1. Prince of Persia: The Two Thrones (Xbox)

Prince of Persia: The Two Thrones (Xbox)

De prince of persia is in dit deel toe aan zijn derde avonduur. De vorige 2 delen, The Sand of Times en The Warrior Within, waren allebij topgames. De verwachtingen voor The Two Thrones waren dus hoog gespannen.

Het verhaal

Voor iemand die de vorige twee delen van Prince of Persia niet heeft gespeelt is het verhaal moeilijk te begrijpen. Het is dus ook handig om eerst het verhaal van de vorige twee delen te weten, voor je aan deze game begint. Om het verhaal maar even kort samen te vatten: nadat in deel één de sand of times is ontsnapt en de tijd is ontregeld, gaat de prins in het tweede deel proberen dit ongedaan te maken door terug in de tijd te gaan en er voor te zorgen dat de sand of times geen gekke dingen kon gaan doen. De prins wil in The Two Thrones weer terug gaan naar Babel om daar zijn gewone leven weer op te pikken. Als hij bij Babel aankomt, blijkt heel de stad ingenomen te zijn ingenomen. Hij en Kaileena, de vrouw die hem heeft bijgestaan op het eiland waar hij de times onschadelijk heeft gemaakt, komen op het land aan en gelijk wordt Kaileena gevangen genomen. De prins weet te ontkomen, krijgt de dagger of time en begint zijn avontuur in Babel

Vechten

Het vechten speelt in de prince of persia serie altijd een grote rol. Het zeer uitgebreide vechtsysteem bied de mogelijkheid om behoorlijk veel verschillende en spectaculaire aanvallen te doen. Het is geen button-bashing game, maar een game waar je elke aanval echt bewust doet. De prins kan zowel met één zwaard, als met twee zwaarden vechten. Als je met één zwaard vecht heb je de mogelijkheid om vijanden te wurgen en vast te pakken. Als je een vecht aangaat met twee zwaarden heb je de mogelijkheid om hardere klappen uit te delen en dus meer vijanden in korte tijd af te maken. In het spel wordt je na een tijdje geïnfecteerd met het sand virus. Als het virus je lichaam overneemt verander je in een supersterk wezen. Je hebt een dodelijke en vurige zweep tot je beschikking. Deze zweep kan echt heel hard slaan en is absurd handig als er meerdere vijanden om je heen staan. Het nadeel van de dark prince is dat je leven langzaam leegloopt. Je kan je leven aanvullen door sand te vinden. Je hebt dus constant een tijdsdruk. Ik vond de druk opzich wel meevallen, maar echt comfortabel is het niet.

Vernieuwing

In the two thrones zit niet zo heel veel vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger warrior within. Dit wil echter niet zeggen dat er geen vernieuwing is, want er zijn enkele leuke toevoegingen gedaan. De eerste is dat het nu ook mogelijk is om soms in een wagen met paarden ervoor te gaan zitten en zo stukken af te leggen. In het hele spel gebeurt dit enkele malen. Het rijden in een wagen is behoorlijk lastig, omdat de NPC's je niet op je gemakje een stukje zullen laten gaan rijden. Er zal geregeld iemand proberen op je wagen te klimmen en je neer te steken. Het is de bedoeling om zo'n tegenstander tijdig van je wagen te laten opzouten door hem een goede steek tussen de ribben te geven.

Een ander punt dat nieuw is, is de mogelijkheid om iemand een speed-kill te geven. Als een tegenstander je nog niet gezien heeft, kan je hem van achter besluipen en een speed-kill activeren. Tijdens een speed-kill worden de randen van het scherm enkele malen iets donkerder. Op het moment dat het scherm iets donkerder wordt moet je de steekknop indrukken om de desbetreffende vijand een steek toe te dienen. Persoonlijk vind ik dit systeem een beetje omslachtig, maar het is wel handig als je health zo goed als op is.

De game op zich

The Two Thrones ziet er behoorlijk mooi uit. Het is geen next-gen, maar het ziet er ook niet onaardig uit. Er zijn helaas maar zo'n 3 soorten standaardvijanden naast de eindbazen. De eindbazen zijn trouwens wel heel goed bedacht en vragen om veel skills, een goed denkvermogen en geen angst om 10 keer dood te gaan.

Je kan niet extreem ver kijken, maar dat vangt het spel goed op door de plaatsen waar je komt kleiner te maken en door veel muren gebruiken. Ubisoft had met The Sand of Times en Warrior Within al een goede basis gelegd. Op deze prima basis speelt The Two Thrones zich af.

Minpunten

het spel heeft enkele minpunten, maar die zijn niet zo erg dat ze echt iritant zijn. De A.I. van de tegenstander is af en toe niet erg goed, want je hebt ze al snel door. Een ander persoonlijk minpunt vind ik dat het spel opeens extreem moeilijk wordt, door je een paar extreem lastige dingen te laten doen zonder safepoints. Dit had wel iets beter gedaan mogen worden.

Een ander minpuntje van het spel is dat er geen opdrachten zijn. Heel het spel loop je door de wereld en steeds als er weer een paar vijanden tegenover je staan maak je ze af. Het zou leuk zijn als er ook opdrachten waren zoals een bepaald stuk te verdedigen tot de poort bijvoorbeeld dicht is. Dit kan er voor zorgen dat je redelijk snel bent uitgekeken op het spel. Dit zal niet voor iedereen gelden, want de game zit voor de rest verdraaid goed in elkaar!

Conclusie en beoordeling

Ubisoft heeft weer een goede game afgeleverd met Prince of Persia: the two thrones
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • prince of darkness
 • lange game
 • de vele moves
 • Minpunten
 • A.I.
 • lastig voor iemand die het nog nooit gedaan heeft

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Achterlijke witte piet

 • is die nu echt nog nodig ??!

 • Ach ja beter laat dan nooit.

 • ps3 demo staat ook al een tijdje in de us store …  Maar de game is afschuwelijk slecht.

 • EINDELIJK

 • Spel verkoopt sowieso niet goed, dus een demo is eigenlijk niet eens nodig…

 • spel is toch niet zo goed dus demo neem ik niet

 • Kan MotoGP 08 niet eens vinden op de site van Xbox.com, anders had ik de demo wel in mijn downloadqueue gezet.

 • Lekker negeren die demo…

 • OMG ,, meer woorden heb ik er niet voor over …

 • geen spel voor mij

 • zeker goed spel voor motogp liefhebbers

 • @JeroenXbox  Wat is dat nou weer voor een niet doordenkende reactie zeg. Nou juist als de game slecht verkoopt moet je een demo uitbrengen, misschien dat je mensen nog overhaalt om de game te halen.

 • @ CerandoX  Wat je zegt ja! Het spel is al zo slecht, waarom dan een demo uitbrengen? Zodat nog meer mensen kunnen zien hoe slecht het spel is… Got it? Doe dan i.pv. die demo reclames op internet enz misschien dat mensen dan nog dat spel kunnen gaan kopen! Maar een demo van een kut-spel ter bevordering van de verkoop? Nee!  Maar bedankt voor je reactie! ;)


 • \"Eindelijk…\" klinkt alsof we er blij mee moeten zijn….

  Maar dat lijkt me in dit geval erg optimistisch, want deze game is niet sterk. De enige echt goede MOTO GP games verschenen op de 1e XBOX van de ontwikkelaar die nu het waanzinnig vette PURE hebben ontwikkeld.

 • Ga ik meteen ff downloaden.  (@ Tallon Disney?)

 • JEEEEEE!! de SPel is vet ??

 • @ Axel: Dat is de fout die veel mensen maken. Pure heeft geen hol met Disney te maken als developer. Disney is de uitgever/publisher:  Pure werd ontwikkeld door het voormalige Climax, nu genaamd Black Rock Studios.  Dus…als je PURE laat liggen omdat je niet onder de indruk bent van de naam Disney …..maak je als raceliefhebber een major mistake want PURE gaat de geschiedenis met de ' best 2008 ATV race game nobody played award '. Echt een meesterlijk brute game!


 • @ Tallon 4 nl: ben met jou eens,maar dat heb je ook met motoGP,ik weet voor bijna 100% dat de meeste mensen die nou klachen over het spel heben het zelf niet gespeeld,en dan gaan ze van uit he5t meeste recensies op verschilende site,ik vraag me af hoe het zit met een mens eigen mening tegenwoordig?

 • Ja idd thugsplayer dat denk ik ook, ik heb hem zelf ook en ik vind hem ook een goede game waar ik veel plezier mee heb

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren