1. Star Wars Battlefront 2 (PC)

Star Wars Battlefront 2 (PC)

Star Wars: Battlefront was een enorm succes, dus begonnen de makers aan een deel 2. Enig nadeel was dat deel 1 al heel uitgebreid was en er niet veel verbeteringen en toevoegingen mogelijk waren, toch? Of toch wel? Kortom, is Star Wars: Battlefront 2 het kopen waard, of is het zonde van je geld als je deel 1 al in bezit hebt.

Nee, dat is het niet. Battlefront 2 biedt meer dan genoeg verbeteringen en toevoegingen. Qua verbeteringen zijn er natuurlijk de standaard dingen. Het spel ziet er wat gelikter uit al is het nog steeds niet echt een mooi spel. Ook zijn de mappen wat groter en er zijn natuurlijk een handjevol voertuigen, wapens en eenheden toegevoegd. Ook zijn er wat kleine foutjes uit deel 1 verholpen. Zo zijn bijvoorbeeld de voertuigen verzwakt. In deel 1 waren deze namelijk heel sterk en moeilijk te vernietigen. Nu kan je met 1 of 2 schoten met een rocketlauncher al een tank vernietigen en moet je in je tank meer en preciezer schieten om de vijanden te vernietigen.

Natuurlijk vallen ook de vernieuwingen op. Het meest opvallende is de singleplayer. In deel 1 stelde die niet veel voor, maar nu heb je 3 verschillende singleplayer opties. Het eerste is de campagne. Hierin speel je verschillende veldslagen na uit episode II, III, IV, V en VI. De ene keer ben je een rebel, de andere keer een droid en soms ben je een Clone. De rebellen zijn eigenlijk iedereen die vrede willen en het slechte weg willen. Alle Jedi’s werken voor de rebellen. De rebellen zijn tegen de Droids en de Clones. Rebellen hebben van alles wat. Ze kunnen aardig vechten, hebben redelijke wapens en redelijke voertuigen. Dan heb je ook nog de Droids. Dit zijn robots. Hun kracht ligt in hun voertuigen. Tijdens grondgevechten zijn ze niet veel waard, maar als ze in een tank of een ruimteschip zitten zijn ze enorm sterk. Als laatste heb je nog de Clones. Dit zijn klonen van Jengo Fett, een bekend figuur voor wie de films gezien heeft. De clones staan onder leiding van de Republiek, en zijn dus eigenlijk een soort van derde partij. Ze vechten niet samen met de droids, maar ook niet met de rebellen. Zij willen zelf de macht overnemen. De clones zijn voornamelijk goed in grondgevechten, maar hebben niet echt geweldige voertuigen. Tijdens de Campagne behoor je steeds tot een van deze drie soorten. Niet een leider van deze soorten, maar een gewone soldaat. In de campagne kom je dus in een veldslag en moet je allerlei missies voltooien. Vaak zijn dat missies als een bepaalde plek veroveren of geheime documenten stelen. Tussendoor krijg je vaak een bonus, en dan mag je tijdelijk als een van de bekende personages uit de films spelen zoals: Joda, Darth Vader of Han Solo. Leuk gedaan, want dat miste ik echt in deel 1. Ook nieuw is dat je nu in de ruimte kan vechten. Vaak moet je voor je op een planeet kan eerst in de ruimte de vloot van de tegenstanders aanvallen. Dan moet je het eerst schild van de tegenstanders vernielen, waarna je hun moederschip binnen kan dringen, waar je vervolgens hun schip vanuit de controle kamer ofzo helemaal vernietigd. Dit vind ik de leukste toepassing, want alles werkt prima en het zorgt voor de nodige afwisseling. De controls zijn goed, de ruimte ziet er goed uit en de gevechten en achtervolgingen en alles zijn geweldig. Het geeft echt een kick als je daar tussendoor vliegt terwijl de laserstralen om je heen vliegen en plotseling een raket achter je aan hebt, en dat je die nog weet kwijt te raken en vervolgens degene die de raket op je afschoot helemaal kapot knalt.

Dan kan je in de singleplayer nog 2 verschillende dingen doen. Dat zijn Galactic Conquest en Instant Action. Bij Galactic Conquest hebben jij en de tegenstander een eigen vloot, en moet je door kleine stappen het heelal veroveren vanaf een soort van plattegrond en uiteindelijk een heel melkwegstelsel overnemen. Je verplaatst omstebeurt je vloot en ondertussen voer je allerlei ruimte- en grondgevechten op en om de planeten die je onderweg tegenkomt. Als je wint is die planeet van jou. Als je over alle planeten de baas bent, heb je gewonnen. Elke keer als je een planeet veroverd krijg je credits. Deze kan je inleveren en in ruil daarvoor krijg je nieuwe soldaten of betere wapens. Erg leuk voor de Star Wars fans met een beetje strategisch inzicht. Als laatste heb je ook nog Instant Action. Hier kan je op tientallen bekende locaties(zoals Death Star en Yavin) 4 verschillende dingen doen. Je hebt Conquest waarbij je je eigen respawn plaatsen moet verdedigen en die van je tegenstander moet overnemen. Je hebt Capture the Flag, waarbij je de vlag van je tegenstander moet stelen en terugbrengen naar je eigen basis. Dan is er nog hunt, waarbij je gewoon simpelweg zoveel mogelijk van hetzelfde ras moet vermoorden. Als laatste heb je nog XL. Dit zijn enorme veldslagen, wat erg vet gedaan is. Ook worden al jouw prestaties in de singleplayer bijgehouden. Zo kan je kijken hoeveel tegenstanders jij gemiddeld killt met elk wapen en hoeveel kills jij gemiddeld maakt met een leven. Zeker wel leuk om even te kijken naar jouw prestaties of om ze te vergelijken met je vrienden.

De singleplayer is leuk, maar de echte kracht van dit spel ligt natuurlijk nog steeds bij de multiplayer. Dit was bij deel 1 al heel erg goed, maar is nu alleen maar beter. In de multiplayer heb je alles wat je bij instant action in de singleplayer kan doen, maar dan op het Internet. Het is natuurlijk veel leuker om tegen echte mensen te spelen, ondanks dat de Al van de computer in de singleplayer niet slecht is. Natuurlijk kan je ook in de multiplayer in de ruimte vechten. Ook daar vliegen de Tie-Fighters en A-Wings je om de oren. En ook online kan iemand soms ook als bonus tijdelijk een Jedi of Sith zijn. Dan is diegene oppermachtig, want met een klap met je light saber vermoord die al iemand. Ook kan je als Jedi of Sith de Force gebruiken. Zo kan je je light saber gooien of iemand zijn keel dicht knijpen. Gelukkig kan je dit maar tijdelijk zijn, anders is het wel erg oneerlijk voor de tegenstander. De multiplayer is gewoon vet. Al die grootse gevechten tegen andere gamers, de nieuwe levels, de nieuwe troepen en de ruimte gevechten, wat wil een mens nog meer.

De meeste Star Wars spelen hebben hoge cijfers gekregen vanwege het geluid, en ook hier is dat weer prima. Alle bekende deuntjes uit de films zitten er weer in. Ook het geluid van de laserstralen en granaten lijken precies op die uit de films. Overal hoor je orders van je medespelers en laserstralen en explosies en als er iemand doodgaat hoor je hem ook echt schreeuwen. Zelfs op de kleine dingen zijn gelet, zoals de zware adem van Darth Vader en de voetstappen van een groepje clones door bijvoorbeeld de Death Star. Toppie gedaan door Pandanomic Studios en LucasArts.

Natuurlijk heeft ook dit spel wat minpunten. Ondanks dat de graphics wel wat verbeterd zijn, zijn de meeste dingen nog steeds lelijk. De manschappen en de laserstralen en explosies zijn wel mooi, maar de omgevingen en de huisjes enzovoort zien er nog steeds niet uit. De omgevingen zijn kaal, lelijk en er is geen leven te bekenen. Jammer dat ze dit over het hoofd hebben gezien.

Conclusie en beoordeling

None

Star Wars: Battlefront 2 is een fantastisch spel geworden. Grafisch niet een van de mooiste, maar het lekker knallen in de multiplayer blijft gewoon leuk. Ook is er genoeg vernieuwing vergeleken met deel 1, denk aan de mogelijkheid om een held te zijn, de ruimtegevechten. Vooral de singleplayer is enorm verbeterd. Je kunt weer bekende veldslagen spelen en er is zelfs nog genoeg te doen voor de Star Wars fans met een beetje strategisch inzicht. Vond je deel 1 al leuk, dan vind je deze alleen nog maar beter, maar heb je deel 1 nog nooit gespeeld en wil je graag eens een Battlefront spelen: kopen, kopen en nog eens kopen!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • het knallen in bekende locaties
 • al die verschillende eenheden
 • Ruimtegevechten
 • singleplayer
 • je kan als Jedi of Sith spelen
 • Geluid
 • Minpunten
 • grafisch niet geweldig
 • omgevingen zijn lelijk, kaal en levenloos

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • mijn pc trekt dat niet :p

 • Easy, mijn pc van 4 jaar geleden zou dat zelfs nog kunnen draaien, maar mn nieuwe pc helemaal.

 • Mooi, mijn PC overschrijdt de aanbevolen systeemeisen ruimschoots. Laat maar komen dan.

 • YES! Laat maar komen! De mijne trekt dit cker goed!

 • mijn PC trekt dit ook

 • mhm, k twijfel toch

 • Dat valt goed mee!

 • Netjes toch

 • yes! het lukt toch maar is kopen:)

 • yes! het lukt toch maar is kopen:)

 • Lol 3x denk xD

 • Lukt het met een pc met 32 mb videokaart en 1GHz en 384 MB ram met 2 gig vrije ruimte over

 • vraagt niet veel maar toch ik heb 3.0 Ghz en het heeft 3.2 nodig xD. Nu weet ik zkkr dat er nieuwe com moet komen lol

 • Dat is wel heel erg laag zeg O.o

 • ik moet toch maar eens een nieuwe processor aanschaffen, heb nu een dual core van AMD 2,6 ghz…

 • ik ga een pc kopen die dit trekt.

 • Dit trekt mijn pc prima :) Nice, kijk erg naar deze titel uit

 • Mooi gaat prima lukken!

  Mensen waar dit niet bij loopt, duidelijk dat je geen pc-gamer bent.

 • nice hoor

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren