1. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (X360)

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (X360)

Ghost Recon Advanced Warfighter begint met een overview van Mexico Stad in 2013. Ik begin hiermee met een reden, namelijk omdat het spel als eerste de kracht van de 360 console aantoonde.

Dit maakt het spel dus al bijzonder.

GRAW is de opvolger van Ghost Recon 2, en brengt ten opzichte van zijn voorganger verfrissing, vernieuwing en verbetering.

De singleplayer is hier het voorbeeld van.

Door een paar kleine verbeteringen in de gameplay heeft Ubisoft een fantastische tactische shooter neergezet.

Een van de verbeteringen in 2013 is de HUD, hiermee kan je nog steeds je Ghosts zien, en zie je je targets, objectives en vijanden beter.

Tweede en misschien wel de beste is de Crosscomm.

Dit unieke systeem zorgt er als vanouds nog steeds voor dat je je Ghosts en support overal neer kan zetten, naar toe kan sturen en opdrachten geven. Je zet je Ghosts bijvoorbeeld in op Defensive of Offensive, laat je ze de omgeving verkennen en jij ziet wat zij zien. Daarmee zie je dus vijanden die je anders nooit zou zien of zie je net die ene goede dekkingsplek.

De compleet nieuwe functie van de Crosscomm is echter de nieuwe manier van intel-informatie geven, de lange, vervelende tussenfilmpjes zijn dus verleden tijd. Je krijgt je intels nu gewoon tijdens de actie, van de generaals, je teamgenoten or from the President himself.

Het verhaal in de singleplayer is matig uitgewerkt maar toch heel spannend. De rebellen in Mexico Stad bezorgen de Amerikanen namelijk kopzorgen. Zo ontvoeren ze de President een keer, overvallen hun eigen Presidentiele stoet of zitten de Ghosts gewoon altijd tegen.

Jij, Scott Mitchell, bent de hele tijd daar ter plekke en moet vaak met je Ghosts, maar soms ook alleen de objectives uitvoeren en je krijgt daarbij hulp van Intels en Support (Tanks, Helikopters).

Heel Mexico Stad ziet er gewoon geniaal uit, de graphics zijn GEWELDIG!

Het licht, de schaduwen, de gebouwen, de uniformen. Alles is tot in detail uitgewerkt en de game is dan ook grafisch een toppertje op de 360. De console geeft namelijk zo´n exclusieve grafisch boost aan het spel. Dat kan geen enkele andere current

ext-gen console overtreffen.

De Gameplay gaat soepel en is ook erg fijn. Het is nog steeds een third-person perspectief en Scott zelf doet het dan ook weer top.

Alleen soms zien niet alle bewegingen er even normaal en soepel uit...

De AI van de Ghosts en vijanden is redelijk, je team moet je echter wel heel goed sturen, anders blijft hun dekking achterwege. Maar als ze goed in de dekking staan, kunnen ze ook alles: ze schieten op alles wat beweegt en vooral om de hoekjes en achter de stukken auto en steen ziet er er erg realistisch uit.

Het dekking zoeken gaat geweldig (bijna zoals GOW...) en helpt je dan ook erg vaak in de game.

Helaas is de Singleplayer wel vrij kort...

In de Multiplayer zijn de levels wel mooi maar erg klein en er zijn maar weinig van.

De soorten die je kan spelen zijn daarentegen talrijk en allemaal top.

Zo kan je bijv. gewoon lekker Deathmatchen (ook in teams\co-op), een basisje verdedigen of innemen (ook Co-op) en nog een heleboel anderen.

Na de Singleplayer is de online-mode ook geweldig, je kan lekker in je headset zitten te brullen en dus tactisch je aanval plannen.

Je kan tot en met 32 spelers een leuke (team)deathmatch doen of weer met de basissen spelen.

De Gevenchten zijn soms te rustig, er is niet heel veel actie, er is een korte Singleplayer. Maar dit alles dit niks af aan de geweldige game met de geweldige Graphics. Dit is de Games die als eerste de kracht van de Xbox 360 heeft aangetoond. En dat nemen we de Game alleen maar in dank af.

Conclusie en beoordeling

Ghost Recon Advanced Warfighter is en blijft een topspel. Ondanks de paar minpunten is de game gewoon echt goed, mede dankzij de grafische perfectie. De online-Multiplayer is gewoon fantastisch en erg leuk om te doen. Dus kortom een fantastisch spel en nu al zeker een Xbox 360 classic... Ik wacht met smart op het vervolg.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Sfeer en Beleving
 • Goede Gameplay
 • Online Multiplayer
 • AI
 • Crosscomm
 • Minpunten
 • Korte Singleplayer
 • Multiplayer Maps
 • Bewegingen
 • Rustige Gevechten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren