1. New Super Mario Bros. (NDS)

New Super Mario Bros. (NDS)

Mario, mario en nog eens mario. Op elke console of handheld verschijnen er ongeveer 5 games van mario op. En toch worden de mensen het niet zat om al die mario games te spelen. Dit is ook zo met New Super Mario Bros. Deze game ga ik vandaag recenseren.

Het verhaal

Zoals gewoonlijk wordt de prinses ontvoerd. Deze keer niet door Bowser maar, door Bowser junior. Natuurlijk gaat Mario erachteraan om de prinses te redden. Zo begint je avontuur, die je uiteindelijk door 8 werelden leidt.

De Graphics

Grafisch is de game erg mooi (voor de NDS). Mario en zijn vijanden zelf hebben een 3D uiterlijk. Terwijl ze rondlopen in een 2D wereld. Elke wereld heeft zijn eigen thema, zo heeft bijvoorbeeld de ene wereld een ijsthema en een andere wereld weer een voorthema.

De besturing

De game is redelijk makkelijk te besturen, je hebt het zo onder de knie. Met A en B spring je en de X en Y knop kan je gebruiken als je fire Mario bent zodat je vuurballen af kan schieten. Wat echter wel erg jammer is dat het bijna geen gebruik maakt van het touch - screen.

Sterren

In elk level dat je speelt moet je 3 sterren verzamelen. Meestal is dat wel makkelijk maar, soms zijn ze erg goed verstopt. Ook vind je in een level soms geheime uitgangen. Waar door je naar een geheim level gaat. Dit is erg leuk en verhoogt de replay – waarde.

Power – ups

In deze mario kan je fire mario, mega mario, super mario, mario en mini mario zijn. De meeste soorten kwamen al voor in vroegere games van mario maar, mini mario en en mega mario zijn nieuw. Met mini mario kan je door kleine openingen komen om zo bij bijvoorbeeld een ster te pakken. Met mega mario wordt je ongeveer 20 seconden erg groot en moet je proberen zoveel mogelijk om te stoten waardoor je er levens bij krijgt.

De multiplayer

In New Super Mario Bros zijn er 2 soorten multiplayers. Mario vs. Luigi en de Minigames. In Mario vs. Luigi moet je als eerste 3, 5 of 10 sterren hebben. Dit moet je met 2 spelers spelen. De minigames zijn erg leuk maar het zijn dezelfde minigames als die van Super Mario 64 DS. Dit is erg jammer.

Zijn er dan helemaal geen minpunten

Geen enkele game is perfect zo ook New Super Mario Bros. De game is erg makkelijk zelfs mijn broertje van 5 had de game al in een week uitgespeeld.

Conclusie en beoordeling

Het is echt een fantastische game. Ik raad deze game aan voor iedereen die een DS heeft. Het is vindt ik het beste spel dat tot nu toe op de DS is verschenen. Het is gewoon een fantastische game.
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Echt retro gevoel
  • Nieuwe power-ups
  • Multiplayer
  • Gameplay
  • Minpunten
  • Minigames over genomen van Super Mario 64 DS
  • Te makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren