1. Ridge Racer (PSP)

Ridge Racer (PSP)

De PSP moet het niet hebben van de shooters die er op komen. Nee de PSP moet het duidelijk hebben van de andere genres. En het genre wat daar boven uit steekt is het race genre. Terwijl GT Mobile 4 door Polyphony Digital steeds wordt uitgesteld is het aantal realistische race games erg miniem. Wel steken de arcade racers er met kop en schouders boven uit. Een game die natuurlijk niet onderdoet voor z’n concurrenten is natuurlijk Ridge Racer. Al sinds het begin van het ‘’Playstation tijdperk’’ vult deze game alle launches van Sony’s Playstation. De enige echte regel in het door Namco gemaakte Ridge Racer is: Niet remmen maar driften! En ja hoor op de PSP ziet het er weer gelikt uit en is het snelheidsgevoel helemaal terug! ‘’ Met de vlam in de pijp’’

Conclusie en beoordeling

Snelheid & Driften. Daar gaat het over in Ridge Racer. N2O speelt ook een belangrijke rol en de geweldige Ridge Racer stijl is weer aanwezig. Maar jammer genoeg is dat het ook lineair is, de Physics zijn slecht of gewoon niet aanwezig. Wel zijn de Graphics optimaal benut. En is de game nu voor een leuk prijsje in de winkel te vinden. Arcade is het zeker en als je twijfelt over de game zou ik hem zeker eens proberen en als je hem wilt kopen koop dan Ridge Racer en niet Ridge Racer 2, deze games zijn vrijwel identiek aan elkaar in de gameplay. Met het oog op de PS3 versie heeft Namco nog veel verbetering te doen. Maar Ridge Racer is voor de PSP uniek en goed in zijn soort! Dikke pluim Namco!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Snelheids gevoel + N2O
 • Graphics / Framerate
 • Arcade gameplay goed uitgewerkt
 • Vele banen & Vele wagens
 • Minpunten
 • Geen/Nauwelijks Physics
 • Te Lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • cool alleen wist ik het al

 • Hmm, ik betwijfel nog op ze met een nieuwe bezig zijn.

 • Tof een psp met touch screen zou wel awesome zijn!

 • Willen ze met de tijd mee, zouden ze alles erin moeten gooien  Camera, Bluetooth, Hschrijf, misschien wel bel mogelijk heden..

 • Dit is exact wat ik had gedaan met mijn gaming community toen we nieuwe mogelijkheden gingen introduceren. :)  Sony werkt ongetwijfeld aan een nieuwe Playstation Portable omdat de huidige niet een 'succes' te noemen is terwijl er zoveel mogelijkheden zijn.

 • ‘Ik zou een PSP kopen wanneer deze voorzien is van een…' fatsoenlijke lijst games die de moeite waard ipv die 2 of 3 toppers die het nu heeft.  Dingen als foto's kijken doet toch niemand. MP3 of film kijken vreet stroom dus is ook geen optie. Al die ongein. PSP heeft me 2x zwaar teleurgesteld.

 • - Bluetooth (Toetsenbord, headset, foto etc. kopieren vanaf telefoon)

  - Touchscreen, niet om volledig games erop te baseren, maar om het systeem toegankelijker te maken, en eventuele support voor menu's in games)

  - Dubbele analoge sticks (Hiermee zouden shooters beter te doen zijn)

  - Harde schijf van 8GB ofzo.

  - Weg met UMD, gewoon flashkaarten gebruiken. (Zoals DS doet, aangezien ze met SD technologie al de 2TB hebben bereikt)

  - Verbeterde batterij duur.

  - Ingeboude microfoon.

  - Support voor eventuele SIM kaart voor mobiel internet, zodat je met een mobiele internet abbo overal online kan gamen etc.  Dat zijn een aantal puntjes die ik er wel in zou willen hebben. • Zou wel vet zijn als er touch screen en bleutooth inzit,

  word wel gigantisch duur verwacht ik, als ze hem uitbrengen

 • @ Kratos87; Zo denk ik er ook over.  Touchscreen en een vast medium (geen discs) zou toch een groot marktaandeel kunnen pikken van de DS.  Toen de eerste psp net uitkwam moest ik een rit van 15 minuten met de tram. Eer dat ik er was, kon ik eindelijk een potje PES spelen :S


 • @ Kratos87  Inndd, ik heb men psp de eerste paar maanden een keer vastgepakt, heb em af en toe een keer gebruikt om muziek op te luistere, maar het ding is daarvoor te zwaar/te groot…

  Er zijn veel te weinig goeie games op het ding…

 • Geen touchscreen aub!

  Alles heeft dat tegenwoordig, ik ben dar ferm tegen

 • De psp heeft zat toppers hoor, alleen komen er weinig nieuwe games aan. Gelukkig zijn die nieuwe aankomende games, wel erg goed:D (FF Agito, FF Dissidia, Parasite Eve, KH Birth by Sleep, Patapon 2, LocoRoco 2 en Resistance en daar blijft het dit jaar bij denk ik)

 • Geen Touchscreen!  Dat zou ong. alles fout gaan lopen. DE prijs van de psp zou enorm stijgen, je kan toch amper games spelen met een touchscreen(of ze moeten opeens de mutlitouch screen van apple hebben kunnen naapen) en de batterij zou dan nog slechter zijn.  Ze moeten gewoon een simpel mobiele functie in de psp doen. Daarmee vergroten ze de functionaliteit van de psp flink.  Daarnaast ipv. touchscreen gewoon twee analoge sticks doen: ubergeil voor shooters.  Grote Hardeschijf  Betere batterijduur  Misschien zoiets als de 3g van de iPhone zodat je overal en nergens online kan gamen.  Moet toch eigenlijk wel mogelijk zijn?
 • Geen touchscreen aub!

  Alles heeft dat tegenwoordig, ik ben dar ferm tegen

  zou het zelf wel vet vinden als er een nieuwe psp zou komen met touch screen alleen dan voor degene die hier tegen zijn zoals hier boven me moeten ze het ook zo maken dat het apparaat ook zonder touch screen 100% functioneert. Dat je niet afhankelijk bent van een pinnetje of dat er een bepaalde mode is dat je hem kan omschakelen van geen touch screen naar wel touch screen.

  Maar zelf ben ik er ook weer niet strikt voor een touch screen.  Daarnaast ipv. touchscreen gewoon twee analoge sticks doen: ubergeil voor shooters.

  Zeker uber duper geil als ze dat zouden kunnen maken want dan kunnen ze eindelijk is diehard shooters maken voor de psp!!! (vond socom voor psp al zeker vet alleen het grote minpunt was inderdaad auto aim wat gewoon verplicht was omdat je geen 2 analoge sticks had)  Als dit echt echt heel goed uitpakt dan heb ik er zeker wel een paar honderd euro voor over met een goed aanbod voor spellen. Heb er eerlijk gezegt alle vertrouwen in bij sony!


 • te veel piraterij met dat ding, snap niet waarom ze er mee bezig zijn.. kijk naar de schappen in de winkels voor psp games half leeg…

  en ja wat heb je liever een psp met orginele spelen waar de laadtijd erg hoog is. of een psp met cfw waar je alles zowat mee kan doen.. en laadtijd snel is..  ik had ook al gelezen dat sony en sandisk met een 2 terabyte kaartje bezig waren.., sony helpt de pirtaen alleen maar met dit soort dingen hehehe

 • Mooi ik wil al een tijdje een PSP maar heb besloten om nog een tijdje op de nieuwe te wachten.

 • Alweer een nieuwe???(stel dat)  Hoeveel psp's hebben we nu al?

 • Ik hoop op een compleet nieuwe, dus ook betere graphics enzovoorts.

 • Touchscreen zou leuk zijn. Ik heb liever een touchscreen voor shooters dan 2 analoge sticks.

  Kent iemand Metroid Prime Hunters nog van de DS? die game had de lekkerste besturing die ik ooit gekent hebt. Als er op de nieuwe psp een paar diehard shooters uitkomen (Killzone?) en met goeie touchscreen zou het zeker een succes worden :D

  P.S. Mijn mening, dont bitch about it please

 • Zijn ze een beetje laat mee. Dat onderzoek hadden ze beter voor het ontwikkelen van hun eerste psp kunnen doen. Trouwens er is toch nog maar net een nieuwe PSP?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren