1. The Legend of Zelda: Majora's Mask (N64)

The Legend of Zelda: Majora's Mask (N64)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time was voor mij de aller eerste game die ik echt uit had gespeeld. Al die mooie melodieën waren perfect voor een kindje van acht. Toen ik een beetje op Ocarina of Time was uitgekeken bleek dat er een nieuwe Zelda uit was. Ik geloofde mijn oren niet. De game, die ik zo lang gespeeld had, was gewoon een opvolger van! Genaamd The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Het gouden ‘ding’ lag ik mijn handen, ik herinner me het nog als de dag van gister. Mijn broer zei; “Klaar om dood te freaken?” en we zetten het spel aan. We zetten er een leuk muziekje erbij op. Ik geloofde mijn ogen niet, de mooie beelden van Majora’s Mask. Al gauw werd het uitknopje van de radio gevonden en was het verhaal begonnen.

Het verhaal begint als Link met zijn paardje Epona op zoek gaat naar een vriend in het land Termina. Als Link hier aankomt, komt hij erachter dat het land erg bedreigd wordt door een grote maan die boven het stadje Clocktown hangt. Daarbuiten merkt hij dat er een vreemd mannetje genaamd; Skullkid erge dingen uithaalt in Terminal. Zo heeft hij een masker gestolen van The Maskman. Hij heeft het gevaarlijkste masker gestolen genaamd; Majora’s Mask. Dit masker heeft kwaadaardige krachten en kan Termina vernietigen. Het masker laat de maan die boven het stadje Clocktown hangt naar beneden vallen. Nu heeft Link 72 uur de tijd om Skullkid te verslaan en het masker weer terug te geven aan The Maskman.

Het belangrijkste aan Majora’s Mask zijn de maskers in het spel. Die bieden een enorm originele en goede gameplay. Maskers heb je nodig om contact tussen verschillende bevolkingen te krijgen. Je hebt zelfs maskers dat jij als Link kunt veranderen in andere bevolkingen. Bijvoorbeeld een Goron, Zora of Deku : (Spoiler gevaar! Lees de maskers niet verder als je het spel nog niet hebt uitgespeeld!)

Onder andere heb je de Deku Mask, je start de game met dit masker op. Het masker verandert je in een Deku. Als Deku kun je bubbels schieten en tijdelijk vliegen via een Deku Flower. Je kunt zelfs een paar sprongen op het water maken, maar dan ook een paar, want als je na 5 sprongen op het water niet meer op het land bent, dan verdrink je. Ook heb je nog een Goron Mask, dit masker laat je veranderen in een grote stoere en sterke Goron. Als Goron ben je krachtig in de armen en kun je veranderen in een enorme bal met stekels. De zwakke plekken van een Goron zijn water en grote hoogtes. Als laatste hebben we dan nog een Zora Mask, dit masker laat je veranderen in een Zora. De Zora's zijn voor mij, de mooiste bevolking in dit spel. Als Zora kan je Link ongelofelijk goed laten zwemmen. Bovendien kan Link nu ook op de bodem van het water lopen, en elektrische velden opwekken met zijn vinnen als wapens. Zwakke punten van Zora Link is dat het niet tegen ijs en vuur kan.

Al deze personen heb je nodig om door verschillende kerkers te komen. Je hebt ook maskers voor andere dingen. Bijvoorbeeld een hazen masker waardoor je sneller kunt lopen. Erg origineel.

Wat erg goed is, zijn de side-questst in Majora’s Mask. Voordat je een kerker in kan, moet je eerst nog heel wat doen voordat je er uiteindelijk in kan. Hier heeft het spel een groot plus punt in (weer). En als je het verhaal eenmaal hebt uitgespeeld zou je zien dat je nog lang niet alles hebt uitgespeeld.

In dit Zelda spel zijn maar 4 kerkers. Erg jammer vind ikzelf. Maar als je dan bekijkt dat de kerkers nogal erg moeilijk zijn is dit weer juist een goed punt. En ook nog is, is dat als je de kerker niet voor 72 uur uitspeelt dan moet je weer terug naar dag 1 en dan moet je de kerker weer overnieuw doen. En als je dan eindelijk de kerker door bent, wacht je een krachtige eindbaas. In Majora’s mask zijn de eindbazen veel moeilijker dan voorgaande delen. Dat is dus weer een plus punt. Zo heb je onder andere een krachtige zwaardvechter, een grote vis en een enorm zand monster. Als deze 4 eindbazen zijn verslagen wacht er een groot gevecht voor je, tegen Skullkid in de krachten van Majora’s mask.

De muziek in Majora’s Mask is eigenlijk het zelfde als in Ocarina of Time.

Zo kun je wel meerdere dingen vergelijken met Ocarina of Time. Veel dingen maar dan ook veel is over gekopieerd, maar dat maakt niets uit. Zoals sommige liedjes die je in Ocarina of Time al kon spelen kun je nu ook op je ocarina spelen in Majora’s Mask. Eigenlijk vind ik Majora’s Mask beter dan Ocarina of Time, omdat Majora’s Mask zo’n goede originele en leuke gameplay gaf. Die had je bij Ocarina of Time ook, maar bij Majora’s Mask gewoon nog meer.

Conclusie en beoordeling

The Legend of Zelda: Majora's Mask is een uitstekend vervolg op zijn voorganger The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Dit spel heeft een erg origineel verhaal en heeft een betere gameplay dan zijn voorganger. Voor mij is dit een van de beste Zelda-games ooit. Zelfs beter dan zijn voorganger. Maar als Majora's Mask meer kerkers had, zou het zijn voorganger hard verslaan en zou het, het beste Zelda avontuur ooit zijn geweest.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Originele gameplay.
  • Het verhaal
  • Moeilijkheidsgraad.
  • Maskers.
  • De vele side-questst.
  • De zelfde muziek als zijn voorganger.
  • Minpunten
  • Maar vier kerkers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren