1. Donkey Kong Country (VC)

Donkey Kong Country (VC)

Inleiding

Rollen, Dollen en Bananen mollen. Dit keer in zijn eerste eigen avontuur op de Super Nintendo. Nu dus ook te downloaden op de VC. Dit 2D avontuur zorgde voor een grote belevenis door de fantastische beelden die het spel neerzette. Het bedrijf Rareware stond klaar om Nintendo uiteindelijk 3 delen hiervan te brengen. Al moet ik zeggen dat de eerste game wel voor mij het leukste was, aangezien de grote held Donkey Kong erin speelde, latere delen kwamen er andere vriendjes bij. Nee, laat mij maar spelen met de grote gorilla, genaamd Donkey Kong. In dit deel is het een keer wat anders dan tonnetjes naar beneden heen rollen, dat heeft hij wel gehad, dat gedoe met die loodgieter.

Het verhaal

Donkey Kong is lekker aan het relaxen in zijn huis samen met de grote voorraad bananen die hij verzameld heeft. Echter nadat hij ontwaakt uit zijn bereslaap blijkt dat alle bananen gestolen zijn. De grote groene Hagedis King K. Rool heeft alles gestolen en heeft de hele wereld voorzien van Bad Guys, zodat Kong nooit meer bij zijn bananen zal kunnen komen. Hij heeft diverse levels uitgestippeld waarin je jezelf moet verplaatsen. Elk level wordt afgesloten met een eindbaas. Tussendoor heb je de mogelijkheid om de levels te bewaren bij de lieftallige Candy Kong (het schatje van Donkey Kong). Funky Kong staat klaar om je een vliegtuig te leveren, zodat je terug kan gaan naar eerdere levels. De levels varieren van de mooi tropische omgevingen tot de wat killere levels. Het leukste is als je in het gedeelte komt met de machines, wat een geluid had de Super Nintendo voor die tijd, "that brings back memories".

De Gameplay

Is aangepast speciaal naar de VC controller. Je merkt wel meteen dat het fijn in de hand ligt, het is net alsof je de SNES controller in je hand voelt. Lekker springen op de krokodillen in de varierende levels, van het verslaan van baddies in mijn karretjes tot het verslaan van een grote vogel door op de snavel te springen. Door de levels heen kun je bananen verzamelen, 100 bananen is een leven erbij. Samen met zijn maatje Diddy Kong loopt hij de levels door. Op de vijanden springen, rollen naar een vijand toe, dat is wat Diddy doet. De grote vijanden zijn dan echter weer voor Donkey Kong, want daar kan de kleine Diddy niet tegen op. Door handje klap zul je elkaar kunnen afwisselen.

Er zijn veel levels waar je zit te pijnzen hoe je verder komt, het level met de mijnkarretjes was voor mij dan ook in het begin weer even wennen. Het karretje gaat in het begin langzaam, maar later steeds sneller, hoe verder je komt hoe meer je moet springen met je mijn karretje. Zeer pittig, maar daarom niet minder leuk. De game heeft gelukkig checkpoints en als tussendoor je 2de poppetje kwijtgaat, kun je wachten tot je weer een nieuw tonnetje vind met DK erop, dat zorgt ervoor dat je hem weer bij je hebt.

Iets wat Donkey Kong Country Uitdagend maakt is dat je geheime dingen kunt vinden in het spel, extra bonus levels waarin je je gaan kunt gaan om meer levens te verzamelen. Ook is het leuk dat er diverse dieren zijn zoals een Neushoorn, Kikker en een Struisvogel die je helpen bij je tocht.

2 Players

Het spel is te spelen met 2 spelers, door elkaar af te wisselen. Samen zul je dan de levels kunnen doorspelen. Wel echter het grote nadeel hier, hier moet men 2 VC controllers voor hebben, dus dat is 2 keer 20 euro. Je kunt dus het spel samen uitspelen, bij sommige levels kan dat handig zijn, want heel vaak is het wel eens zo dat ik de clue niet begrijp en mijn kameraad wel, dan loop je er uiteindelijk samen doorheen. Het is daarnaast ook wel gezellig om met een vriend/ vriendin dit uit te spelen.

Nostalgie

Veel van de VC games brengen nostalgie mee, Donkey Kong Country is wel een van de games die gewoon gespeeld is door vele gamers. Mensen die het niet hebben ervaren kunnen nu alsnog genieten van de game en eerlijk is eerlijk, men kan beter deze game downloaden dan de game te kopen voor meer dan 50 Euro voor hun Super Nintendo. Tenzij je een verzamelaar bent uiteraard. Maar bij het overzetten hadden ze wel de 50 HZ mode moeten aanpassen naar een 60 HZ functie. Dat wil echter niet zeggen dat de game er slecht uitziet. Het blijft een pareltje, de mooie heldere graphics van die tijd. Dit zijn voor de meeste toch de echte Donkey Kong games zoals we die kennen. De meesterlijke intro met die Stereotoren die Donkey Kong draagt met die retro sound is geniaal, dat daarna die oude aap, genaamd Cranky Kong, de rust verstoord.

Conclusie en beoordeling

None

Donkey Kong Country is een van de games die vroeger liet zien wat een Super Nintendo in huis had. De game is pure nostalgie. Het cijfer is daarom ook beoordeeld naar hoe hij eruitzag voor die tijd.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Goedkoop
 • Fijne Besturing
 • Mooie Graphs
 • Minpunten
 • VC controllers
 • aanschaffen
 • De 50 HZ mode

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Pfft, ik wacht mooi tot dat ie gratis is…

 • Nog meer scenario's? Ik vind het goed!  @Ssupp  Kun je nog lang wachten… tenzij je dat via Steam doet.


 • Yesss. Dat het zou komen wist ik wel, maar dat het zo vroeg aangekondigd zou worden vind ik vet! :D

 • Bron?  Ik kan echt niet wachten op extra content, ik speel de game bijna elke dag. Ken alle levels nu ondertussen uit mn hoofd :P

 • mooi zo, de scenario's die er nu in zitten zijn erg vet maar worden na een paar 5x wel beetje saai qua omgeving…

 • Hier zat ik wel op te wachten, na een tijdje heb je de huidige levels wel gezien.

 • Very nice, maar ik vraag me inderdaad af wat de bron hiervan is. L4d.com zegt er namelijk niks over.

 • Cool alleen haal ik eht spel zelf niet

 • Pfft, ik wacht mooi tot dat ie gratis is…

  Dat kun je nog lang gaan wachten :'D

 • SHOPPING MALL!!

 • Ik haal hem niet

 • SHOPPING MALL!! You read my mind :)

 • Vet :D  SHOPPING MALL!!  Word al een mod van gemaakt :D ''Dead B4(-before) Dawn'' heet ie :D


 • On-Topic:

  Yes! Hopelijk ook meer achievements.  Off-Topic voornamelijk voor Link_AJ en Rau the Legendary:

  Shut the fck up over bronnen enzo. want als er een site is die er altijd goede artikelen schrijft dan is het wel insidegamer. En voor degene die het perse willen weten:  http://kotaku.com/5118863/chet-faliszek-talks-left-4-deads-future-old-man-murrays-past-and-how-to-write-subtly  De podcast van Chet Faliszek… Waarbij hij het aankondigd.  pfff.
 • de game interesseert mij niet echt, dus dit ook niet ;)

 • @3L1T3

  lol? :')

 • Left 4 dead owned opzich best wel hard :)

 • 3L1T3@  What the fuck?  Het lijkt me niet meer dan logisch dat iemand twijfelt aan een bericht zoals deze als er op de officiële site van het spel helemaal niks gezegd wordt.


 • Rau the Legendary@  Op de officiele site van Batman: Arkham Asylum wordt ook niet de nieuwste trailer laten zien. Op Gametrailers staat wel de nieuwste trailer… Gaat iemand naar de bron vragen? Nee. Soms wordt er info vrijgegeven die je normaal niet op de officiele site te zien is. Kijk maar bijvoorbeeld naar SW: Battlefront III. Gisteren werden er nieuwe beelden vrijgegeven van Free Radical en op de site van hun staat er geen enkele content van de game….  Voor degene die de nieuwste screenshots willen zien van SW: BF III

  http://swbf3.de/include.php?path=comment/comment.php&comcat=cont&subid=101  Voor degene die de laatste nieuws willen weten van L4D:

  http://left4dead411.com/


 • COOL kan niet w8ten op extra versus campains.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren