten (meteen het bewijs dat Battlefield 2 uitermate verslavend is)! Ik moet je wel waarschuwen dat het maanden duurt voordat je een respectabele rang op je naam hebt staan, want het duurt verrekte lang om al die waardevolle puntjes bij elkaar te sprokkelen. Je krijgt namelijk 2 punten voor iedere vijand die je vermoord, 1 punt voor het helpen bij de vlag, 2 punten voor reanimeren, 1 punt om iemands ammunitie bij te vullen en 1 punt als je iemands leven opkrikt. Zo zijn er nog wel een aantal dingen waarvoor je punten krijgt, maar daar kan ik niet zo snel opkomen.

En tja, als je niet bezig bent punten te verzamelen dan ben je waarschijnlijk de schitterende graphics van Battlefield 2 aan het bewonderen. Battlefield 2 heeft namelijk sinds Battlefield Vietnam een nieuwe Engine gekregen. Deze Engine tovert dan ook de meest schitterende graphics op je scherm. Een patser van een pc is dan ook geen overbodige luxe omdat de game al snel het uiterste vraagt van je arme pc’tje. Een knappe processor en een dik videokanon zijn een vereiste. Vooral als je de geavanceerde opties zoals Dynamisch licht en Real Time Shadows aan wilt zetten dan moet je toch diep in je buidel tasten als je geen goede pc hebt. Maar goed, laat deze kleine minpuntjes niet aan je geweten knabbelen omdat Battlefield 2 gewoon een echte goddelijke game is!

En oh ja, voordat ik het vergeet te vertellen: waar ik me nu precies aan erger in Battlefield 2 zijn de spelers zelf! Ja inderdaad, de game zelf is haast perfect, behalve de spelers die de game spelen. Er zijn namelijk altijd wel een aantal rotte eieren die je spelbeleving verpesten. Hieronder versta je “Team Killers”, “Spawn Killers” en van die irritante spelers die je straffen als je hun per ongeluk overhoop knalt (wat vaak hun schuld is omdat ze voor je gaan staan…).

Conclusie en beoordeling

None

Voor de rest is Battlefield 2 werkelijk een schitterende en fantastische game. Je wordt er als het ware door opgezogen. Een uurtje gamen loopt vaak uit tot diep in de nacht lachen en brullen en soms janken en woede. Maar goed, dat hoort er eenmaal bij, en dat is nu net wat Battlefield 2 zo enorm leuk maakt: de beleving die je hebt als je met anderen speelt!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Grafisch overweldigend
 • Intense gameplay
 • Verrukelijke sfeer
 • spelers in één map
 • Minpunten
 • Toch wat hoge systeem-eisen
 • Hatelijke spel bedervers

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm ff lezen  Edit:  Lijkt me op zicht wel vet,

  maar toch dat het erg arcade gaat worden
 • Klinkt wel leuk… Afwachten maar…

 • Vin Diesel is een uitgerangeerde acteur geworden en de naam Wheelman zegt de meeste mensen waarschijnlijk nog steeds niet.  laatste 'niet' moet 'NIETS' zijn.  Zo zijn auto’s keihard van je af schudden door met je analoge stick een beweging naar links en rechts te maken.  tussen af en schudden moet 'TE' nog staan.  dat viel me even op aan de impressie.

  OT: ben erg benieuwd naar Wheelman, beter komt er eerst een demo van uit:P
 • hmm. ik weet het niet zow. Deze game is tog gebaseerd op een film?

 • lijkt me wel lol

 • ziet er wel vet uit. ga deze denk ik wel kopen.

 • Download worthy?

 • Met deze game maak je mij iig niet blij.

 • mm ziet er best nice uit…die onderste screenshot danxD

 • Kan best leuk worden, nog maar ff wachten op het uiteindelijke resultaat.

 • helemaal niets voor mij

 • aan de demo heb je waarschijnlijk wel genoeg plezier…Die natiliox weet trouwes zow veel dat alles voor hem vanzelfsprekend is!! Dus als iemand wat te vragen had…natiliox is dé men!!!!

 • Lijkt me wel gaaf, alleen idd nog even afwachten hoe het echt wordt.

 • Het verhaal is wel een beetje cliché hoor, voor de rest niet heel indrukwekkend. Alleen die te vette move die je van auto naar auto laat springen

 • My name is Milo Burik…I'm a wheelman :p

 • Ik schat op basis van de impressie een cijfer tussen de 65 en de 71

 • I dont care

 • @ChupaShadow  eerste post ftw??

 • Klinkt wel aardig.

 • Opzich wel vet en dan vooral dat het in Barcelona is.

  Kan je zo Camp Nou binnenrijen:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren