1. Star Wars: Empire At War (PC)

Star Wars: Empire At War (PC)

A long time ago, in a galaxy far far away. Het is de tijd van de burger oorlog, tussen het rijk en de rebellen. De oorlog is al een paar jaar bezig. De rebellen willen er voor zorgen dat het rijk er niet in slaagt om de macht over het hele universum te krijgen, je kunt ze daar bij helpen maar aan de andere kant kun je ook het rijk helpen om de rebellen te pletten en de macht over het gehele starwars universum te krijgen. Dus kies. Val je voor de macht van de dark side en help je het rijk om de rebellen te mollen of help je de rebellen om te voor komen dat het rijk zich te machtig maakt… mag de force bij je zijn

Wereldjes veroveren

In de campainge van starwars empire at war heb je de vrijheid om te kiezen waar je zin in hebt. Heb je zin om the empire te zijn of toch liever de rebellen, wil je een planeet veroveren of tot puin blazen. Dat soort beslissingen kun je nemen in empire at war. Wat wel jammer is aan de campainge is dat het een beetje het zelfde blijft, het is gewoon legers verslaan en planeten veroveren. Dat is wel wat saai aan het eind, maar ik heb me toch met het spel weten te vermaken omdat het toch wel iets heeft. Het heeft dat bekende starwars gevoel. Je hebt in de campainge veel verschillende keuzes, je heb ook veel verschillende eenheden van rebel soldiers tot imperial star destroyers. De rebellen en het rijk hebben allebei verschillende eenheden. Maar het rijk heeft vooral eenheden waar je gewoon een belegering mee kan maken en de rebellen hebben meer van die snellen onder schepping eenheden. Maar iedere eenheid heeft een zakte punt bijv. De AT-AT(All Terain Armourd Transport) kan niet op tegen de rebel snow speeder, omdat de AT-AT zo sloom is en de snow speeder snel is en vliegt kan hij geen kant op. En zo heeft iedere eenheid wel zijn zwakte. Wat ook belangrijk is zijn de grond stoffen. Hoe meer planeten je veroverd hoe meer grond stoffen je binnen krijgt en hoe groter je leger kunnen worden. Dit zie je allemaal op de Galactic map. De Galactic map is eigenlijk de speel kaart, hier neem je de beslissing wat je volgende stap gaat worden. Je kunt er ook zien welke gebouwen er op een planeet staan, hoeveel grond stoffen, het leger dat er staat die soort dingen. Ook zie je op de Galactic map in welk level de planeet zit. Dat klinkt een beetje raar, maar dat heeft met de bouw ruimte van de planeet te maken. De ene planeet heeft niet zoveel ruimte als de andere. Dit heet tech level. Maar kijk wel uit! Je tegenstander doet dit ook en kijkt precies wat jij doet. Maar ook in dit spel heb je moeilijkheids gradens. Je hebt easy, normal en hard. Als je op easy speelt dan is je tegenstander niet zo slim en doet alles zonder na te denken. Als je hem op normal speelt zijn ze al wat slimmer en wachten ze af tot jij iets doet en reageren daar dan ook op. En als je hem op hard speelt zijn ze echt slim, ze beschermen hun grenzen en vallen je aan op je zwakste plek. Dus ik zou zeggen begin met easy bouw het daarna op anders lig je binnen vijf minuten plat. Dus de Gampainge van starwars empire at war een leuke Gampainge om je even mee te vermaken.

Een gezellig skirmish potje

Ook in empire at war heb je een skirmish mode. Hier kan je zelf kiezen wat je doet, een landgevecht of een spacebattle. Helaas is in de skirmish spacebattle’s het maximale manschappen een beetje aan de lagen kant. Daar hadden de maker wel wat meer aan mogen doen. Want in de landgevechten valt dat heel erg mee. Daar kan je veel meer manschappen krijgen. Dus het lijkt mij een beetje dat de makers de spacebattle’s een beetje hebben afgeraffeld. Je hebt bij skirmish ook nog het type landcontroll. Dit is net zoiets als een landbattle maar dit is wie het eerst alle landing’s plaatsen heeft veroverd. Dit type is een beetje saai want hier kan je geen extra manschappen bestellen. Hier moet je het doen met twee bataljons van stormtroopers of rebel soldiers. Dus dat is een beetje beperkt en dat is jammer want dat had wel iets kunnen worden. Dus de skirmish mode in empire at war is wel leuk maar wel een beetje beperkt en dat is wel jammer.

De cinema view

In Empire at war heb je iets speciaals. Je kunt in een gevecht maakt niet uit land of space een cinema view inschakelen. Wat is dat nou precies? Dan moet je op een knop drukken en dan krijg je het gevecht te zien als een film. Dus bijvoorbeeld: komt er tijdens een spacebattle een imperial star destroyer over vliegen, net als in de films. Dat is wel er mooi maar het heeft een nadeel. Als je de cinema view hebt ingesteld kun je geen manschappen meer bewegen, dus dan gaan ze hun eigen gang en dat gaat dan soms wel is verkeerd. Maar het is verder heel mooi om te zien als alles een beetje goed gaat. Maar het is leuker in de ruimte dan op een planeet(vind ik dan) want in de ruimte heb je tenminste even pauze tussen de aanvallen door dat heb je op het land niet dat is aanval na aanval. En dat werkt dan erg op je zenuwen. Als je een beetje van films houd is dit wel een leuk item.

Wat zie ik toch en wat is dat geluid

De graphics en de sounds uit starwars empire at war zijn niet slecht te noemen. De graphics zijn minder dan de sounds maar dat maakt voor mij niet zo veel uit. De sounds uit starwars empire at war zijn er goed, je hoort alles heel helder. Bijvoorbeeld de lazers die de schepen afvuren en de explosies al er een gebouw vernietigd word. Dat zijn allemaal van die dingen die je goed hoort. Maar dit kan je ook van de graphics zeggen. De explosies zien er allemaal goed uit. De manschappen zien er goed uit. Wat wel jammer is, is dat de schepen er niet zo super uit zien. Je zou zeggen dat als de grondtroepen er goed uit zien dat de schepen dat dan ook doen, maar dat valt in empire at war wel mee. Dus dat valt een beetje tegen. Als je naar alle andere dingen van het spel kijkt dan vallen de graphics niet zo op. Wat ze eigenlijk wel zouden moeten doen. Bij de sounds is dat echt heel anders. Als je veel games hebt gespeeld is dat wel iets dat je op valt bij starwars empire at war. Je hoort de schepen voorbij vliegen, je hoort een gevecht heel goed, als er iets explodeert, is het gewoon prachtig om te horen. Als de graphics even goed waren als de sounds had ik niks te klagen. Maar helaas dat is niet zo. Van mij hadden de makers wel een beetje meer aan de graphics mogen werken. Dus als conclusie vind ik dat de sounds en de graphics vrij goed, maar de graphics kunnen beter.

Conclusie en beoordeling

None

starwars empire at war is een leuke RTS maar hij is vrij standaard. er zitten hier en daar wel wat leuke dingetjes in. maar niet echt veel specialen dingen die je in andere RTS games wel hebt. dus dit is meer voor de echte starwars fans. als je dat niet bent dan ben je er vrij snel klaar mee.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Ruimte
 • Units
 • De planeten zijn telkens verschillend
 • De cinema view
 • Minpunten
 • Het valt nogal in de herhaaling
 • Land controll en land battle zijn bijna het zelfde
 • De graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wie koopt dit-.-

 • @tjappie99

  Mensen die van muziek houden ;)

 • Je kunt ook gewoon de game spelen en ondertussen naar de ingame-muziek luisteren!

 • Downloaden ^.^  Halo staat immers wel bekend om zijn geweldige in-game muziek. Kijk maar naar Halo2/3.  (Halo 2 = Breaking Benjamin-Blow me Away UBERGEIL nummertje :P)


 • kheb de limited edition gepre-orderd, zit deze er ook bij??

 • ik ga ze eerst op youtube beluisteren

 • ?? halo geks

 • wtf!

 • ik hoop toch dat dit in de collectors edition zit

 • Ik vind van die 'klassieke' game muziek/orkesten toch altijd wel heel vet klinken. Vooral bij van die epische gevechten zoals in Call of Duty of in Halo…

 • Halo heeft altijd al vette soundtracks gehad, maar muziek moet je niet kopen :P

 • gangsta! ik vond dat liedje bij die laatste trailer al supervet!!

 • ik download het wel

 • Vet! Als het mooie muziek is dan ga ik die zeker kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren