1. Mario Power Tennis (NGC)

Mario Power Tennis (NGC)

Als men wil dat een game als warme broodjes over de toonbank gaat, dan is inspiratie lang niet altijd een vereiste. Dat weten makers, dus daarom krijgen gamers niet onregelmatig games met vrouwen met een enorme decolleté, gespierde mannen, naamloze soldaten of aliens voorgeschoteld. Makkelijk scoren dus. Welnu, er is een bedrijf dat graag solt met de ongeschreven wetten in de gamewereld. Dit bedrijf heet Nintendo, zij probeerden het geld in het laatje te krijgen door middel van een besnorde loodgieter. Het is algemeen bekend dat Mario bijna een cultfiguur geworden is. Nintendo blij, wij blij. De games waren namelijk prima te pruimen. Helaas heeft de inspiratieloosheid ook bij Nintendo toegeslagen. Want welke idioot heeft het verzonnen om een loodgieter op een tennisbaan neer te zetten? Tot mijn spijt moet ik jullie het antwoord verschuldigd blijven. Wat ik je wél kan vertellen is dat er een behoorlijke idioot is geweest die Mario Power Tennis in huis heeft gehaald. Dat ben ik, in eigen persoon.

Op het eerste gezicht lijkt de game ook gemaakt voor idioten. De bal over het netje slaan gaat namelijk heel erg simpel. Met een druk op de A-knop sla je de bal, en met de andere knoppen kan je de bal effect meegeven. Piece of cake. De instapdrempel is hier dus dusdanig laag dat een hond het nog onder de knie kan krijgen. In no time gaat die bal over het netje heen.

Rest nu de vraag: is het ook léuk om die bal met virtuele racket een oplawaai te geven? Om maar met de deur in huis te vallen: dat is goed te doen, want als je een beetje de smaak te pakken krijgt dan kan je ook dropshots en lobs geven. Dan voelt Mario Power Tennis echt aan als het echte tennis. Het is veelzijdig, variërend en of je nu de single- of multi-playermodus speelt, het mentale spelletje dat je met je tegenstanders speelt is geweldig.

Makkelijk scoren zo lijkt het. Je maakt een tennisgame, plakt er een Mario-licentie op, kassa!. Dat kan natuurlik niet, en daarom heeft de game wel degelijk wat leuke toevoegingen met zich mee gekregen. De belangrijkste hiervan is de powershot. Als je een bepaalde hoeveelheid ballen stijlvol over het net hebt gekregen dan gaat je racket gloeien. Als je racket gloeit, dan kan je met een druk op de knop een "onmogelijke" bal alsnog terugslan. Ook kan je de bal juist een extra harde mep geven, wat natuurlijk altijd handig is.

Elk karakter heeft haar eigen powershot met eigen animaties. Ze kotst het vrij te spelen Petey Piranha (je weet toch, die vleesetende plant) op de grond waarna uit deze kotsvlek een racket tevoorschijn komt, deze weet de bal dan alsnog te raken. De powershots werken dus 9 van de 10 keer erg op de lachspieren. Wat erg goed is.

En eigenlijk is het ook een vereiste, Mario Power Tennis is namelijk een partygame. Wat niet al te best is als je een kluizenaar bent. Een veelvoorkomend probleem bij partygames is namelijk dat de singleplayer immens saai is. Mario Power Tennis bevestigd deze regel. Je hebt namelijk alleen de mogelijkheid om toernooitjes te spelen. Ongeveer 8 toernooitjes zijn er om uit te spelen. Maar het is eigenlijk alleen écht leuk om met zijn tweeën te proberen in de prijzen te vallen. In je eentje is het te pruimen voor een dagje of vijf, en dat is niet heel veel.

Om te speelduur toch nog op te rekken heeft men enkele minigames aan het geheel toegevoegd. In levels die de Nintendo-fan bekend voor zullen komen dankzij Super Mario Sunshine kan je simpele minispelletjes uitvoeren zoals een zolang mogelijke rally spelen tegen een inktvis, maar als je een schilderij wilt inkleuren met je racket in plaats van met het penseel, dan kan dat ook. Deze spelletjes zijn leuk om te doen en verlengen de singleplayer-speelduur aanzienlijk.

De mensen die hoopten op een doldwaze tennisgame zoals we van Mario gewend zijn zullen door de minigames en de powershots dus niet bedrogen uitkomen. Naast het normale tennis hebben deze mensen nóg iets om zich over te verheugen. Het is namelijk ook mogelijk om in een aparte modus items in te zetten tijdens de wedstrijd! Dat klinkt alsof het iets goeds is. Maar deze modus is eigenlijk overbodig. Op een kartbaan of voetbalveld pakten deze items goed uit, maar een tennisbaan is daar te klein voor. Het heeft als gevolg dat alles er heel chaotisch uit ziet en dat je door alle explosies, rode schilden en bananen die om je oren vliegen je jouw aandacht van de bal kwijtraakt. Wat op het moment suprème van een wedstrijd wel eens frustrerend wil zijn.

Wat wel even opgemerkt dient te worden is dat die explosies érg fraai ogen. Het spel scoort in zijn geheel op audiovisueel gebied een dikke voldoende. De animaties zijn keurig en het licht dat op de tennisbaan valt is een genot om naar te kijken. Op technisch gebied hoort Mario Power Tennis bij de absolute top. Alleen jammer dat het zo saai is in je eentje.

Conclusie en beoordeling

None

Zo leuk als Mario Power Tennis met zijn meerdere is, zo saai is het in je eentje. De minigames, en de mogelijkheid om met items te spelen kunnen helaas niet verbergen dat Mario Power Tennis het echt van haar multiplayer moet hebben. Tennis mag dan wel een heel leuke sport zijn en Mario is ook stiekem best cool. Mario Power Tennis boeit niet lang als je geen vrienden hebt, en dat is jammer. Heel jammer. Want de besturing is best wel goed, en grafisch mag de game er ook wezen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Makkelijk op te pikken
 • Audiovisueel geweldig
 • Melige multiplayer
 • Powershots zijn fun!
 • Minpunten
 • Singleplayer boeit niet lang
 • Modus met de items te chaotisch
 • Inspiratieloos

Dit artikel delen

Over de auteur

Payaso uhhhhhhhmmmmmm....... XboX 360 anyone?

Reacties

 • # GTA 4 The Lost and Damned (Xbox 360)

  # GTA 4 Episodic Content (Xbox 360)

  Da's waar ook, was bijna vergeten dat de 360 tweemaal DLC zou krijgen. En hoe de **** kun je verlies maken als je GTA IV uitgeeft :O.

 • Enkel MAFIA 2 boeit.

 • maah cijfers kun je altijd negatief zetten en positief -___-' Take Two mag zeker niet klagen aangezien ze het best verkopende spel tot nu toe gemaakt hebben…  Enige game dat mij aanspreekt is Maffia II… Misschien Bioshock

 • Er zitten een paar sterke titels bij maar ik kijk het meest uit naar Bioshock 2.

 • BioSchock 2 lijkt me zeker vet!

  Ik had ook Max Payne wel verwacht :(

 • Ik ben vooral benieuwd wat GTA Chinatown Wars gaat worden!

 • @cptyanni:  best verkopende spel tot nu toe?????  als je over 2008 bedoeld….wereldwijd hebben wii fit en mario kart wii al meer verkocht…en natuurlijk wii sports.  ook in de gta serie is het niet het bestverkopende spel

  gta san andreas heeft bijna 2x zoveel verkocht.  dan nog blijft het een giga aantal van deel 4 en verbaas ik mij ook dat ze dan nog verlies hebben geleden.
 • niet echt veel soeps buiten Maffia en Bioshock…

 • borderlands, bioshock 2 en maffia 2 zijn wel interessant ;)

 • Maffia 2 :D

 • Hoe kunnen ze nou verlies maken????!!!!!

 • Borderlands!

 • Bioshock 2 komt r zeker in. Borderlands lijkt me ook wel vet.

 • L.A Noire is geen Exclusive titel..  Weet het niet, maar volgens mij

  wordt er hier niet goed het huiswerk gedaan


 • * BioShock 2  * Borderlands  * Mafia II  klinken toch wel erg goed :)

 • Mafia II (Xbox 360, PS3, PC)

  :D

 • mafia II en gta dlc ga ik beide zeker kopen

 • Borderlands en Mafia II hebben mijn intresse. Het begint wel akelig stil te worden rondom L.A. Noire.

 • Bioshock 2 is de enige die mij intereseert

 • Maffia 2 is het enige dat mij aanspreekt!!! En waarom staat LA Noire er nou niet bij?? Die game heeft zo vette sfeer he!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren