1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Sla met Donkey Kong, schiet met Fox uit Starfox Assault of zuig iedereen op met Kirby. Alles kan in Super Smash Bros. Melee!

Praat je over een Gamecube, dan praat je over Super Smash Bros Melee. In dit platformspel is het gewoon de bedoeling om elkaar zo hard mogelijk van het plateau af te meppen, geen ingewikkeld verhaal dus. Het leuke aan dit spel is ook dat je met alle Nintendo characters kan vechten, zo krijg je bijvoorbeeld Link vs. Kirby. Je begint met een aantal begin characters en in de loop van het spel kan je er nieuwe characters bij krijgen.

Platformen:

Je vecht, zoals het genre al zegt, op een platform. Dit is natuurlijk ook in de echte Nintendo-sfeer. Je hebt bijvoorbeeld oude Mario platformen die je vast nog wel kent van de Gameboy. Je hebt Pokemon arena’s die soms veranderen in jungles of watermolens. Je hebt dus voor elke character wel een speciaal platform. Sommige zijn groot en sommige zijn klein maar steeds geldt hetzelfde doel: elkaar eraf rammen!

VS Modus:

De reden dat ik dit een van de leukste gamecube spellen vind is dat het een ongelofelijk leuke VS mode bevat. Ik vind dan dus ook zeker dat dit spel qua VS op 1 moet staan.

Er zijn verschillende manieren om tegen of met elkaar te spelen, zo kan je bijvoorbeeld 1 tegen 1, 2 tegen 2, in teams dus.

Je kunt ook in een zogenoemde Tournament Melee met vele mogelijkheden, je kan dan met 6 tot 64 spelers tegen elkaar. Je hebt ook de special Melee, daarbij heb je rare dingen zoals Sloo-Moo melee, dat is een Melee gevecht waarbij iedereen in slowmotion beweegt, je hebt daartegenover ook Lightning Melee, dat spreekt natuurlijk voor zich dat het betekent dat iedereen abnormaal snel beweegt.

1P modus:

Hierin doe je alles in je eentje in adventure stijl, je moet hierbij in zo weinig mogelijk tijd mensen van het platform aframmen maar er zijn bijvoorbeeld ook levels waarbij je een soort race tegen de klok moet doen en zo snel mogelijk het level moet volbrengen.

Er is ook Event match, dan krijg je een hele waslijst van minigames en als je er 5 achter elkaar hebt volbracht krijg je weer 5 nieuwe.

Je kan ook gewoon trainen op jezelf en daarvoor is er natuurlijk de Training mode.

Characters:

In het begin heb je een aantal characters beschikbaar waarmee je elkaar kan afslachten, dat zijn natuurlijk poppetjes die je nog wel kent van de oude Nintendogames, allemaal hebben ze ook andere krachten, zo kan de een schieten, de ander weer gewoon hard slaan. Al deze characters hebben natuurlijk allemaal verschillende eigenschappen om mee te vechten.

Je kunt, als je beter wordt ook nieuwe characters krijgen. Deze zijn vaak gewoon kopieën van andere characters in een ander lijf met een aanval die versterkt wordt.

Gameplay:

De gameplay is simpel, de knop A is slaan en B is harder slaan. Je kan verder natuurlijk springen en special attacks doen, je kan elkaar vastpakken en daarna zo hard mogelijk wegsmijten. Meer dan genoeg keus dus!

Graphics:

De graphics zijn mooi, goed in 3d gemaakt, alleen het enige is dat de characters soms niet lijken op hoe ze in andere spelletjes zijn. Ze zijn bijvoorbeeld donkerder, lichter of juist net iets te klein, dat is jammer.

Voorwerpen:

er zijn ook verschillende voorwerpen die je kan gebruiken om je vijanden pijn te doen, zo heb je bijvoorbeeld Pokeballs en een soors bloemen die vuur spuiten. al deze voorwerpen ken je ook uit de oude Nintendogames.

Conclusie en beoordeling

Deze game is een Must-Have voor de echte Nintendo en VS. fan. Ook leuk als je gewoon geen zin hebt in een verhaalspel. Je krijgt er ook soms een mooi gevoel bij als je je tegenstader tegen de camera ziet smakken en je jezelf op het laatst een overwinningsdansje ziet doen!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Gameplay
  • Graphics
  • Alle Nintendo characters in 1 game
  • Multiplayer
  • Minpunten
  • Soms teveel van hetzelfde
  • Soms moeilijk om nieuwe characters te krijgen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren