1. LEGO Star Wars (PC)

LEGO Star Wars (PC)

Toen ik een klein ventje was (eigenlijk ben ik dat nu nog steeds) werd ik verliefd op de Star Wars trilogy (toen nog alleen episode IV, V en, VI). Naast het feit dat ik er totaal niets van verstond (zo goed was men Engels ook weer niet) en eigenlijk gewoon keek voor de vette acties, bleven de Star Wars films steeds in mijn achterhoofd . Nu ongeveer 10 jaar later ben ik er nog steeds fan van. Vele Star Wars games konden me niet boeien en aangezien ik nog steeds dat kind van vroeger ben, kochtte ik “Lego Star Wars : The Videogame” voor de PC.

Grappig, maar toch origineel

Lego Star Wars : The Videogame speelt zich af in de episodes : I , II en zelfs epsiode III (die toen de game uitkwam nog niet bestond). Wat de game het meest bijzonder maakt is dat het helemaal van Lego is gemaakt. Niet alleen de karakters bestaan dus uit blokjes, maar ook de omgeving en de voertuigen. Als je dus ooit met Lego hebt gespeelt en gecreërd geeft je dit direct nostalgie (= heimwee in de tijd). Ook de filmpjes zitten vol met Lego – trekjes en zijn zeker niet serieus te noemen zodat zelfs de grootste fronsers zullen grinnikken. Dit spel is dus niet voor muggenzifters die letten op mooie graphics, maar voor mensen die willen genieten van de wereld van Lego en Star Wars (de combinatie om er een game van te maken verdient ook een pluim). Je begint in het cybercafé van Dexter . In het café bevinden zich drie deuren voor de episodes en een deur voor naar buiten te stappen (dit is handig als je je voertuigen wilt bewonderen, je personages wilt zien of gewoon voor noppen te sparen). Verder kan je ook aan de bar extraatjes vrijspelen in ruil voor noppen. In het begin krijg je alleen de deur met episode I tot je beschikking, maar al gauw komen episodes II en III ook vrij. Als je episode I dan beu bent kan je overstappen naar episode II of episode III die naar mijn mening de beste is van de drie.

Steek, steek, schiet, schiet

Als je het spel aan het spelen bent zul je gauw merken dat je er niet alleen voor staat en dat je ook andere personages over je beschikking kunt nemen. Wat ik wel jammer vind is dat het andere personage wel zijn best doet en de vijand wil raken, maar het niets afdoet van de vijand. Maar goed, je hebt dus verschillende personages over je beschikking en soms heb je die dus echt hard nodig. Bijvoorbeeld : Je staat voor een deur dat alleen een droïd kan openen. Jij als Jedi kan niets doen, dus moet je de droid zijn voor de deur te openen. Moeilijk is het spel dus niet, aangezien het geheel dus meestal bestaat uit gelijkaardige puzzels en hakken en schieten van vijanden. Ook heb je ontelbare levens. Je hebt vier hartjes tot je beschikking en telkens als je geraakt wordt gaat er een hartje af. Geen nood hoor, want als je al je hartjes verliest dan verlies je gewoon wat noppen en verschijnt je mannetje weer met het volle aantal levens. Dit is dus naar mijn mening ook één van de minpunten van het spel : het is te gemakkelijk en je kan dus ook geen moeilijkheidsgraad kiezen. Naast hakken met je zwaard en schieten met je blaster, heeft elk personage een gave. De gave van de droïden kennen we al. De Jedi en de Sith hebben The Force waarmee ze allerlei geinige, maar ook behulpzame dingen mee kunnen doen. De mannetjes met blasters kunnen dan weer grijpen naar een haak om te klimmen met hun pistool terwijl jonge karakters in kleine gaatjes kunnen kruipen. En tot slot hebben de makers in elke episode een voertuigmissie voorzien zodat er wat afwisseling in de game komt. Maar ik vond de voertuigmissies eigenlijk meer irritant dan leuk. De gameplay bestaat dus hoofdzakelijk uit hakken en schieten maar het heeft dus ook verassende wendingen.

Filmisch geluid

Wat ik enorm leuk vind in deze game is het geluid. Het geluid van de game is exact hetzelfde ams dat van de films en soms zitten er scenes tussen die dezelfde muziek bevatten als in de film. Maar niet alleen de muziek is geweldig maar ook het geluid van de kogels die uit blasters komen en het zwiep geluidje als je je lightsaber tevoorschijn tovert. Ook zijn de schreeuwen die C3PO en R2D2 maken echt goed nagedaan. Dus naast het feit dat de graphics en de gameplay een beetje grappig overkomen is de muziek dat dus niet. Wat ik ook zeer geinig vond is dat je in een bepaalde level een soort van puzzel moest oplossen en dan bleek dat een soort disco te zijn met een lekker deuntje verwerkt met een soort techno op de achtergrond. Het geluid is dus voor mij, meer dan geslaagd is ook meteen de grootste troef in deze game. Geef toe, je blijft er toch niet serieus bij als er bijvoorbeeld een droid “Roger, Roger” roept zodat er blokjes naar beneden vallen en andere droids uitkomen.

En verder ???

Ja, de brandende vraag ... En verder ?? Want eerlijk gezegd je bent gauw door de epsiodes en je wordt dat hakken wel een beetje beu. Zijn er dan geen enkele bonussen die je kan doen ?? Wel ja die zijn er inderdaad wel. In elke missie vind je mini – bouwpaketten die je op één of andere manier moet zien te verkrijgen. Als je ze alle tien hebt verzamelt verkrijg je een voertuig die je kan bewonderen buiten het café. Ook kan je in elke missie een hoeveelheid noppen verzamelen voor een mysterieus verzamelobject en voor een zeer groot geheim. Ik raad jullie allemaal aan dit te doen, want zo moeilijk is het niet en het is echt de moeite waard. In het café kan je dus (zoals eerder gezegd) extraatjes vrijspelen. Je kan tips, personages en extra’s kopen met de noppen die je hebt. In de categorie personages zitten een er een paar goeie bij en de extra’s variëren van borstels in plaats van zwaarden tot snorren voor je mannetjes.

Dit is nog niet alles. Je kan de episode opnieuw spelen in story mode (het verhaal dus weer helemaal opnieuw spelen), maar ook je kan ook voor vrij spelen kiezen. Hiermee kies je een character die je graag wil zijn en kiest de computer een paar andere noodzakelijke personages uit. Met Free Mode kun je gemakkelijker de paketten verzamelen in de missies en meer geheimen ontdekken.

Conclusie en beoordeling

None

Lego Star Wars : The Videogame is een apart spel. Het spel is een mix van Lego en Star Wars waarvan de gameplay bestaat uit hakken en schieten maar ook uit het berijden van voertuigen. Dit allemaal samengebonden met een unieke sfeer, prachtig geluid en extra bonussen die de game nog kleurrijker maken. Ik heb van de game genoten en het is ook al lang geleden dat ik met een game heb gelachen. Dus een goede raad : voordat jullie je PC of andere console willen stukslaan omdat je niet verder geraakt in een andere game, speel gewoon Lego Star Wars en je wordt rustiger en kalmer. Een echte aanrader voor Star Wars fans en dus ook voor gamers die eens een aantal uurtjes plezier willen beleven.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Uniek en origineel
 • Prachtig geluid
 • Bonussen krikken de game op.
 • Minpunten
 • Kort en gemakkelijk
 • Lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vond het oorspronkelijke deel niet veel aan en zal deze daarom ook niet gaan spelen ben ik bang. Not voor mij.

 • Lijkt me toch wel iets te hebben. Ik blijf het nog wel even volgen.

 • Not. Lijkt me niet echt een leuke game. Maar you never know.

 • Not. Lijkt mij ook nou niet zo'n geweldige game…

 • Als de game grafisch verbeterd wordt (wat zeker het geval is) is deze voor mij erg welkom.

 • Op de PC was het een onderschatte game; hij is echt supergoed! Ik hoop dat ze hem goed weten over te zetten naar de consoles en er uiteindelijk alle fouten uit kunnen halen.

 • Hebben :D

 • Hot, tof idee en bovendien heb ik de PC niet om op te gamen.

 • HEEET.

 • Hot?

  Ziet er verbeterd en veel belovend uit!

 • Ik weet t nog niet ken de old one ook niet.  Ff afwachten dus maar voor nu hot.

 • Ik vind The (kijk maar eens op de frontpage, Toppers van 2009: The) zo'n vet spel, was namelijk ook al zo op de PC.

 • Zwiezo HOT!

 • Hot! Ik ga deze game goed in de gaten houden.

 • Hot! Deze game lijkt me wel wat!

 • Nee vond de pc game ook maar matig persoonlijk overigens.

 • Hot! Hele goede pc-game vond ik persoonlijk.

 • Vorlopig nog not

 • Zeker HOT!

 • Uitgebreid vechtsysteem? Wat hebben jullie zitten roken?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren