1. Sonic Rush (NDS)

Sonic Rush (NDS)

Sonic heeft nooit echt de sprong naar 3d goed kunnen maken.

Waar zijn 2d games geweldig zijn door de snelheid en rechtlijnigheid worden de 3d games verpest door een slechte camera, bugs, lange laadtijden, lelijke muziek, en langzame stukken die niks met Sonic te maken hebben. Als je dan weer een gedrocht als Sonic the Hedgehog op de 360 speelt dan denk je. ‘ Kan Sonicteam nog wel goede games maken?’ Maar Sonicteam kan wel degelijk goede games maken, als het maar 2d games zijn. Welke game dat bewijst? Sonic Rush natuurlijk.

Back to Basic

In tegenstelling tot alle slechte 3d Sonic spellen bevat deze game alleen maar dingen die de Sonic serie zo goed maakten. Namelijk snelheid en rechtlijnigheid, geen saaie stukken met slechte karakters, geen bugs, geen laadtijden en eindelijk geen last van een verschrikkelijk slechte camera. Gewoon keihard rennen, goed opletten dat je niet tegen een vijand aanloopt en op de juiste momenten springen zodat je bij een andere route komt.

Een verademing ten opzichte van Sonic’s slechte 3d spellen en eindelijk een Sonic game die zich kan meten met de Megadrive games.

Rushmeter

Ondanks dat deze game er erg veel op lijkt.

Is deze game niet precies hetzelfde als de oude Megadrive games. Er zijn wat kleine subtiele verandering die het geheel wat frisser aan laten voelen. Zo is er een rush meter deze vult zich als je trucjes doet en laat je boosten, overigens moet je er niet al te veel van voorstellen, het is niet meer dan op het juiste moment op b drukken. Ook speelt het zich op 2 schermen af. Iets wat het spel net wat overzichtelijker maakt.

Een andere grote verandering ten opzichte van de spellen op de Megadrive zijn de boss battles, deze zijn niet 2d maar semi 3d.

Hierdoor zijn ze nog indrukwekkender. Goede vernieuwingen dus in plaats van wat domme zoekmissies in het spel te doen waarvan het alleen maar saaier word.

Een speciale vermelding dient te worden gemaakt voor Hedeki Nagnuma muziek componist van dit spel en Jet Set Radio. Het verschil met de vorige Sonic’s hoor je direct, in tegenstelling tot de vorige Sonic games is de muziek niet irritant en herhalend, maar gewoon goed. Hulde hiervoor en laat hem asjeblieft de muziek doen van de volgende Sonic games.

Bonus stage

Het spel zelf is redelijk makkelijk, na een paar uurtjes heb je het uitgespeeld. Toch hebben de makers iets toegevoegd waardoor je het spel blijft doorspelen. Namelijk bonusstages deze zijn hetzelfde als in Sonic 2 en een stuk pittiger dan de levels. Je bestuurd Sonic met het touchscreen en moet hem zoveel mogelijk ringen laten pakken.

Dit simpele gegeven is in de eerdere bonus stages nogal makkelijk maar word later steeds moeilijker, doordat er bijvoorbeeld bommen aan worden toegevoegd. Door deze bonusstages uit te spelen verdien je chaos emeralds waarmee je het echte einde kan vrijspelen.

Als je het spel dan hebt uitgespeeld is er ook nog een erg vermakelijke multiplayer. Door het goede level ontwerp en de goed geplaatste items is deze erg leuk om te doen. Het is vooral zo leuk omdat je nooit kansloos bent, door een goed getimede sprong of een goed geplaatste boost kun je zo weer eerste staan. Het is misschien niet zo leuk als Mario Kart maar wel een erg leuke toevoeging.

Knuckles is verdwenen!

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Jawel die zijn er. Het is weliswaar niet zo’n groot minpunt maar het is toch wel jammer dat Sonic en Blaze de enige speelbare karakters zijn. Ik had graag gezien dat je net als op de Megadrive tussen Sonic, Tails en Knuckles kon kiezen maar helaas het mag niet zo zijn. Dit is een kleine smet op een verder fantastisch spel wat laat zien hoe Sonic hoort te zijn. En bewijst dat Sonicteam nog steeds goede games kan maken.

Als je dit spel koopt bega je zeker geen miskoop, zeker niet nu het in veel winkels maar 20 euro kost.

Conclusie en beoordeling

None

Sonic Rush is de eerste goede Sonic game sinds Sonic and Knuckles. Deze game bewijst dat Sonic nog steeds een goed spel kan zijn en dat Sonicteam weldegelijk goede games kan maken. Een schande dat de console versies niet zo zijn. Het spel kost nu 20 euro en voor die prijs kun je het eigenlijk niet laten liggen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Snelheid
 • Muziek
 • Extra Einde
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Tails en Knuckles zijn geen speelbare karakters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • prijsverlaging zou wel mooi zijn, maar denk niet dat het er direct van komt als ze hopen op een break-even situatie

 • Een prijsdaling zal nodig zijn als ze willen competitief blijven.

  Ook Wall Street Journal schrijft nu al niet positief meer over Sony's kansen.

 • Er komt dus geen prijsverlaging.

 • Ze maken nog steeds verlies per console dus een prijsverlaging zal er niet snel komen.

 • Hint, Hint voor sony?!

 • Je moet er ook wat over hebben voor de nieuwste techniek. Als je geen geld hebt voor een ps3 moet je niet zeiken om een prijsverlaging, ga liever die tijd besteden om te werken ofzo.

 • nou, weten we dat ook weer.

 • Ik denk niet dat er een prijsverlaging komt. Sony is allang blij dat ze binnenkort misschien eindelijk winst gaan maken op de PS3 zelf.

 • Die prijsverlaging komt er wel, het prijsverschil met Microsofts' machine is nu te groot, dat beseffen ze zelf ook wel.

 • Je moet er ook wat over hebben voor de nieuwste techniek. Als je geen geld hebt voor een ps3 moet je niet zeiken om een prijsverlaging, ga liever die tijd besteden om te werken ofzo.  Wel doordacht … NOT !

  Het gaat hier niet over de waarde van de PS3 maar over de competitiviteit van de hardware op de mainstream markt. Als je niet kan wedijveren met je directe concurrenten geraak je achterop. Als je achterop geraakt krijg je minder software. Als je minder software hebt EN de duurste bent …  Het lot heeft een bizar gevoel voor humor.

  Saturn en N64 hadden beiden krachtigere processoren dan de PS1 maar verloren de strijd. Xbox en Cube waren ook beiden krachtiger dan de PS2 maar ook zij verloren de strijd.

  Nu zal Sony zelf voor 1 keer de krachtigste hardware op de markt zetten en wat merken we? Het jaar van de PS3 en dankzij de eindejaarsperiode ziet het er naar uit dat de achterstand van PS3 op 360 in januari 2009 wsl groter zal zijn dan in januari 2008 (laat staan de achterstand op de wii die de minst krachtige hardware heeft … zien we al een patroon?).

  Als 2008 Sony's topjaar was vrees ik het ergste voor volgende jaren. KZ2 en Uncharted 2 dit jaar gaan ongetwijfeld goede games zijn, maar gaat 1 van dezen wel eens de kaap van 5 miljoen halen en een soort systemseller worden? Of moeten we wachten op GT5 in 2010?

  Gezien de 3,5 miljoen van God of War op meer dan 100 miljoen PS2's zou ik daar alleszins niet te veel van verwachten. Goeie games, te beperkt publiek.
 • Is al een tijdje geleden 'gezegd' dat de PS3 vanaf maart 09 naar 299 zal gaan. Tenminste op Neogaf las ik het in een topic en hij leek me vrij aardig geinformeerd.

 • alles die maar DOET :p

 • Dat verwachtte ik al lang

 • ik vind het zo schattig hoe mensen altijd de link leggen tussen de Xbox 360 prijs en de ps3 prijs. De ps3 is qua inhoud gewoon veel beter. Dit is echt zo vergelijking van. JA ferrari moet met een prijsverlaging komen, want de fiat panda 1000 is nu heel goedkoop te koop

 • @Gemini

  Wtf, mijn comment was gericht op de reacties boven mij. Niet op het artikel zelf. Wel doordachte comment van jou. NOT!  @Baartjuh

  Couldn't agree more. • PRIJSDALING PLZ

 • @ Dead_End : je commentaar mocht van mijn part betreft gericht zijn naar de bomma van de sultan dan nog was ze niet doordacht. Een prijsdaling is in dit economisch klimaat gewoon NODIG voor Sony. Dat heeft niks te maken met te moeten gaan werken.  Daarmee trek ik trouwens ook niet in twijfel of de PS3 z'n prijs al dan niet waard is, daarmee bedoel ik gewoon dat ze met die prijs NIET kunnen concurreren naar behoren.

 • De daling betekent nog altijd dat het bedrijf verlies maakt per verkochte console

  That still sucks ass…

  PRIJSDALING PLZ

  Hij kost nog maar 400 euro en ik weet zeker dat dat nog een hele tijd zo zal blijven.


 • Ik heb alledrie de consoles thuis staan maar als ik moet kiezen dan gaan de wii en de 360 de deur uit maar van mijn ps3 blijven ze af.

 • Dan kunnen ze volgend jaar ook wel een prijsdaling erbij doen, en misschien nog steeds wel winst maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren