1. Battlefield: 1942 (PC)

Battlefield: 1942 (PC)

Toen ik Battlefield voor een prikkie kocht in de plaatselijke gameswinkel, had ik Star Wars: Battlefront er net op zitten en van deze game verwachtte dat ie ongeveer net zo goed was. Natuurlijk was dit een heel ander titel dan die andere titel, het concept was bijna precies hetzelfde. Je kiest een gevecht uit, kiest je eenheid en gaat aan de slag. Dit was 1 jaar geleden, en nu speciaal voor de recensie trok ik mijn uniform weer aan ging nog eens aan de slag met de 2de wereldoorlog......

De keuze uit gevechten is best groot, je kunt kiezen van stalinggrad tot het ozo bekende invasiestrand: Omaha Beach. In deze maps kun je natuurlijk kiezen of je met de bevrijders (Allies) of met de bezetters (Axis) speelt. Allebei de partijen hebben evenveel units, het enige verschil is dat er bij elke partij andere wapens zitten. Elke unit heeft ook bepaalde voor en nadelen. Zo is een bazooka erg sterk tegen tanks maar minder sterk tegen bv. een medic. Natuurlijk zitten er ook voertuigen in de game die zitten te popelen om door jou bereden te worden, door deze voertuigen speelt de oorlog zich niet alleen af op het land maar ook in de lucht en soms ook nog op zee. Wat ik erg jammer vond was dat de singleplayer echt zoog. Dat lag niet aan de sound (want die is er bijna niet) ook niet aan de graphics (die er anders ook niet bijzonder uitzien) maar dit ligt aan de verschrikkelijke AI, en dat probleem ligt zowel bij jou als bij de tegenstander. Het zijn allemaal precies dezelfde soldaten (hoewel dat nog niet echt een probleem is) en ze zijn zo dom als ik weet maar niet wat. Ze liggen altijd op de grond waardoor je ze met bv. een snipergeweer wel héél makkelijk kunt neerhalen. En vind je dit al erg wacht maar totdat je ziet schieten, ze schieten bijna nooit raak waardoor je vrijwel elke game wint zonder enige moeite. gelukkig is daar altijd nog de multiplayer!

Nu hoor ik je denken, heeft deze game dan wel iets positiefs? jazeker en wel de multiplayer. Deze game is vrijwel identiek aan de singleplayer maar dan met een veel betere AI, dit komt natuurlijk omdat dit allemaal ervaren spelers zijn die (net als jij) de singleplayer spuugzat zijn. Gelukkig maakt de multiplayer veel goed ten opzichte van de singleplayer. Wat ik vooral leuk vond was een LAN-game met bv. een familielid/vriend in een map met maar 2 personen en dan allebei een vliegtuig pakken en proberen elkaar uit de lucht te knallen of gewoon lekker gaan cruisen en genieten van het prachtige uitzicht. Ik heb zowat bijna geen fouten in de multiplayer gezien. Maar om dan toch nog wat te gaan mierenneuken heb ik tog een paar keer een framedrop gehad, maar dit kan ik wel door de vingers zien.

De graphics zien er over het algemeen vrij standaard uit met (zoals ik net al zei) af en toe een framedrop. Ook de omgevingen zien er niet bijzonder uit, pas als we het over de wapens en voertuigen gaan hebben mag je pas spreken van wat detail. Zo zag ik bv. krassen zitten op m'n thompson en vuil in het vizier van mijn sniper-geweer. Ook de voertuigen zijn niet verkeerd in deze game, ze zitten misschien niet vol van deatail maar zien er toch vrij goed uit. Over de soldaten ben ik wat minder te spreken, zoals je net al elders in deze review hebt kunnen lezen zien alle soldaten er exact hetzelfde uit. Ze doen dan ook bijna allemaal precies hetzelfde en omdat die AI zo verschrikkelijk slecht is, komt dit jou niet ten goede. Zo gaan ze allemaal tegelijk liggen waardoor ze een makkelijke prooi voor de Duitsers (of Jappaners) zijn. Waardoor je dan ook weer meteen spawnpoints verliest die nodig zijn om het spel te winnen. In de multiplayer ziet het er allemaal net iets minder uit maar krijg je daar wel een mooie gameplay voor terug. De animaties mogen wel geslaagd genoemd worden. Hoewel je medesoldaten nogal houterig bewegen, zijn de herlaad animaties best goed.

Misschien dat de sound op de multiplayer na stiekem nog wel het beste is aan de game. Dit is erg opmerkelijk omdat je bijna geen muziek hoort behalve de coole soundtrack in het hoofdmenu. Maar wat de sound zo goed maakt zijn met name de geluidseffecten. De guns klinken erg goed (op wat uitschieters na dan) en de voertuigen lijken wel identhiek aan de voertuigen in de werkelijkheid. Dus met een prachtige soundtrack en een stel goede geluidseffecten is de sound dus weer precies wat we van EA mogen verwachten.

Conclusie en beoordeling

None

Hij viel me erg tegen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • de meesterlijke multiplayer
  • de goede sound
  • de nog wel redelijke graphics
  • Minpunten
  • de singleplayer
  • de verschrikkelijke AI

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren