1. Spartan: Total Warrior (NGC)

Spartan: Total Warrior (NGC)

Stel je eens voor: Je bent een pasgeboren kind dat aan zijn lot is overgelaten. Je bent geplaatst bij het volk van de Griekse stad Sparta. Daar word je opgevoed in het leger en tot soldaat getraind. Omdat niemand weet hoe je heet, word je maar simpelweg Spartan genoemd. Terwijl je wordt getraind tot soldaat, weet je niet wat zich buiten Sparta afspeelt. Een gigantisch Romeins leger onder de leiding van generaal Crassus marcheert richting Sparta, de laatste vrije Griekse stad. De Romeinen zijn in meerderheid en hebben katapulten, ladders en belegringstorens voor de muren van Sparta staan. Ben jij bereid om onder leiding van Koning Leonadis je stad te beschermen en de Romeinen terugdrijven naar Rome? Dit is een tijd van oorlog. Dit is Spartan: Total Warrior.

Spartan: Total Warrior begint zoals in de inleiding al duidelijk is gemaakt, met de belegering van Sparta door de Romeinen. Terwijl jij zonder bescherming en bewapend met een zwaard, een schild en pijl en boog samen met je medesoldaten klaar staat om de stad te beschermen, begint de strijd. De Romeinen gebruiken katapulten om verschillende gebouwen en zelfs manschappen te vernietigen en ondertussen komen de belegeringstorens ook al naar de muren toe. Je wacht totdat de soldaten uit de torens komen. Jijzelf bent samen met de broers Pollux en Castor de belangrijkste krijgers van Sparta. Jij krijgt zelfs hulp van Ares, de God van de oorlog. Hij zal je helpen de Romeinen te verslaan, door je bovengemiddelde krachten te geven, waarmee je hordes Romeinen kan verslaan. Je houdt de Romeinen tegen door middel van je doorzettingsvermogen en je kracht die je is geschonken van de Goden. Maar het houd niet op. Je zult samen met een Spartaans leger de rest van Griekenland bevrijden van het Romeinse Rijk. Zo zul je in verlaten gebieden tegen barbaren vechten, een bezoekje brengen aan Troje en uiteindelijk Rome bereiken.

Spartan: Total Warrior is een hack&slash; game, maar niet zomaar een hack&slash; game. In Spartan: Total Warrior zul je namelijk met honderden op een veldslag vechten. Denk maar aan een soort Dynasty Warriors, maar dan in de Romeinse tijd. Je zult van alles om je heen beleven. Denk maar aan: veel Spartanen die tegen de Romeinen vechten, zelfs meer Spartanen en Romeinen die op de grond liggen en soldaten die in brand staan en wat rondjes op het slagveld lopen. Maar jijzelf zult maar een paar keer echt mee mogen vechten tussen al die soldaten. Je hebt vaak andere prioriteiten voor je neus. Zo moet je op een gegeven moment verschillende ballista posten vernietigen, zodat je medesoldaten veilig richting de vijand kunnen afstormen. Maar als je éénmaal wat Romeinen kan afslachten, gaat dat ook erg bruut. Het bloed vloeit rijkelijk, terwijl je hakkend (met een zwaard hé) door de Romeinen heen gaat. Het gaat zelfs zo ver dat je de hoofden in de lucht ziet vliegen. Het vechten zelf is erg simpel maar doeltreffend. Je bent binnen een mum van tijd bezig met Romeinen afslachten. Naarmate je meerdere Romeinen hebt gedood, vult zich ook een metertje op je scherm. Als dit metertje éénmaal vol is, kun je een nog sterkere aanval uitvoeren, die je kan gebruiken op één of meerdere soldaten. Met name op één soldaat die aanval uitvoeren ziet er geweldig uit. Je steekt je zwaard zo hard in zijn buik en dan schop je hem in de lucht, waarna hij even later en meters verderop dood op de grond ligt. Behalve een zwaard, zul je ook gebruik kunnen maken van: twee kleinere zwaarden, een hamer, een speer en een pijl en boog. Ieder wapen heeft ook zo zijn eigen specialiteit. Als je genoeg magie hebt verzameld, kun je namelijk één aanval doen met speciale krachten. Denk aan een schild dat iederéén versteend, een hamer die zorgt voor een grote schokgolf of een speer waarmee je iederéén in lichterlaaie zet. Deze wapens verdien je door de eindbazen te verslaan. Dit zijn mytische tegenstanders zoals: de Minotaur, Beowulf, de Hydra enz. Voor deze eindbazen heb je niet echt een strategie nodig. Het is doodnormaal hakken en ontwijken totdat zijn levensmetertje leeg is. Jijzelf moet ook vaak goed letten op je levensmeter. Gelukkig kun je deze weer vullen door middel van tegenstanders verslaan of bij een shrine gaan staan. Aan het eind van elk level krijg je punten. Deze punten kun je gebruiken op specifieke onderdelen zoals gezondheid en kracht. Als je genoeg punten hebt, stijg je een level. Je hebt in totaal drie levels: Warrior, Hero en Legend. Als je een level bent gestegen, krijg je ook betere bescherming.

Grafisch gezien is Spartan: Total Warrior erg goed. De game heeft geen probleem om het beeld zonder enige slowdown te laten draaien, terwijl er honderden mannetjes rondlopen op het scherm. Dit komt nameijk, omdat de makers van het succesvolle Rome: Total War deze game hebben gemaakt. Dus die weten wel raad met honderden mannetjes op het scherm toveren. Wat dan wel weer jammer is is dat iedere soldaat op elkaar lijkt. Dus je ziet steeds dezelfde centurions, dezelfde barbaren en dezelfde ondoden. Maar daarentegen is dat iedere soldaat zijn eigen naam heeft. Dat zou wel lang genoeg geduurd hebben, voordat iederéén een eigen naam had. De omgevingen zien er ook geweldig uit. Met name als je in grote steden zoals: Sparta, Troje of Rome bent. Je komt ook langs bekende gebouwen en meer. Zo bezoek je het Colloseum en kom je het Paard van Troje nog tegen. Met het geluid is overigens ook niks mis mee. De stemmen zijn bij de meeste characters wel goed, maar bijvoorbeeld bij Ares klinkt de stem voor geen meter. De achtergrondgeluiden zijn ook goed. Je hoort geschreeuw, wapengekletter en doodkreten. Wat dan wel weer vervelend is is dat je steeds dezelfde doodskreet hoort of dezelfde stem bij verschillende soldaten als ze in brand staan. Dan de A.I van je teammaten. Ze kunnen opzichzelf wel aardig huishouden, maar ze zijn niet slim genoeg om jou soms te helpen. Terwijl jij omringd wordt door vijanden, zijn je teammaten bezig met slechts één vijand. Dan kunnen ze die vijand net zo goed laten voor wat het is en jou gaan helpen.

Spartan: Total Warrior zul je vaker opnieuw gaan spelen. De singleplayer is niet al te lang met zijn veertien levels. Maar je kunt een willekeurig level opnieuw spelen. De levels zelf zijn ook verborgen met extra's. Onder deze extra's bevinden zich verschillende schetsen van characters en omgevingen. Maar het meest zul je wel op zoek gaan naar items voor de Arena Challenge mode. Deze mode stelt je in staat om in zoveel mogelijk rondes zoveel mogelijk vijanden te doden. Hierbij kun je beschikken over explosieve vaten, shrines waarmee je je gezondheid op peil kunt houden en zelfs soldaten aan je eigen kant. Jammer genoeg zit er geen multiplayer in Spartan: Total Warrior, want zeg nou zelf: het zou toch gaaf zijn om samen een controller te pakken en op die knoppen rammen, totdat alleen jullie twee de enige zijn die nog leven. Een gemiste kans, maar dat bederft niet de pret, want zonder multiplayer is deze game alsnog goed.

Conclusie en beoordeling

None

Spartan: Total Warrior is een leuke game geworden. Door de hoeveelheid vijanden en het simpele vechtsysteem, is de game makkelijk op te pakken. Jammer dat er geen multiplayer bij zit, want dan was de game helemaal geweldig. Daarom hoop ik ook dat er zo snel mogelijk weer een nieuw deel uitkomt van de Total Warrior reeks, maar dan in een andere tijd zoals: Knight: Total Warrior of Ninja: Total Warrior. Welke zouden jullie het liefst willen?
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel soldaten tegelijk
 • Graphics
 • Verhaal
 • Simpele vechtsbesturing
 • Minpunten
 • Geen diversiteit aan vijanden
 • Vijanden hebben dezelfde stem
 • Geen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kan niet wachten /sarcasm

 • Bij Proxis is dit al sinds november 2008 te koop? Vergis je je niet?

 • kheb hem al en hij is veeeett, uhm uhm mischien voor mijn zusje maar niet voor mij

 • even af wachten

 • Het gaat hier om Disney Sing It: High School Musical 3: Senior Year. Deze game is nog niet beschikbaar. Ik was ook in de war.

 • Lijkt mij helemaal niks

 • NEEEEEEE!!!!  Wat heb ik nu gezegd, Géén muziek games meer!!! Alstublieft!!!

  De laatste 2 maanden worden we doodgegooid met de een nog slechter dan de ander! Zijn GHWorld tour en Rockband 2 nog redelijk gaaf te noemen, maar shit als SIngstar, Lips en Wii-music (de ergste van allemaal) mogen van mij meteen naar de prullenbak verwezen worden! En Highmusical mag helemaal burn in hell!!!

 • My god sing star , lips , GH , RB is dit nou nog niet teveel ….

 • Pff.. houd het dan ooit nog op..?:S

 • ze moeten een disney sing it maken met alle bekend nummers uit lion king jungle book etc. dat zou vet zijn

 • Voor ons hardcore-gamers is het natuurlijk niets, maar voor de kleintjes is dit natuurlijk een geschenk uit de hemel. Gun hen ook wat aub.

 • Eindelijk, was al bang dat ik mijn geld niet kwijt zou kunnen aan nog meer HSM.

 • FLIKKER TOCH OP STELLETJE LAMLENDIGE ZAKKEN.

  Zoek eens iets wat origineel is in plaats de 10000ste singgame te kopieren en te verkopen aan zielloze families.

 • Bah, daar zit niemand op te wachten.

 • hahaha wat een trieste games haha  wel leuk voor de kleintjes tussen ons.

 • BORING, er zijn al zoveel zanggames! Misschien denken ze dat ze ermee gaan verdienen maar ik denk dat dat zwaar gaat tegenvallen

 • klinkt best wel als een winstgevend zaakje…al die kleine kindjes zijn natuurlijk gek op disney.

 • WHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY?!

 • Ik hoopte op een muziekgame met daarin alle klassieke disney nummers enzo.. maar HSM is egt verschrikkelijk :S

 • Dit lijt mij heel saai

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren