1. Burnout: Revenge (X360)

Burnout: Revenge (X360)

Ik race door de straten van Motor City, m’n handen zijn aan het stuur vast genageld.

Alle racers in snelle wagens en ze willen me allemaal laten CRASHEN!!! Ik heb geluk dat ik met mijn wagen mijn rivalen aan de kant schuif en ze laat crashen, maar daar waren ze niet zo blij mee, dus kwamen ze terug om REVENGE te nemen. Ik blijf ze voor en laat mijn rivalen over en nergens tegen aan crashen en ik win de race maar mijn rivalen willen nog een race om revenge te nemen. En ik neem hun uitdaging aan!

In burnout revenge gaat het om de rivalen die jou hebben laten crashen om daar revenge op te nemen. In de wereldtournee heb je acht verschillende onderdelen. Je hebt de gewone races en je hebt tekeer in ’t verkeer. Hier moet je zoveel mogelijk wagens zien te raken om zo geld te verdienen. Je hebt dan de turbo-rondes: hier moet je in een bepaalde tijd een parkoers zien af te leggen en het is maar fijn dat je zoveel tussen gangetjes zijn want anders zou je dat niet halen. Dan heb je nog het onderdeel wegmisbruik: hier moet je je rivalen laten crashen om zo punten te krijgen. Je moet eigenlijk je rivalen letterlijk van het asvalt kunnen schrapen. Je hebt ook nog het onderdeel afvaller: hier moet je zien voor je rivalen te blijven want er loopt een tijd van dertig seconden en als die op nul staat valt de laatste steeds af en dat gaat door tot de nummer twee is afgevallen. En dan heb je het onderdeel proefrit nog niet gehad. Het in onderdeel proefrit moet je ook net zoals in het andere onderdeel turbo-ronde in een tijd een parkoers afleggen, maar wat er hier anders aan is is dat je in dit onderdeel racet met een wagen die je nog niet hebt. Het onderdeel crash is heel anders dan al de andere onderdelen. Hier moet je met een wagen een kettingbotsing veroorzaken. Meestal zijn de wagens die je hier voor gebruikt wat zwaarder dan de wagens die je gebruikt voor races. Het laatste onderdeel is de grand prix. Dit is een soort toernooi van drie of vier races. Het is wel fijn als je daar elke race eerste word want je krijgt punten per race. Dus in burnout revenge onderdelen zat. En naast de onderdelen zijn er ook nog ranken. Je begint bij het rank onschadelijk en eindig bij elite en er zitten er nog een hoop tussen maar die ken ik niet allemaal uit mijn hoofd.

Tijdens al deze onderdelen speel je wagens vrij. Bij de race onderdelen win je allemaal snellen wagens om in het vervolg nog mee te racen maar bij de crash onderdelen win je zwaardere wagens voor het echte crash werk. Maar vaak krijg je ook een wagen die je al hebt maar dan verbeterd bijvoorbeeld sneller of lichter van gewicht. Het grote verschil met de lichte en zware wagens is dat de zware wagens veel lastiger zijn om te besturen en de lichte gaan juist veel soepeler. Maar de lichtere wagens worden sneller aan de kant geduwd door andere wagens. Dan heb je dus in een race meer de kans om van de straat te worden geveegd.

Maar je moet ook goed op het verkeer letten je kunt het verkeer dat met je richting mee gaat gewoon aan de kant rammen. Als je tegen het verkeer in gaat heb je de kans om te crashen want dat geeft niet mee als je tegen een auto die met volle vaart op je afkomt. Maar van een paar soort wagens moet je uit de weg blijven dat zijn de vrachtwagens en de grote bussen. Het maakt niet uit of ze met de richting mee gaan of niet als je ze raakt ben je kapot. Maar niet alleen het verkeer is gevaarlijk ook je tegenstanders zijn een stelletjes vervelende mannetjes.

Maar je kunt in burnout je omgeving goed gebruiken want er zijn veel gangetjes en er staan veel schansen waar je op kunt en dan boven op een rivaal landen. Als je zo’n stunt uithaalt dan krijg je een prijs voor verticale takedowns En over prijzen gesproken in ieder gebied heb je van dit soort prijzen. In ieder gebied zijn er acht te winnen. Als je ze alle acht wint dan krijg je een speciale wagen. In ieder zijn ook drie specifieke takedowns te halen. Dit zijn takedowns op speciale plekken als je deze allemaal hebt krijg je er een prijs voor.

In burnout: revenge is de achter grond muziek allemaal van echte bands zoals bullet for my valentine of fall out boys. Het zijn wel allemaal rock of hardcore nummer en dat past heel goed bij het spel als je bijvoorbeeld in een race zit is dat wel een lekker gevoel als je over het asvalt scheurt en dan die harde muziek. Er staan dik 20 tot 40 van die nummers op. En je kan zelf kiezen welke je luistert. En dan heb je de graphics nog. Als je dit spel hebt dan zijn de graphics je denk ik wel opgevallen want die zijn zo verschrikkelijk goed dat je die niet kan missen. De wagens zien er echt geweldig uit en de omgeving ziet er ook heel mooi uit. De explosies zijn wel ietsje minder maar dat hindert niet. Als je een race doet en als je dan je boost in zet zie je de auto maar een paar seconden en dan is hij alweer weg. Je ziet de snelheids strepen er achter aan zitten. Het is ook heel mooi als je een rivaal takedownt, dan gaat alles even in slowmotion en ziet je de brokstukken van de wagen er van af vliegen.

Op het hoofdmenu kun je klikken op een paar verschillende dingen zoals wereldtournee en player profiel. Als je op player profiel klikt krijg je te zien hoe je er dan voor staat. En er staan ook je records en hoeveel takedowns je hebt gemaakt. Ze laten al je top scores zien van hoelang je hebt gedrift(hard door een bocht zonder te botsen) of hoelang je hebt spookgereden. Het houdt alles bij van begin tot eind.

Conclusie en beoordeling

None

Burnout : revenge is een hele vette race game. de snelle wagens, de tegenstanders die je uit de weg willen ruimen. de graphics en de sounds zijn kei goed. eigenlijk is Burnout :revenge een must-have als je een race fan bent en ook als je dat niet bent is het een super game. dus van mij krijgt het spel een 9+
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • veel wagens
 • mooie graphics
 • veel gebieden
 • de vele soundtracks
 • veel onderdelen
 • het onderdeel crash
 • Minpunten
 • turbo-rondes en proefrit lijken veel op elkaar
 • explosies niet super goed.
 • je tegenstander werkt soms aardig op je zenuwen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren