1. Halo 2 (Xbox)

Halo 2 (Xbox)

Microsoft en Bungie samen kunnen veel bereiken. Kijk maar naar de eerste Halo. Bijna elke site en alle tijschriften waren (en nog steeds zijn) vol lof over Halo. Toen de game in 2002 uitkwam voor de Xbox en de PC beschreven ze de game als; oogstrelend, fantastisch, geweldig etc. Nu, zo’n ruime 6 jaar verder ziet de game er nog steeds niet erg lelijk uit en heeft het een vervolg gekregen genaamd Halo 2. Weliswaar alleen voor Microsoft’s oude Xbox, verblind de game ons nog steeds met zijn grafische pracht en geweldige multiplayer.

The real story behind Halo

In Halo 2 speel jij met de genetisch gemanipuleerde supersoldaat John, Master Chief Spartan 117. Hij is een soldaat gemaakt voor maar een doel: de vijand vernietigen. Opgegroeid op de planeet Reach en omhuld met een halve ton aan pantser (wat een patsertje zeg), is hij vanaf zijn 6e levensjaar getraind om te vechten samen met 74 andere Spartans in het Spartan II project. Dit topgeheim project is op de been gezet als laatste verdediging tegen de Covenant, de roepnaam voor de verschillende soorten buitenaardse wezens. Helaas vond de Covenant dit geen goed idee en besloten de planeet aan te vallen. Bijna alle Spartans werden uitgeroeid op een aantal na waaronder John, die de rang Master Chief met zich meedraagt. In een drastische poging om te ontsnappen stapt de Master Chief samen met een aantal andere hoge pieven en vele mariniers in het enorme ruimteschip “The Piller of Autum”. Helaas wordt het schip gevolgd door de Covenant en moeten ze iets verzinnen om de Covenant zover mogelijk van de aarde af te houden. The Piller of Autum springt dan via Hyperspace naar een willekeurige plek in de ruimte. Hier vinden ze dan ook de enorme ringwereld genaamd Halo. Vanaf dit punt begint dan ook Halo 1.

Playing the game

De eerste Halo staat bekend om zijn ijzersterke gameplay en uitgebreide singleplayer. Ook Halo 2 kent alle aspecten die de eerste game ook had plus nog een aantal vernieuwingen. Als eerste heb je Dual Wielding. Zoals de naam al verklapt kun je nu met twee wapens tegelijkertijd de vijand afrossen. Wapens zoals de Stinger, Plasma Rifle en de nieuw toegevoegde SMG lenen zich uitermate goed om te “Dual Wielden”. We hebben dit al eerder gezien in vorige games, maar in Halo 2 komt het echt goed tot zijn recht.

Een andere vernieuwing, of beter gezegd toevoeging zijn de nieuwe voertuigen en wapens. De hierboven genoemde SMG is hier eentje van. Dit is een klein compact wapen die heel wat schade aanricht wanneer je er twee van hebt (tegelijkertijd dan). Ook hebben ze er een nieuwe Assault Rifle ingestopt met de naam: MA5B. Dit wapen schiet bursts van drie kogels en is behoorlijk krachtig en accuraat. Helaas zit de oude vertrouwde Assault Rifle uit Halo 1 er niet in. Voor mij toch een klein minpuntje omdat ik persoonlijk helemaal verzot was op dat wapen. Waarschijnlijk zal dit wapen wel weer terug te vinden zijn in Halo 3: Finishing the Fight.

De nieuwe voertuigen die erin voorkomen zijn de Wraith (tenminste, dat dacht ik) en de Ghost. De Wraith is een enorme scarabeeachtige tank met een mooie paarse gloed. Deze tank is in gebruik door de Covenant en zijn een flinke doorn in je reet als je geen granaten of een Rocket Launcher tot je beschikking hebt. De Ghost is weer een klein voertuigje voor maar één persoon. Het is een snel en wenbaar voertuig met twee standaard plasma kanonnen. Ook zit er een boost op die je met de linker trekker kunt activeren. Ook de voertuigen die in de eerste Halo present waren zijn nu ook weer van de partij. Denk maar aan de Banshee, de gigantische Scorpion tank en mijn persoonlijke favoriet de Warthog. Dit is een 4x4x4 off-road terreinwagen met achterop een machinegeweer of granaat werper. Wat ik persoonlijk wel jammer vind is dat ze de besturing van de Warthog hebben aangepast. Kon je in het eerste deel nog meters de lucht in springen, is het in het 2e deel gereduceerd tot een flinke meter. Ook reageert de Warthog wat minder snel en voelt hij wat logger aan. Je kunt weliswaar nog steeds stunten, maar de Jack-Ass wannabee trucks die waren bij Bungie uit de mode.

Let the game begin!

De titel van Halo 2 is op zich al een flinke spoiler. Misschien dat het niet iedereen is opgevallen en Bungie dit onbewust heeft gedaan, maar in Halo 2 (pas op voor deze spoiler als je de game nog niet hebt gespeeld) kom je een 2e Halo ring tegen. Deze ring, precies hetzelfde als de eerste ring in Halo 1, is net zo groot en vormt een net zo grote bedreiging als de eerste Halo. Nu is het dus weer aan jouw om de wereld te redden en de Covenant uit te roeien. De wereld van de Covenant én die van de mensen ziet er nu dan ook beter uit dan ooit tevoren. Elke soldaat, elke Elite en elk grassprietje ziet er voor de Xbox z’n doen fantastisch uit. Halo 2 vraagt dan ook het uiterste van de Xbox. Alles reflecteert en Bump-mapping zorgt voor een geloofwaardig 3D effect in de omgevingen. Helaas zitten er wel wat kleine foutjes in de game. Zo zul je meer dan eens een vijand door een deur heen zien lopen of een lijk half door de muur heen zien liggen. Op zich niet erg storend, maar af en toe wel erg raar om te zien (vooral als er drie lijken door elkaar heen liggen). Het ergste is nog wel dat de tussenfilmpjes in Halo 2 af en toe té laat worden geladen. Je ziet dan het filmpje maar zonder enige details. Pas een paar seconden later ziet het filmpje eruit zoals het hoort. Een aantal kleine slordigheden dus, maar niet veel bijzonders.

Multiplayer Mayhem!

Halo 1 bevatte al een multiplayer maar dan met mate. Je kunt gerust zeggen dat het een kleine toevoeging was, dan een echte must. Deze keer hebben ze bij Bungie de radertjes even flink laten werken. Halo 2 heeft nu namelijk een uitgebreide multiplayer mode. Nu zul je misschien denken van “whatever”, maar er is meer. Zo kun je nu via Xbox Live! met ruim 16 man online knallen in de schitterende en vooral compacte maps zoals Blood Gulch, Lockout en vele andere. Stop er een aantal voertuigen in en een geavanceerd ranking systeem en je hebt een multiplayer Mayhem die z’n weerga niet kent. En dan bedoel ik ook echt Mayhem, want enig tactiek komt er niet bij kijken, nou ja, met 8 man op een basis afstormen kan in de ogen van een Halo gamer als tactiek worden beschouwd maar in het algemeen is het gewoon Hardcore knallen. Vooral door de kleine maps zitten de spelers vaak bij elkaar in de neus te kijken waardoor iedereen als een kip zonder kop om zich heen staat te schieten in de hoop een kill te scoren. Vooral een beginneling met een Rocket Launcher is een hilarisch gezicht. Niet wetende wat dat ding kan, rent hij als een gek op z’n tegenstander af en lanceert een raketje waardoor z’n tegenstander, én hijzelf als een lappenpop door de kucht heen vliegen. Voor de spelers zie niet van dit soort geweld houden is er de optie om bepaalde wapens en opties uit de game te laten. Denk dan aan geen Rocket Launchers of alleen meet sluipschuttersgeweren of misschien alleen maar SMG’s. voor iedereen wat wils dus.

Conclusie en beoordeling

None

Als ik zou moeten kiezen tussen Halo of Halo 2 dan zal het 2e deel mijn keuze zijn. De vele subtiele veranderingen en de nog steeds boeiende en diepe singleplayer zullen niet snel gaan vervelen. De multiplayer actie mag dan misschien wel een zooitje zijn, maar leuk is het zeker. Kijk maar naar de lijst van meest gespeelde game online en je zult zien dat Halo 2 op eenzame hoogte bovenaan staat. Wel jammer is (hoe je het bekijkt tenminste) is dat Halo 2 je met een berg vol onbeantwoorde vragen achterlaat. Als je game hebt uitgespeeld dan zijn er nog zo veel dingen die je wilt weten dat je als een gek op het internet gaat rondneuzen naar antwoorden. Halo 2 is in mijn ogen dé Xbox game die niet mag ontbreken!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Nog steeds goede singleplayer
 • Multiplayer Mayhem!
 • Grafisch érg goed
 • Dual Wielding
 • Minpunten
 • Grafische foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan wel zeggen dat mijn avatar er achterlijk goed gekleed uitziet momenteel.

 • Ik houd mijn poppetje voorlopig nog hetzelfde.

 • Klinkt allemaal bekakt… Toch een gigantische rip-off.

 • onzin, klote avatars. is had er al een hekel aan wii sports. niet dat ik een wii heb

 • Als ze nu ook nog Fred Perry-polo's aanbieden, wil ik er best voor betalen :D.

 • Netjes! En nog gratis ook!

 • Ze zouden meer game-featured kleding moeten maken. Dat zouden alle gamers wel kopen. Wie wil er nou niet gekleed gaan als Master Chief, Altair of met een Call of Duty outfit? DAT zou pas kicken zijn! En daar zou iedere game-freak wel voor willen betalen ;-)

 • Mijn avatar is de shit pownt elke die ik tot nu gezien hebt zelfs ba baracus komt niet in de buurt.  Pas mooi bij me gamertag !!!.  Ps niet copieren!!!! anders kom ik langs ;) • en een blauw tuinpak kan ik ook wel gebruiken !!!!

 • Ik vind het drie keer niks. Ik mis echt de shaggie-kleding. Iedereen in mijn vriendenlijst staat in een pak of ziet er niet uit.

 • @ hierboven

  Smaken verschillen noemen ze dat in de grote mensen wereld.

 • @hierboven  Ik weet het. Mensen gaan helemaal los. Ik vind dat wel geweldig om te zien.

 • Die van mij ziet er nu nog wel strak uit ^^

 • dit is zo'n wii rip of. Ik vondt de plaatjes beter

 • Hier zit ik nou echt helemaal niet op te wachten! :@

 • Ik vind het wel grappig elke keer iets nieuws. Ik heb nu een wit pak met zonne bril ziet er wel grappig uit.

 • Mooi dat er weer nieuwe shit uitkomt, maar ik weet niet ze hadden al \"problemen\" met de update voor de arcade uit te brengen maar als ze elke 2 weken nieuwe kleding komt kunnen ze straks alsnog een hardeschijf kopen omdat de memory stick vol zit met die kleding meuk … Deze kleding lijkt me zelf niet veel zoals hier al werd gezecht klinkt bekakt :P

 • Had echt niet verwacht dat alles gratis zou zijn :)

 • Dutchy, is de kleding dan niet gewoon 'in the cloud' ? oftewel, de xbox kijkt op het internet en opent ze vanaf daar. ipv opslaan op de console zelf. Ik krijg namelijk nooit een nieuwe download melding bij nieuwe kleding, en ze zijn er al binnen die paar seconden die het duurt om te kijken..

 • Cooliewoolie, goed van Microsoft dat ze het up-to-date houden maar dat is ook eenmaal hun werk. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren