1. Need for Speed: Most Wanted 5-1-0 (PSP)

Need for Speed: Most Wanted 5-1-0 (PSP)

Er was eens een jongeman die enkel een auto had. Deze jongeman droeg de naam Freek van Es en zijn gehele leven speelde zich af in deze Volkswagen Golf. Overdag reed hij rond met zijn auto en ’s nachts sliep hij in zijn auto. Dit gebeurde dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. Tot die eerste kerstdag 2005, die zijn leven voorgoed zou veranderen. Zoals elke dag reed hij met zijn auto rond, zonder dat er ook maar iets anders leek te zijn. Maar op een gegeven moment zag hij in zijn spiegel een auto met een enorme snelheid naderen. Deze eerste auto reed voorbij, maar er kwam nog een auto, en vlak daarna nog twee auto’s. Het was niet zo dat hij nooit andere auto’s tegen kwam, maar deze auto’s hadden iets heel speciaals. Ten eerste waren de auto’s met enige perfectie vormgegeven. Naast dat de auto’s verlaagd waren, hadden ze ook nog eens prachtige spoilers en schitterende stickers. Ten tweede reden deze auto’s vele malen sneller dan dat hij ooit gezien had.

Hij besloot het viertal te volgen met zijn langzame auto. De gepimpte karren waren bijna uit het zicht verdwenen, toen hij ze in een steegje zag rijden. Hij reed hier ook heen en hij vroeg hen of hij eens mee mocht racen. In eerste instantie werd hij uitgelachen, maar uiteindelijk zei Ho Seun dat hij nog wel iemand nodig had voor zijn raceteam. Freek mocht het in eerste instantie wel opnemen in een trage straatklasse. In deze klasse rijden alleen maar auto’s met weinig extra’s. Hij was echter niet zo maar een rijder, hij won race op race en verdiende er bakken aan geld mee. Dit was voor Ho Seun de aanleiding om Freek van Es eens uit te dagen voor een strak georganiseerde straatrace. Iets wat van tevoren als onmogelijk werd geacht gebeurde: Freek van Es liet geen spaander heel van Ho Seun en hij versloeg hem met meer dan tien seconden verschil. Door deze gebeurtenis werd Freek van Es alom gerespecteerd. De plaatselijke straatrace-bond vroeg Freek om mee te racen in een competitie en dat gebeurde.

Freek kwam eerst onder aan de ladder te staan en het was aan hem om zijn weg te vinden in de racewereld. Hij steeg al snel op de ranglijst, maar nadat hij op de 12de plek aangekomen was, ondervond hij dat zijn auto te langzaam was geworden. Hij ging naar de plaatselijke autoverkoper en vroeg of die ook een auto voor hem had staan. De autoverkoper had niet heel veel respect voor hem en hij had dan ook geen beter auto voor Freek dan een Mazda RX8. Dit was voorlopig goed genoeg voor Freek en met deze auto ging hij dan verder op weg naar de eerste plek op de ranglijst. Dit tafereel van een nieuwe auto kopen herhaalde zich nog enkele keren opnieuw toen Freek verder was gestegen. Toch ging het in het straatrace-leven van Freek van Es niet altijd over rozen. Hoe hoger hij in aanzien kwam bij de plaatselijke raceliefhebbers, hoe meer hij in het diskrediet kwam bij de politie. Hij groeide dan ook in korte tijd tot een van de meest gewilde racers bij de politie.

Uiteindelijk groeide Freek van Es uit tot de nummer een van de plaatselijke straatrace ranglijst. De politie uit de buurt joeg nog wel op hem, maar ze wisten zelf ook wel dat het een verloren strijd was. Voor Freek van Es was het nog niet genoeg. Hij ging eerst racen tegen mensen uit de buurt in de zogenaamde ad-hoc competitie. Ook hier was hij heer en meester en dus zocht hij het nog hoger op. Hij besloot te gaan rijden in de wereldwijde infrastructure competitie. Hier had hij echt tegenstand. Winnen werd ineens niet meer een vanzelfsprekendheid en nu moest hij voor het eerst enorm zijn best doen. Naast het racen, ging hij ook graag kijken naar auto’s van concurrenten in deze infrastructure competitie. Meestal waren deze auto’s zo mooi getuned dat een echte autoliefhebber het geweldig vond om op het rennerskwartier rond te lopen.

Over het algemeen is het zo dat hoe rijker mensen worden, hoe meer ze gaan klagen. Deze ongeschreven regel gaat ook voor Freek van Es op. Toen hij zijn eerste stappen zette in de racewereld vond hij het geweldig dat er een garage was die zijn auto-onderdelen wou instaleren. Later was hij hier minder lyrisch over, toen hij zijn auto niet helemaal kon aanpassen zoals hij dat wou. Verder vond hij het jammer dat er zo weinig variatie zat in de races. Hij had vroeger van zijn vader gehoord dat er bij de straatraces ook wel gedrift werd, maar blijkbaar doen ze dat niet in de straatraceklasse waar hij inrijdt. Iets wat hij verder jammer vond waren de weglopers in de infrastructure mode. Hij reed voorop in de race met een dikke voorsprong. Maar op een gegeven moment reed de concurrent af van het circuit en werd hij niet teruggezien. Hier kreeg die persoon ook geen straf voor, iets waar Freek en zijn compagnons hoofdschuddend naar keken.

Toch had Freek in een kort tijdsbestek zoveel verdiend dat hij kon rentenieren. Hij is verhuisd naar een zonnig eiland in de Atlantische Oceaan. Hij is tegenwoordig ook niet heel vaak meer te vinden op het circuit. In de infrastructure competitie staat hij bekend onder de naam X_CyB3rmAsT3R. Mocht je hem daar ooit tegenkomen, doe hem dan de groeten van mij.

Conclusie en beoordeling

None

Zoals je uit bovenstaande verhaaltje kunt opmaken, is de wereld van Need for Speed: Most Wanted een mooi uitgebreide wereld. Toch knaagt er iets aan mij, waardoor ik het spel mooi vind, maar niet prachtig mooi. Dit komt met name door het geringe aantal aan soorten races waar je de beschikking over hebt. Toch is dit een leuk spel om te spelen en is het tevens een aanrader voor alle PSP-bezitters omdat het spel voor slechts €25,- beschikbaar is. Dus zoek je nog een puik racespel, ga dan naar de gamewinkel en graai jouw exemplaar uit de budgetbakken.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goede Graphics
 • Online-mode
 • Nog maar €25,-!
 • Minpunten
 • Weinig variatie in races
 • Tunen niet altijd even uitgebreid
 • Online: gemakkelijk spel verlaten, zonder gevolgen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben als eerste Xd, 100% NOT FTW!! =D, sport games zuigen!

 • Lijkt me ook niks

 • Nah, NOT. Ben niet zo van de boks- en vechtgames…

 • sport games zuigen? ben je gek of zo SUKKEL.  zoek een leven als je zulke uitspraken maakt mietje.  voor de rest dit wordt een TOPPERTJE laat het maar snel uitkomen, hier zijn we er klaar voor om een potje te knocken op me xbox 360  yeaaaaaaaaaah!!!!

 • hot, ik vond deze er goed uitzien en gun het zeker een kans.  Sportgames zuigen hahaha jah jah

 • Ligt me nietzo dit genre, not

 • Hot, als het goed speelt enzo…

 • NOT! met hoofdletters… Boks games…uhm.. juist:P

 • NOT!

 • Hier zie ik niet de lol van in.

 • Geef mij maar een MP5…..

 • HOT!!

 • Not; ik hou niet van vechtgames :P

 • NOT! Fighting games zijn niet echt iets voor mij. Een potje Tekken misschien maar daarmee houd het op.

 • NOT, een realistische boksgame lijkt me heel erg lastig en ik denk dat het ze dus ook niet goed zal afgaan.

 • Nee, hier geloof ik niet in eerlijk gezegd…

 • Ik doe de sport en deze game lijkt me wel bruut.

 • Not! Een paar potjes zijn leuk, maar daarnaar niet meer.

 • haha hartstikke not natuurlijk, ik haat dit soort games.

 • geef me dan maarr TNA, nog wel IETS beter..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren