1. Scarface: The World is Yours (PC)

Scarface: The World is Yours (PC)

“In this country you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women.” Dit vertelt het hele verhaal achter het spel Scarface – The World Is Yours. The World Is Yours moet je in de titel van deze free-roaming game letterlijk opvatten, want je zult in het spel dus ook echt een wereld moeten overnemen. Nu zal bij velen de vraag opborrelen of het weer een zoveelste GTA-kloon is. Hier zal je achterkomen door verder te lezen!

‘Herrezen uit de dood’

In de film Scarface gaat de hoofdrol speler (Tony Montana) dood aan het einde, zoals vele van jullie wel zullen weten. Maar wat hebben de producenten van dit spel nou gedaan, ze hebben het einde van de film juist als begin van het spel gepakt. In het spel zul je beginnen op de beruchte balkon scène, je staat dan tegenover een enorme overmacht huurlingen en bewapend met zijn ‘little friend’ moet je je al schietend een weg naar de vrijheid banen. Lukt het je om ongedeerd de vrijheid te halen dan duik je onder en zin je op wraak!

Het spel speelt zich af in Miami en zo oogt het ook. De graphics zijn dik in orde maar niet bijster indrukwekkend. Als je rond loopt of rijdt in je auto voelt het ook echt aan als de jaren 80 waarin de film zich afspeelde. Zo zien de auto’s er ouder uit maar zijn ze nog steeds bijzonder vet, en stamt de zeer uitgebreide soundtrack ook echt uit de jaren 80. De sfeer in het spel is dan ook echt dik in orde, en zal er ook voor zorgen dat je het steeds door blijft spelen. De wereld waarin je je begeeft is niet overdreven groot en er is niet overdreven veel in te doen buiten de missies. Maar dit maakt verder niet uit omdat je er lang genoeg over doet om alleen al de hoofdmissies uit te spelen.[p]“Balls”[p]Jammer genoeg hebben ze niet de echte stem van Al Pacino kunnen gebruiken omdat deze te oud was geworden, maar dit zul je verder niet overdreven erg merken. Omdat zijn uitspraken nog steeds goed gebruikt zijn, en nog steeds erg grof. Dit grove taalgebruik komt erg vaak in het spel voor, je hebt er dan ook een bepaalde knop voor op je toetsenbord. Hiermee zal hij de ene na de andere verwensing naar iemands hoofd slingeren. Dit zorgt voor hilarische dialogen op straat maar heeft gelukkig ook een functie. Wanneer je iemand hebt neergeschoten, kun je hem met de knop uitschelden waardoor je “Balls” meter gevuld wordt. Is deze helemaal vol, dan moet je de “V” knop indrukken en zul je een woede uitbarsting krijgen, genaamd V-Rage. Als je in Tony’s woede iemand dood schiet krijg je er leven bij, erg handig omdat Tony snel dood gaat.[p]Tony F*cking Montana[p]Ik ben een grote fan van de film en hoopte daarom ook dat Scarface – The World is Yours eindelijk een goed spel van een film zou worden. En dit is naar mijn mening behoorlijk gelukt. Het spel lijkt veel op de film ondanks dat je aan het eind van de film begint. Maar dit komt omdat in de film zelf Tony eigenlijk ook met niks begon en zich daarna heeft opgewerkt tot een machtig persoon, en dit doet de game ook. Ik denk dan ook dat Scarface heel erg in de buurt van GTA komt, in ieder geval meer dan andere free-roaming games. Ik vind dan ook dat je dit spel mag los koppelen van de term GTA-kloon, en je deze topper dan ook zeer zeker moet aanschaffen.">

[p]Het spel speelt zich af in Miami en zo oogt het ook. De graphics zijn dik in orde maar niet bijster indrukwekkend. Als je rond loopt of rijdt in je auto voelt het ook echt aan als de jaren 80 waarin de film zich afspeelde. Zo zien de auto’s er ouder uit maar zijn ze nog steeds bijzonder vet, en stamt de zeer uitgebreide soundtrack ook echt uit de jaren 80. De sfeer in het spel is dan ook echt dik in orde, en zal er ook voor zorgen dat je het steeds door blijft spelen. De wereld waarin je je begeeft is niet overdreven groot en er is niet overdreven veel in te doen buiten de missies. Maar dit maakt verder niet uit omdat je er lang genoeg over doet om alleen al de hoofdmissies uit te spelen.[p]“Balls”[p]Jammer genoeg hebben ze niet de echte stem van Al Pacino kunnen gebruiken omdat deze te oud was geworden, maar dit zul je verder niet overdreven erg merken. Omdat zijn uitspraken nog steeds goed gebruikt zijn, en nog steeds erg grof. Dit grove taalgebruik komt erg vaak in het spel voor, je hebt er dan ook een bepaalde knop voor op je toetsenbord. Hiermee zal hij de ene na de andere verwensing naar iemands hoofd slingeren. Dit zorgt voor hilarische dialogen op straat maar heeft gelukkig ook een functie. Wanneer je iemand hebt neergeschoten, kun je hem met de knop uitschelden waardoor je “Balls” meter gevuld wordt. Is deze helemaal vol, dan moet je de “V” knop indrukken en zul je een woede uitbarsting krijgen, genaamd V-Rage. Als je in Tony’s woede iemand dood schiet krijg je er leven bij, erg handig omdat Tony snel dood gaat.[p]Tony F*cking Montana[p]Ik ben een grote fan van de film en hoopte daarom ook dat Scarface – The World is Yours eindelijk een goed spel van een film zou worden. En dit is naar mijn mening behoorlijk gelukt. Het spel lijkt veel op de film ondanks dat je aan het eind van de film begint. Maar dit komt omdat in de film zelf Tony eigenlijk ook met niks begon en zich daarna heeft opgewerkt tot een machtig persoon, en dit doet de game ook. Ik denk dan ook dat Scarface heel erg in de buurt van GTA komt, in ieder geval meer dan andere free-roaming games. Ik vind dan ook dat je dit spel mag los koppelen van de term GTA-kloon, en je deze topper dan ook zeer zeker moet aanschaffen.">

Conclusie en beoordeling

None

Eindelijk een spel van een film die gewoon zeer goed is. De sfeer is fantastisch, de auto-lock functie werkt uitstekend. Grafisch gezien is het niet de beste game, maar Tony Montana compenseerd dit gebrek volkomen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Sfeer
 • Auto-lock
 • Tony blijft geweldig
 • Lijkt bijzonder goed op de film
 • Minpunten
 • Niet veel te doen buiten de missies
 • Henchmen, Enforcer en Assasin niet goed uitgewerkt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kijk er naar uit!!

 • Jeuj. Zie uit naar deze demo.

 • Nice ga zeker de demo spelen ookal hoef ik niet meer overtuigd te worden.

 • Huh? En Major Nelson nog trots roepen dat de RE5 demo exclusief voor de Xbox was?

 • Heb de 360 demo van resident evil 5 gedownload en gebrand, gewoon afspeelbaar op een niet omgebouwde 360, en het spel ziet er echt geweldig uit, ga ik zeker halen, weet alleen nog niet of ik m voor de 360 of voor de ps3 haal.

 • ik kan niet wachten

 • Tsja, waarschijnlijk wordt dat gewoon 2 februari van de amerikaanse store downloaden, terwijl we hier in europ kunnen genieten van 375 exta personages van pain of iets dergelijks.

 • ga hem in de uk kopen daar verkopen ze hem voor 44.99£ , met de euro pond verhouding

 • Nice

 • @Mr T: dan kan je hem beter uit de vs halen, de euro dollar verhouding is nog veel gunstiger (PS3 versie sowieso regiovrij, meeste 360 games ook)

 • woohoee nice

 • Kom maar op daaaaa, wa wollie

 • Wat dagen eerder is wel relaxt. Ben benieuwd hoe het speelt en er uitziet op een echte HDTV.

 • Vet!

 • Nice dat de ps3 bezitters wel mee mogen genieten.

 • Als ik er tijd voor kan maken, wil ik hem best even uitproberen. Hoewel ik immers niet zo veel heb met de serie, hebben de beelden me ergens wel nieuwsgierig gemaakt. Misschien wordt dit dus wel mijn eerste RE? Ach, ik zie wel.

 • vetjes

 • VET :D Ga ik zeker downloaden :P

 • Dat valt nog wel mee ivm de 360 ersie.

 • Vet :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren