1. Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Het is intussen zeer bekend dat ik, hoewel ik eerbied heb voor andere ontwikkelaars, Nintendo altijd hoog bij mij in het vaandel stond. Het was dus ook geen verrassing dat ik een paar jaar geleden voor Nieuwjaar een Gamecbe vroeg, om zo mijn collectie van Nintendo-consoles uit te breiden. Zoals we bij elke Nintendo-console gewend zijn, bevat deze een aantal launchgames en deze waren doordat men de volle kracht van de 128 bits nog niet kon gebruiken, niet altijd een groot succes. Er was tussen heel die stapel die samen met de Gamecube kwam één game die mijn aandacht wist te trekken, meer bepaald Star Fox Adventures: Dinosaur Planet. Dit keer geen Fox met het motto "eerst schieten, vragen later stellen", maar een Fox gespecialiseerd in Close Combat met een staf. Heeft deze overgang van blaster naar staf hem goed gedaan?

Mensen zijn het gewend dat Fox in al zijn avonturen Andross achterna gaan, die wederom een poging doet om het Lylatstelsel te vernietigen. Hier is de opdracht echter anders en start je met een vos van de plaatselijke bevolking van Dinosaur Planet genaamd Crystal, die een hulpsignaal heeft opgevangen. Zij zal na een klein gevecht tegen een levend schip wat kleine opdrachten moeten voltooien, om zo erachter te komen wie de eigenaar is van het schip. Deze is niemand minder dan Generaal Scales, die al meerdere keren heeft geprobeerd Dinosaur Planet in handen te krijgen en te regeren. Dit is hem tot nu niet gelukt, maar daar is nu verandering in gekomen. Crystal besluit zo snel mogelijk naar Krazoa Palace te gaan, waar zij na het tot zich brengen van een Krazoa Spirit, een heilige geest van Dinosaur Planet, gevangen wordt genomen. Op zowat hetzelfde moment krijgt Fox bericht van Generaal Pepper, met een opdracht omtrent dezelfde planeet. Deze is sinds een paar dagen flink uit balans en meerdere stukken van deze planeet drijven nu rond in het Lylatstelsel. Fox springt na zijn briefing te hebben gehad in zijn Arwing, maar laat op aanvraag van Generaal Pepper zijn blaster achter. Hier begint Fox aan zijn avontuur!

Fox zal zich door de dampkring van Dinosaur Planet moeten loodsen, dit door het vliegen door gouden ringen. Elke dampkring heeft zijn eigen gehalte aan gouden ringen nodig, dit verschillend van één tot tien ringen afhankelijk dat je verder en verder komt in het verhaal. Je zal hier wel voor vallen te staan komen zoals ruimtemijnen en vijandige schepen, maar deze zijn alles behalve een uitdaging. Eenmaal aangekomen op de planeet, moet Fox een wapen hebben aangezien hij z'n blaster niet mocht meenemen. Op de planeet vindt hij een staf, die eigendom is geweest van Crystal tot ze deze kwijtraakte. Deze staf bevat een boodschap, die Crystal voor het verliezen ervan heeft ingesproken. Fox moet leren met de staf te leren omgaan en als de staf hem aanvaardt als zijn nieuwe meester, zijn er vele mogelijkheden met de staf. Zo zal Fox upgrades kunnen verzamelen die de staf extra kracht geeft, zoals het schieten van vuur of het creëeren van een kleine aardbeving. Deze upgrades dragen allemaal bij met het oplossen van de vele raadsels die in de game schuilen en je ook verder helpen. Maar Fox staat er niet alleen voor, hij krijgt een prins aan zijn zijde. Deze prins noemt tricky en zal je enorm helpen met het tot een goed einde brengen van de game. Tricky heeft misschien maar weinig commando's beschikbaar en hij leert ook weinig bij, toch is hij een grote hulp.

Doorheen de game zal je meerdere malen met harde feiten worden geconfronteerd en dan heb ik het niet alleen over het vliegen. De camera heeft namelijk vaak moeite een goed standpunt te vinden en deze kan niet bijgesteld worden door de speler. Het hoogste wat een gamer kan doen, is de camera achter zich plaatsen en zo proberen verder te raken. Ook waren de racelevels die je maar weinig krijgt voorgeschoteld zeer ondermaats en gemakkelijk, dat zelfs een beginnend gamer deze wint. Maar dat de sound en graphics de game goed in balans houdt, is zeker een feit en dit redt de game merendeels. Een soepele en goede besturing erbij maakt deze game nog beter, maar we moeten het wel eens hebben over je vijanden. Die zijn zeker niet van de vos! Deze zijn tegenover de normale vijanden die vrij ronddolen op Dinosaur Planet enorm sterk en zullen met de gewone slagtechnieken met de staf niet onderuit gaan. Deze hebben allemaal hun eigen manier om verslagen te worden en soms is dit wel even zoeken, maar eenmaal gevonden is het snel voorbij. Maar Fox heeft buiten het terugbrengen van Spellstones, de magische stenen die de planeet bijeen houdt, naar hun vaste plaats nog een opdracht. Deze bestaat uit het verzamelen van Krazoa Spirits, die alleen meegaan als je hun opdracht voltooit. Deze verschillen van makkelijk naar moeilijk, maar deze zijn allen haalbaar. Hoewel je denkt dat je er lange tijd over doet om alles uit te spelen, kan dit je best verrassen. Deze kan namelijk zeer snel uitgespeeld worden, maar dat neemt de fun er natuurlijk wat vanaf. Hoewel men zegt: "een launchgame zijn gewoon een demo om te tonen wat er mogelijk is, ze tonen de volle kracht niet!" haalt Star Fox Adventures: Dinosaur Planet er zoveel mogelijk uit als het kan!

Conclusie en beoordeling

None

In vele aspecten is deze game zeer goed en past het compleet bij de setting van de game. Het vliegen en racen is tegenover de rest van het verhaal dan weer teleurstellend en zal weinig tot geen uitdaging bieden. iets dat de game soms wel enorm moeilijk kan maken is het meestal foute camerastandpunt en deze kan alleen achter Fox worden geplaatst. De game kan lang boeien, maar deze is dan ook weer snel uit. Niettemin een leuke game en zeker het geld waard!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Sidekick
 • Eindbazen
 • Vele raadsels
 • Audiovisueel passend
 • Zeer soepele besturing
 • Minpunten
 • Vliegen & racen te gemakkelijk
 • Te kort
 • Camera

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kan het nog erger?

  En duurder!?, echt geldklopperij

 • Ik hou het bij offline, tyvm.

 • Duurder? Goedkoper bedoel je……-_-'' 23:3= 7.67  EDIT: @RobbieboyG Jij bent zeker niet de slimste thuis…xd 1 Pond is op dit moment 1,10 euro

 • het is inderdaad iets goedkoper dan de gemiddelde MMO,

  met de koersen van het moment ben je een kleine 8.50 per maand kwijt bij 3 of 6 maanden  Maar je krijgt al 4 maand gratis erbij, veel mensen zijn dan het spel dan wel weer zat

 • @ solid_aap  wat reken jij nou weer uit, 23 pond is iets vam 35 euro:S

 • Deze MMO lijkt mij de enige echt leuke MMO :) maarja, de prijs is wel vrij hoog vind ik

 • Haha RobbieboyG, nou niet meer hoor.

 • hahahaha RobbieboyG  je loopt jaartje achter  lijkt me fantastisch trouwens fm misschien haal ik deze nog wel


 • FM2009 vond ik al kut (3d en geen enkele tactiek werkt). Dus deze laat ik lekker liggen.

 • @Needakill  3D is niet verplicht  Tactieken werken wel degelijk, ben al 2x op rij kampioen, beker gewonnen en ver in Europa :)


 • Dit kan toch niet?

 • >>???

 • Scherpe reacties hier

 • Nou, ik ben nog steeds zoet met 2008.

 • Niet eens een gratis maandje proberen ofzo?

 • >>???  Oke, dit is dus typisch zo'n voorbeeld van een reactie om IGS te krijgen, waar ik pas geleden nog op doelde maar dat veel mensen het niet begrepen  Nog even iets over de game, klopt het nou dat de FM09 3D engine hier ook is gebruikt? Zou jammer zijn aangezien daar wel wat foutjes in zaten qua animaties…


 • WTF Hoe zo duur!? Je gaat toch geen geld vragen voor een online modus?

 • @DvT

  Blijkbaar doen zij dat wel. En ik vind het ook enorme geld uitklopperij. Onzin gewoon…

 • @Shoarmaboer..FM Live gebruikt geen 3d maar gewoon de 2d  OT : is niks voor mij. Ik wil spelen met een Chelsea of Barcelona en niet met je eigen gecreerde team. Daarbij word je verplicht om iedere dag online te komen en één wedstrijd te spelen, anders speelt de AI voor. Kortom je wordt verplicht om te spelen. En daar hou ik niet zo van

 • Omrekenen kunnen jullie niet??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren