1. Evil Genius (PC)

Evil Genius (PC)

Iedereen heeft wel een grote held en een bijbehorende wens, de ene wil Sam Fisher zijn en zo de wereld redden, en de ander heeft een voorliefde voor Jack Bauer. Bij mij was dit precies hetzelfde, ik zag namelijk meteen de fouten van de Bond-schurk Blofeld in en ik wilde het overdoen. Helaas had ik daar nooit de macht voor, maar gelukkig kwam daar Evil Genius, een wens was uitgekomen

Mr. Bond, I presume?

Toen het menu was geladen, hoorde ik meteen één van de grote pluspunten aan deze game, de muziek. De soundtrack lijkt recht uit een James Bond film te zijn gehaald en ook de achtergrond van het menu waarin je vrouwen en duikers langs ziet tuimelen werken erg mee aan het James Bond gevoel.

Are you having a laugh?

De dingen die me opvielen aan deze game, waren de grafische stijl en de humor. Alle mannetjes lijken zo uit een film van Pixar geplukt te zijn en dat helpt zeker mee aan de komische werking. Daarnaast zijn er ook nog de grappen, zo is er een helper die beweert dat hij van Wodka houd en is er een psychopaat die maar al te liefs zijn slachtoffers als lunch zou hebben.

The World is Not Enough

Het spel op zich is moeilijk en je moet aan van alles denken, bijvoorbeeld aan of je genoeg stroom hebt en of je manschappen loyaal blijven, in het begin is dit makkelijk te regelen, maar hoe verder je in de game komt, hoe moeilijker het wordt. Ook moet je bepaalde missies over de wereld uitvoeren, die variëren van het stelen van de Eiffeltoren tot het vermoorden van de Amerikaanse president. Wat wel jammer is hieraan is dat je zelf niet van alles kan bedenken, dat is namelijk voor jou gedaan. Wat wel weer perfect is uitgewerkt is dat je met die missies berucht wordt, en hoe beruchter, hoe meer agenten, super agenten en hulpjes er op je af zullen komen. De hulpen zijn zeer grappig en goed uitgewerkt, zo is er een psychopaat, een oud vrouwtje en een voodoo dokter. Ook zijn de Super agenten goed gemaakt, helaas is de James Bond look-a-like te sterk gemaakt en kan hij al je krachtcentrales in één klap vernietigen.

It’s hard to be evil

Dit had zoals je hierboven las een hele goede game kunnen worden en als een topper de geschiedenis in kunnen gaan, helaas zijn er grote minpunten. Zo komt op een gegeven moment het frustratieniveau wel erg hoog. Omdat alles zo snel gaat en na een bepaalde tijd zal een kwart van je werkers weggegaan zijn met je goud, een kwart zal gedood zijn, en de andere helft valt in je eigen vallen. Ook is er een hulp die iedere agent aanvalt met behulp van een bazooka en als hij dus in je basis staat zal hij alles opblazen. Ook wordt het spel na een tijdje erg saai en stop je er gewoon mee. Ook heb je maar een limiet van 100 manschappen en zal je dus voor een bepaalde missie manschappen nodig hebben die je niet meer hebt en er ook niet meer bij kunnen. Tot slot zijn er ook nog een aantal vervelende bugs die hele missies voor je verzieken.

Conclusie en beoordeling

None

Evil Genius is een goede game, helemaal voor mensen die de wereld al eens wilden veroveren, maar helaas maken een aantal grote minpunten de game een stukje minder.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Muziek
 • Grafische stijl
 • James Bond Sfeer
 • Eindelijk speel je eens de kwaadaardige kant
 • Humor!!!!
 • missies
 • Minpunten
 • Frustratie
 • Na lange tijd saai
 • limiet van 100 man
 • Vervelende bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren