1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Droom even mee met me weg: Je zit in een taxi en de regen valt met bakken uit de lucht. De chauffeur stelt je een aantal vragen, waaronder de naam van jou dorpje, je antwoordt verward en enkele ogenblikken later sta je moederziel alleen in een kleurrijk en fantasierijk dorp waar zelfs ‘De Efteling’ niets tegen is.

Hier begint het spel pas echt. Tom nook, de plaatselijke supermarkthouder, helpt je in het begin op weg. Hij heeft er immers voor gezorgd dat je in zijn huisje kan wonen. In ruil voor zijn dienstbaarheid moet je gauw enkele kleine taakjes verrichten. Dit was de eerste en laatste verplichting in het spel, zodra de klusjes erop zitten ben je vrij als een vogel. ‘Wat is nu het doel?’ hoor ik jullie nu al denken. Op deze vraag kan ik heel simpel antwoorden: Er is geen doel in Animal Crossing. Vanaf dit moment droom je weg van de realiteit, en ga je bewapend met je stylus en je Dual Screen een gelukkig leven leiden in jou dorpje.

Wat kan je zoal doen?

We zouden een boek kunnen schrijven over alle mogelijkheden in Animal Crossing, dit is natuurlijk niet de bedoeling. In het spel ga je je vooral bezighouden met het verdienen van geld om je huis uit te breiden en af te betalen. Geld kan je verdienen door fruit, vis, en andere items te verkopen. Elk dorpje bezit een ander soort fruit, de verschillende fruitsoorten zijn: peren, pêche, kersjes, appels en kokosnoten. Dit fruit zal je bij Tom Nook verkopen om geld te verdienen, natuurlijk betaald hij voor het uitheemse fruit meer. Wil je snel geld verdienen dan zal je exotische fruitsoorten in je dorpje planten om deze vruchten tegen 500 bells te verkopen. In het museum zal je proberen alle soorten insecten, vissen en fossielen te verzamelen. Hier verdien je niets mee, je krijgt echter wel een beloning als je alles hebt verzameld om in het museum tentoon te stellen. Je zal soms ook voor je medebewoners kleine klusjes moeten klaren zoals items gaan afgeven aan buurtbewoners. Je kan een levende sneeuwman maken, je kan meedoen aan een vistornooi of je kan je bezighouden met het planten van bloemen en bomen. Je kan zelfs op café gaan en genieten van een optreden. Wat ik persoonlijk een van de leukste aspecten van het spel vind, is dat je jou huisje helemaal persoonlijk kan inrichten. Je koopt en verkoopt meubels om je huis mooier te maken. Wil je echter het spel nog wat meer naar jou smaak veranderen, dan ontwerp je toch gewoon je eigen kledinglijn, behangpapier of vloerbekleding. De mogelijkheden zijn werkelijk oneindig, aan jou om ze te ontdekken.

Wat maakt Animal crossing een topper?

Wat er zo leuk en speciaal aan Animal Crossing is, is dat je het spel nooit kan uitspelen. Je gaat elke dag opnieuw het spel willen spelen en nieuwe dingen ontdekken. Alles gebeurt real-time, als je het spel ’s nachts opzet, dan zal het ook daadwerkelijk nacht zijn in jou gekozen dorpje. Dit verlengd de speelduur enorm. Voor je het weet ben je een aantal uren verder met het spelen, terwijl je relatief gezien weinig hebt verricht in je dorp. Je gaat écht een leven leiden in AC: WW, soms vergeet je even de werkelijkheid om je heen omdat je zo hard in het spel opgaat. Je kruipt even in de huid van jou spelpersonage en zet je eigen identiteit even aan de kant. Dat zijn de eigenschappen die het zo’n topper maken, het is eigenlijk heel simpel maar toch heel doordacht.

Hoe ziet het eruit?

Zoals eerder vermeldt in de inleiding is het dorpje sprookjesachtig. Je word omgeven door de meest vrolijke kleuren die je kan voorstellen, dit zorgt ervoor dat je het spel altijd met een glimlach op het gezicht speelt. De game oogt heel kinderachtig, maar zodra je jou eerste stapjes hebt gezet doormiddel van het touchscreen zal je niets anders meer willen doen dan spelen. Zouden de graphics veel realistischer of gedetailleerder zijn gemaakt dan zou Animal Crossing zijn charme verliezen. Het is juist bedoeld om zo vrolijk te zijn, en alles vol fantasie en kleuren te stoppen. Je zou denken dat het saai word altijd op dat zelfde kleine dorpje te moeten neerkijken, maar niets is minder waar. Geen enkele dag is het zelfde in het dorp, buurtbewoners komen en gaan, de blaadjes vallen van de bomen, het begint zelfs te sneeuwen en voor je het weet is jou kleurrijk dorpje omgetoverd tot een prachtig wit landschap. Jij leeft je echte leven, maar zonder je het beseft leeft je kleine DS met je mee, de seizoenen veranderen en dit zal effect hebben op de mogelijkheden in het spel. Het enige nadeel is dat je de camera niet kan draaien, dit komt waarschijnlijk omdat de Nintendo Dual Screen grafisch niet krachtig genoeg was om een volledige 3D wereld weer te geven. Hierdoor zal je sommige objecten niet kunnen zien omdat ze verscholen zijn achter een huis of boom.

Beeld zonder klank?

Nee hoor! De muziek van Animal Crossing: WW is echt fantastisch, na enkele uurtjes spelen fluit je zonder je het beseft de vrolijke melodietjes mee. Er zijn 24 verschillende muziekjes, elk uur een andere sound dus. Hierdoor gaat het nooit irriteren zoals in andere games. En als dat nog niet genoeg is kan je zelf je town tune ontwerpen. De muziek sluit perfect aan bij de sfeer van het spel.

De online modus

Zoals jullie waarschijnlijk al vernomen hebben is AC:WW speelbaar met maximum vier personen via wifi. Dit verlengt de reeds gigantische speelduur nog eens massaal. Zo zal je het dorpje van je vrienden kunnen bezoeken, je hebt echter wel hun friend-code nodig. Je kan niet random connecten met iemands dorp. Dit is voor mij alles behalve een nadeel, je laat enkel mensen in jou felbegeerde dorpje die jij vertrouwt. Anders kan het wel eens voorkomen een ander jou versgeplante boompjes gaat omhakken. Het is fantastisch om naar iemands dorp te gaan, je kan samen een viswedstrijdje houden of een beetje rondlopen. Via korte text messages zal je kunnen communiceren met je vrienden. De online modus is een zeer goede toevoeging aan het spel.

Conclusie en beoordeling

Animal Crossing: Wild World is een echte topper voor de Nintendo DS. Het is een game die je maanden, of zelfs jaren zal blijven spelen. Hij spreekt misschien niet iedereen aan, maar je moet hem een kans geven. Een vrolijk en vernieuwend spel die zeker een plaatsje in je collectie moet weten te krijgen!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • ontzettend veel mogelijkheden
 • Zeer lange speelduur
 • graphics
 • online modus
 • heel veel meubels en items
 • Minpunten
 • camera niet draaibaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • goed nieuws…

 • Ik zit er niet op te wachten.

 • Dat zou wel héél vet zijn, alhoewel het me wel sterk lijkt..

 • Zeker goed nieuws! Hopelijk klopt dit, dan kan ik de 2010 wat ik dacht veranderen in eind 2009. Mooi!! Heb er al zin in..^_^

 • Ik hoop het. Speel ik toch nog eens op mijn ps3. Functioneert haast alleen maar als Bluray/ dvd/ muziek speler

 • Klinkt goed, ik zit er met smart op te wachten :)

 • Ik denk niet dat dit zo is want dat zou betekenen dat de Japanse PS3 versie ook is vertraagd voor de Xbox 360 versie.

 • Mja, zou mooi zijn.  En dan het nog brutere Versus graag begin-medio 2010.

 • Als dit waar is vind ik het geweldig nieuws, S-E heeft alleen in het verleden nog nooit een wereldwijde release gedaan en de 360 port zou ook vertraging op moeten leveren voor het westen.

 • Zal best…..

 • Ik dacht dat de Japanse PS3 versie eerst kwam en daarna een gelijktijdige release van de PS3 en 360 US/EU versies…

 • Lijkt me fantastisch! Had eigenlijk gerekend op een Europese release in begin 2010.

  Kan niet wachten :)

 • Het lijkt me heel tof, maar om eerlijk te zijn geloof ik het niet…

 • Blijft gaar dat ze wachten totdat de game naar de 360 gepoort is. De 360 versie is nog niet eens in ontwikkeling?

 • Mooi om te weten dat hij dan ook wereldwijd uitkomt!

  Ben benieuwd wanneer precies, misschien nog voor mn verjaardag zou mooi wezen.

 • Beter, dus hoeven we niet op een vertaling te wachten!!! Yeeee :D  De PS3 versie wordt wereldwijd gereleased!! De Xbox versie volgt pas later!! Dus ik kan eind dit jaar op mijn PS3 Final Fantasy XIII eindelijk spelen!!

 • Dat zou wel heel mooi zijn. Maar zou de 360 versie dan ook al dit jaar komen?

 • Lijkt me heel onwaarschijnlijk. Er moet ook een 360 port komen. eind 2009 japan lijkt me echt het vroegst haalbare met wat ze tot nu toe hebben laten zien. Ook al is SE vooral een organisatie die pas op het eind veel media laat zien.  Hopelijk maart april of mei 2010 US zonder regio lock!

 • wereldwijde import release, lol.

 • jezus.. zo lang nog?! k w8 wel op Versus

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren