1. Marvel: Ultimate Alliance (X360)

Marvel: Ultimate Alliance (X360)

Auteur Major Q

We hebben ons prima vermaakt met alle X-Men: Legends-games, maar Marvel: Ultimate Alliance is toch wel het neusje van de zalm. De kers op de slagroomtaart. Het beste paard van de stal. De Ferrari onder de auto's en de TI-89 Platinum Edition van de rekenmachines(ok, dat laatste ging misschien een beetje te ver).

MARVEL: ULTIMATE ALLIANCE

Start the game :

Zoals jullie misschien wel bekend is, is Marvel het grootste stripboekenconcern ter wereld. Je zou deze kleurplateninvullers uit New York ook wel de uitvinders van de superheld kunnen noemen. Want met Fantastic Four, Spiderman, The Incredible Hulk, Iron Man, Daredevil, Captain America en alle X-men op hun CV dwing je in ieder geval bij mij heel wat respect af. En ze zijn niet alleen actief binnen de stripboekenbranche, oh nee, er komen ook regelmatig films en televisieseries uit. Activision verzorgt al enkele jaren lang alle games met een Marvel licentie, en het lijkt erop alsof alle inspanningen van de voorgaande jaren nu zijn samengekomen binnen één potentiële topgame. Want Marvel: Ultimate Alliance huisvest niet alleen Spiderman, de Hulk, de Fantastic Four of de X-men, nee. Voor deze game zijn alle archiefkasten opengetrokken, alle comics afgestoft en alle merchandise lolly's opnieuw afgesabbeld. Hierin komen alle verhaallijnen samen, Marvel: Ultimate Alliance bevat namelijk meer dan 140 personages uit het Marvel-universum. Amen!

Superhelden

En niet alleen alle superhelden komen samen, ook de boefjes hebben zich verenigd voor dit avontuur. Met zijn allen tegen Dr. Doom zou namelijk niet echt fair play zijn, en daarom heeft hij bijna alle mogelijk denkbare villians uit de avonturen van Spiderman, Fantastic Four, X-men en de andere strips bij elkaar gebracht. Deze Masters of Evil hebben het op die goede lieve aarde voorzien, en daar moeten de moraalridders natuurlijk een stokje voor steken. Maar niet in hun eentje, zeker niet.In elke missie kun je namelijk een team samenstellen van vier superhelden. Zo kan het dus makkelijk voorkomen dat Spiderman, Wolverine en Captain America zij aan zij strijden. Liever The Thing of Mr. Fantastic bij je team? Ook dat kan. De mogelijkheden zijn eindeloos, en vooral daarom is het voor de fans een feest van herkenning. Je komt talloze bekende personages tegen op bekende plekken, zoals Atlantis, de Heli-Carrier van SHIELD en de thuisplaneet van de Skrull.

Conclusie en beoordeling

None

Marvel: Ultimate Alliance is een degelijk spel geworden, dat vooral voor de fans van de Marvel-comics een aanrader is. Want met ruim 20 superhelden die je onder de knoppen kunt hebben, dik 140 personages die in totaal te vinden zijn in het spel en alle bekende locaties is dit een feest van herkenning. Ben je niet zo een stripfiguur, dan is Marvel: Ultimate Alliance een beat 'em up die lekker weg hakt, soms een beetje te lekker. Zelfs met talloze vijanden en een gebrekkige AI hak je zonder al te veel problemen door dit avontuur heen, uitdaging biedt dit spel namelijk niet altijd.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Talrijk aanbod Characters
 • Vlug onder de knie
 • Minpunten
 • helaas heeft iedere held maar enkele oneliners en vallen ze regelmatig in herhaling.
 • Verhaal
 • Grafisch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jelle heeft nog nooit van casual games gehoord, en dan bedoel ik de echte casual games-markt, niet als onderdeel van de core games.  iSpy-games zijn een populair genre, iets wat jouw wederhelft ook liet zien. Als je de game reviewed als core game, dan kom je inderdaad niet ver, als je de game bekijkt als casual game, is het een topper in zijn genre.  Al moet wel gezegd worden dat een game als deze met de muis gespeeld moet worden op een PC. iSpy-en met een control-stick is niet optimaal.


 • Nog nooit gehoord :p

 • Gelukkig is er de band nog. Die is vijf ogen waard. :D

 • Zo'n 'detective' per ongeluk gekocht op de iPhone. Was maar 80 cent maar voelde nog steeds als een miskoop. Hele genre van tik-en-zoek spelletjes slaat nergens op.  @MartijnGamer: Je verhaal over casual en hardcore games reviewen klopt natuurlijk. Maar de mensen die op deze website geregistreerd zijn, vallen gewoon onder hardcore. Vandaar dat je in zo'n recensie alsnog flink kan uithalen naar het spel.

 • Leuk spel voor de Wii of NDS of zo, maar niet voor een next-gen console als de PS3/XBOX360  heb em gedownload, 5 min gespeeld en direct weer gedelete.

 • Dit is denk wel een erg leuk spelletje voor mijn vriendin. Ik zal het er eens laten zien. Hmm of kan ik dat juist beter niet doen?

 • Dit is niet eens een game, je moet een beetje spulletjes opsporen die op een plaatje verstopt zitten. Absolute bagger!

 • Die titel zegt het in feite al =p

 • Dit is zeker niet Xbox360-waardig.

 • Dit spel is geen enkele gameconsole waardig, als ik het zo hoor.

 • Nou ja, wat de meeste mensen boven mij al zeiden: Dit is geen goed spel.

 • Weer een game die mijn geld niet waardig is.

 • volgens mij ben ik de enige die hem wel leuk vind hier. Normaal gooi ik de meeste arcade trials er binnen 5 min eraf maar deze heb ik laten staan en zit ik erover na te denken om de volle versie te kopen. Ik ben er nog niet helemaal uit of het de aanschaf waard is, maar fotoplay vind ik ook altijd helemaal geweldig.

 • Het kan een heel leuk tussendoortje zijn natuurlijk, ik zal van de week wel es kijken of het wat is…

 • lijke moet niets aan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren