1. Death by Degrees

Death by Degrees

Een dame uit de Tekken-serie krijgt haar eigen PlayStation 2 spel. Wij hebben het hier uiteraard over de Tekken chick Nina Williams. Zij zal de hoofdrol gaan spelen in het nieuwe Namco spel Death by Degrees. Deze keer draait het niet om een vechtspel, maar om een puur actiespel met enkele avontuurelementen.

Het moet gezegd worden, Death by Degrees is best een vermakelijk spelletje. Ik had zelf eerder een Tekken Force modus kloon verwacht, maar kreeg bij het spelen van de E3 demo een zeer aangenaam fris actiespel voor mijn kiezen. Vroeger liep het nog wel eens goed fout met die karakters uit vechtspellen die hun eigen spel kregen. Kent iemand nog dat vervelende en zeer slechte Mortal Kombat Mythologies met Sub-Zero of Mortal Komt Special Forces met Jax? Gadverdamme, wat waren die spellen slecht én wat ging de Mortal Kombat franchise hierdoor gigantisch onderuit. Gelukkig is het weer een beetje goed gekomen met de Mortal Kombat-reeks. Vooralsnog ziet het er naar uit dat het met Death by Degrees toch wat beter zal aflopen.

De verhaallijn van Death by Degrees is niet al te bijzonder. Nina wordt erop uit gestuurd en moet een gestolen high-tech wapen terug zien te krijgen. Hoe vaak hebben we dat al niet gezien in films én computerspellen? Het grappige is dat het spel net zo speelt als het eerder verschenen PlayStation 2 spel Rise to Honor met Jet-Li. Je kunt dus met de rechter analoge stick de vechtbewegingen van Nina uit je mouw schudden. Het grote verschil met Rise to Honor is dat je ook vele wapens tot je beschikking hebt en deze op ieder moment kunt gebruiken. Je kunt een vijand dus te lijf gaan met je vuisten, maar je kunt er ook voor kiezen om met een katana (zwaard) of een paar uzi’s je vijand uit te schakelen. Had ik al verteld dat Nina ook enkele speciale bewegingen tot haar beschikking heeft? Zo kan Nina gebruik maken van een aantal X-Ray aanvallen. Hiermee kan ze haar vijand met een slag of stoot uitschakelen.

Eerder gaf ik al aan dat dit niet een ietwat uitgebreidere Tekken Force modus is. Death by Degrees bevat namelijk ook wat andere spelelementen dan alleen maar vechten. Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je vijand door middel van stealth te omzeilen. Daarnaast moet je verschillende opdrachtjes uitvoeren en bijvoorbeeld speciale voorwerpen zoeken.

Visueel gezien zag Death by Degrees er al zeer aardig uit. Je begon in de E3 demo op een cruiseschip en belandde al gauw op een exotische vakantiebestemming (vol met vijanden uiteraard). De intro van het spel mocht er trouwens ook zijn! Het is nu in ieder geval afwachten hoe het uiteindelijk spel eruit zal komen te zien en hoe het zal spelen. Ik blijf er namelijk bij dat het gebruik van die rechter analoge stick toch niet helemaal goed werkt. Dit hebben we ook al kunnen zien bij Rise to Honor. Hopelijk maakt Namco er het beste van en kunnen we begin volgend jaar genieten van een exotisch avontuur met de schone Nina Williams in de hoofdrol.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hehe Grabbed by the Ghoulies maakte ook gebruik van twee pookjes om te vechten. Net als Fight Night 2004. Op zich kan daar wel een goede besturing van worden gemaakt, maar knopjes kunnen net zo goed gebruikt worden.

 • Al gespeeld Koufaneva?

 • Hij kan misschien niet zoveel van dit genre houden dus is het misschien niet raar, dat die saai zegt.

 • t zag er bij gamekings best vet uit..maar kheb het niet zo met vrouwelijke gamecharacters in fighting games..ze mogen wel gaan volleyballen, daar heb ik dna weer niks op tegen

 • die besturing word volgens mij egt een verbetering in alle fighting games!

 • dood door graden… maar het ziet er ook oerlelijke uit.

 • Kwestie van camerawerk. Ooit gehoord van zoomen?

 • @champ10n meestal zijn de screenshots zwaar kut daardoor moet je je niet laten beinvloeden. maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze zwaar kut zijn om dat het een ps2 game is hehehehe

 • @ Bkack Knight: Dus jij wilt zeggen dat het er mooi uit ziet, HAPOEF als je het spel eens naast Ninja Gaiden legt dan lijkt het nergens op!!

 • @: ere@ser

  hij zegt dat het lelijk is

 • mensen screens zien er (bijna) altijd kut uit maar dit komt omdat het heeeel veel scherpte verliest wanneer je het met 1 tv tuner op pc zet.

  ik kan me nog herrinneren dat iedereen de eerste ps2 games screens nouwelijks beter vond dan de ps1 maar toen er 1 trailer kwam stond iedereen mooi te kijken.

 • Deze gamne gaat OWNEN mensen heb em gespeeld op vakantie in de US of A !!!! ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren