1. Toelichting annulering Warhammer Online

Toelichting annulering Warhammer Online

Na de bekend making van gister dat Warhammer Online niet meer zal verschijnen, is er vandaag een toelichting verschenen. Hierin vertelt Karl Jeffery, directeur van Climax, dat het op de markt brengen van het spel meer geld zou kosten dan waar beide partijen op hadden gerekend.

"It was a deeply sad thing for us to have to do after so much hard work and commitment from the entire team but the costs involved in bringing the Warhammer massively multiplayer online game (MMO) to market meant that we were left with little choice. With new MMO's, such as Star Wars Galaxies costing up to $ 30M to launch, this is now a very high stakes business."

Twee jaar geleden kwamen beiden partijen samen om een gemeenschappelijke onderneming te vormen, met als doel een massively multi-player role playing game gebaseerd op het Warhammer spel te creëren. De laatste maanden speelde de kosten het bedrijf echter parten. Zo brengt de lancering van een MMO veel meer kosten met zich mee dan bij een 'gewoon' spel. Servers en bandbreedte maken hier deel van uit. Het stop zetten van het project heeft echter geen gevolgen voor de studio; die zijn namelijk bezig met een tweede spel gebaseerd op dezelfde techniek. Om hiervan de lancering wel te realiseren wordt gekeken naar de mogelijkheid om een ervaren partner te zoeken die hierbij kan helpen. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • is wel jammer, want het zag er goed uit, maar er moeten ook niet teveel mmorpg's komen, want dan zitten ze straks allemaal met weinig members.

 • tja het is jammer maar volgens mij had ie het niet gehaalt bij ff XI

 • Niet mee te vergelijken dit moest je met WoW en Everquest vergelijken.

 • Final Fantasy XI ziet er gewoon geweldig uit, en het wordt zo vaak voorzien van nieuwe updates en toevoegingen, ook de nieuwe add-ons schijnen heel goed te zijn, de beste MMORPG is denk ik ook echt FFXI, al heb ik die nog niet…, hij moet komen!

 • Everquest lijkt mij zwaar tegenvallen, WoW lijkt me wel gaaf worden, maar wel ongeveer hetzelfde als Warhammer zou zijn geweest..

 • Als ze door Sony Online Entertainment waren gesponsored was het denk ik wel goed gekomen.

  SOE is onder meer van Everquest en Star Wars Galaxies en die lopen als een trein…

 • Tijd voor XNA….

 • En dan lachen ze om Nintendo dat ze niet online zijn! Maar dit is dus de reden Sony en MS hebben nog genoeg inkomsten van hun andere takken, het zijn orgineel ook geen game bedijven. Spijtig geen warhammer online :(

 • Laat ze gewoon lekker werken aan een game versie van het tabletop spel, zoon uitstap als een gewone (niet MMO) kost veel minder om te maken, en dat zouden al die warhammer fans wel willen hebben

 • @captain_duck: ja, maar die zou ik dan ook wel online willen spelen =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren