1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Voor de mensen die nog één leven zoeken.

Oké nu denk je waar slaat die eerste regel op, nou ik zal het je uitleggen. Animal Crossing is eigenlijk The Sims alleen dan in een fabeltjeskrant style.

Animal Crossing is een zeer uitgebreid spel. Je begint in een zeer klein dorpje en dit wordt langzamerhand een groter dorpje. Je ziet bijvoorbeeld meer mensen naar je dorpje komen en winkels breiden zich uit.

Jij zelf hoeft in vergelijking met The Sims niet het huis te bouwen. Misschien wel jammer, maar aan de andere kant ook weer niet. Je kan je huis alleen inrichten dit doe je door spullen te kopen in de shop, je vindt een meubelstuk dat je kan gebruiken, je krijgt het cadeau van een mededorpeling. Ik denk vast dat je nog meer manieren kan verzinnen om aan spullen te komen, maar dit geeft je even een idee. Dit huis krijg je natuurlijk niet cadeau. Je hebt een lening. Je hoeft niet maandelijks een bepaald bedrag te betalen, maar je kan aflossen wanneer je maar wilt. Dit is wel fijn. Als je eenmaal deze lening hebt afgelost vraagt Tom Nook (degene waarbij je de lening hebt staan en hij runt de shop) of je meer ruimte nodig hebt in je huis. Als je dan ja zegt dan is de volgende dag je huis groter. En heb je dus ook weer een lening. Die je dan ook weer moet aflossen. Eenmaal gedaan begint dit verhaaltje weer opnieuw.

Geld speelt een groter rol in Animal Crossing, omdat je natuurlijk spulletjes wilt kopen voor je huis en je wilt er ook nog een beetje fatsoenlijk uitzien. Maar nu is nog de vraag hoe kom je aan geld. Het is in ieder geval niet zoals bij The Sims, waar je dan een baan zoekt en dan gaat werken om zo je geld binnen te krijgen. Nee, het gaat erbij Animal Crossing heel wat anders aan toe. In Animal Crossing kan je op verschillende manieren aan geld komen. De eerste mogelijkheid is om fruit te gaan plukken en dat vervolgens te verkopen aan Tom Nook. Het fruit dat al in je dorpje hangt is alleen niet echt veel waard 100 bells (het geld van Animal Crossing) om precies te zijn. Je moet zorgen dat je ander fruit krijgt, want dit fruit is veel meer waard om weer eens precies te zijn 500 bells. De tweede mogelijkheid is om vissen/insecten te gaan vangen. Er zijn heel veel verschillende insecten/vissen en ze hebben allemaal een andere waarde. Niet alle insecten/vissen kan je het hele jaar door vinden. Sommige insecten/vissen kun je bijvoorbeeld alleen in de winter vangen. Verder kun je insecten/vissen ook geven aan het museum. Die houden ze dan daar en je kan ze dan in het museum bekijken. Dus het ligt helemaal aan jouw. De derde mogelijkheid is turnips. Nu zul je wel denken wat is dit in godsnaam, maar het is eigenlijk vrij simpel. Witte turnips zijn eigenlijk een soort aandelen. De beurs zakt en daalt en jij moet zorgen dat je ze voor de hoogst mogelijke prijs verkoopt. Zo maak je dan winst. Er zijn ook nog rode turnips, dit zijn een soort planten. Rode turnips moet je in de grond stoppen en heel goed verzorgen. Om vervolgens als jij vind dat hij mooi genoeg is te verkopen. Turnips kun je alleen kopen tussen 6:00 en 12:00 uur op zondagochtend bij Joan (hij loopt ergens rond door je dorpje). De vierde mogelijkheid is klusjes doen voor andere. Dus bijvoorbeeld een brief naar iemand brengen, cadeautje bezorgen, bloemen planten etc. Hier kan je geld voor krijgen, maar je kan een item krijgen.

Je moet natuurlijk niet alleen geld verzamelen, je moet ook je relaties tussen je mededorpelingen onderhouden. Gewoon even met ze praten, dit vinden ze altijd leuk. Want als je je relaties niet onderhoud dan verlaten ze na een tijdje je dorpje. Dus als je iemand erg mag dan moet je dus veel met die gene praten. En als je iemand niet mag gewoon niet met hem praten. Verder kun jij in het dorpje je eigen kleding ontwerpen. En je kan je eigen sterren maken. Of je kan gewoon gaan hangen aan de bar.

Eens in de zoveel tijd vind er een leuk event plaats. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Wie de grootste vis vangt, wie vangt het grootste insect of wie heeft het mooiste tuintje. Dit is altijd zeer leuk en je kan hier ook nog eens prijzen mee winnen. Nou wie wil dat nou niet.

De mooie planten/bomen hebben ook verzorging nodig en die moet jij dus ook zo nu en dan water geven anders gaan deze planten/bomen dood. Ook het onkruid er even uithalen het is allemaal geen moeite. Als je dit achter wegen laten dan kan het voorkomen dan mededorpeling opeens weg gaan omdat je dorpje er niet meer uit ziet.

Tijd in Animal Crossing speelt een grote rol. Als het hier bijvoorbeeld winter is, is het in Animal Crossing ook winter. Dan sneeuwt het dus in je dorpje. Vind dit wel vette feature.

Animal Crossing bevat ook nog een online functie. Hiermee kan jij je vrienden bezoeken in hun dorpje en dan met je vrienden een toernooi doen, bijvoorbeeld. Ze kunnen natuurlijk ook naar jou komen. Je kan ook items ruilen met elkaar.

Conclusie en beoordeling

None

Animal Crossing is een zeer uitgebreid spel. Het heeft een aparte style en mij bevalt het wel. Het is wel een beetje kiddyachtig, maar dit vind ik niet erg. De graphics zijn echt super mooi voor een Nintendo DS game. En de besturing van het spel is fantastisch. Met de stylus je poppetje bewegen werkt prima. Er is alleen een nadeel aan dit spel je moet het niet te lang spelen op een dag, want dan wordt het verschrikkelijk saai.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Zeer Uitgebreid
 • Online Functie
 • Graphics
 • De vette sound
 • Kan heel lang leuk blijven
 • De besturing
 • Minpunten
 • Saai na een tijdje
 • Jammer dat je niet je eigen huis kan bouwen
 • Onkruid

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • raar

 • Niet zo gezond is wel iets anders dan, \"actief bezig zijn kan leiden tot blessures\" ;)

 • ja, je moet 't natuurlijk wel voorzichtig aan doen …

  en er staat duidelijk wanneer je die game opstart: zorg ervoor dat er een hoeveelheid ruimte tussen de personen in zit.

 • Erg slechte titel inderdaad, het is wel gezond maar is risico op overbelasting…

 • Goh, wat vreemd, van sporten kan je blessures krijgen!?!?!

 • LOL

 • @ Twilink noem jij wiien sportenxd?

 • Hihi. Maar dit kon iedereen toch wel verzinnen…

 • Wii'en is geen sporten nee.. Maar je doet wel de bewegingen van sporten na. Maarja als jij de hele dag staat te tennissen en je hebt geen ''terugslag'' Dus je gooit je arm als het ware de heletijd.. Tja dan kan ik dit wel voorstelle jaa

 • ja en al die blessures zijn zeker de schuld van de wii waardoor straks iedereen nintendo weer gaat aanklagen voor geleden schade….

 • vooral mensen die weinig lichaamsbeweging krijgen zijn hier vatbaarder voor.  Tjah, vaker met je luie reet van achter de Wii vandaan komen en echt gaan sporten dan maar. Kan je ook beter wii’en. :D

 • Zelfs botbreuken0.o

 • Wii knee -> weenie

 • Wii is ook niet bedoeld om af te vallen. Het is meer een party console die bedoeld is om je overgewicht duidelijk te maken.

 • Zelfs botbreuken0.o

  En als je het bericht helemaal hebt gelezen, hoef je hier niet zo verbaasd over te zijn.

 • Ik en een paar vrienden van mij hebben wel last van onze polsen na een uurtje resdent evil the umbrella chronicles. cool spel maar erg pijnlijk,

 • Bij iedere sport kan je bij overdreven de sport uit te oefenen problemen krijgen. Wat een gezever allemaal!

 • Zo meldde Richard Milner van de BSSH een patiënt te hebben behandeld aan haar gebroken vinger, wat was veroorzaakt door het spelen van een tennisgame op de Wii. Haar partner sloeg met de controller tegen de achterkant van haar vinger, waardoor één van de botten in haar vinger verbrijzeld werd.

  Ja maar dit is toch niet de schuld van de Wii? Eerder van die sukkel van die partner van haar!

 • Logisch toch??  Als iemand van 22 die zijn hele leven niet gesport heeft opeens een hele wedstrijd moet spelen, van welke sport dan ook, valt ie waarschijnlijk naar een half uur dood neer xD

 • Ja dat noem ik mongolisch bezig zijn xD.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren