1. Ultimate Spider-Man (Xbox)

Ultimate Spider-Man (Xbox)

Radioactieve straling is erg in trek bij de superhelden. Eric Banner werd bij een ongeluk besmet met radioactieve gammastraling en werd The Hulk. Dan heb je nog Matthew Murdock. Hij redde (toen hij nog een jongetje van 10 was) een man die bijna werd aangereden door een truck, daardoor viel er een vat van de truck en scheurde open. Matthew kreeg het in zijn ogen en werd blind, maar zijn andere zintuigen waren nu nog beter. Zo kon hij door te horen eigenlijk gewoon zien. Door deze krachten werd hij Daredevil. Er is nog zo’n superheld die niet geraakt werd door radioactieve straling, maar hij kreeg het in zijn bloedbaan. De jonge Peter Parker was voor school op excursie waar ze experimenten deden op dieren. Een spin was ontsnapt en beet in de hand van Peter. Hierdoor kreeg hij de krachten van een spin en besloot na de moord op zijn oom om de misdaad te gaan bestrijden. Peter Parker werd Spiderman.

Peter Parker was in de strips geen jonge, hippe fotograaf annex superheld meer. Hij was getrouwd met zijn buurmeisje Mary Jane Watson en Mary Jane was zelfs al zwanger. Dus Marvel ( de uitgever van de Spiderman strips) bedacht een nieuwe verhaallijn die weer helemaal terug ging naar het begin van het Spiderman tijdperk. De verhaallijn sloeg in als een bom en werd gelijktijdig uitgegeven met de film Spiderman 2. Treyarch kwam toen op het idee om een spel te maken wat over die nieuwe verhaallijn ging. Alles wat oud was aan de Spiderman franchise werd in een nieuw jasje gestoken en voila. Ultimate Spiderman lag in de winkels voordat iemand er

ook van wist. Ultimate Spiderman gaat terug naar het begin van de Spiderman geschiedenis. Peter Parker werd gestoken door een radioactieve spin en ontdekte dat hij superkrachten had, maar hij wist helemaal niet wat er met zijn ouders was gebeurd. Hij wist dat ze dood waren, maar hij wist niet hoe en waarom. Richard Parker (de vader van Peter) heeft een soort elastisch pak gemaakt waardoor hij waarschijnlijk een medicijn tegen kanker heeft gevonden. Richard werkte samen met Eddie Brock senior. Eddie Brock senior is de vader van Eddie Brock junior en Eddie junior is één van de beste vrienden van Peter. Het pak is een erfstuk van de vaders van Eddie en Peter. Op een dag maakt Peter de fles stuk waar het elastische pak in zit en krijgt het over zich heen. Zijn spinnenkrachten worden verscherpt alleen het pak is instabiel. Eddie komt erachter dat Peter het heeft gedragen en is woest. Eddie krijgt ook het pak over zich heen en wordt zo één van de grootste vijanden van Spiderman. Hij wordt Venom. Zo begint een grote klopjacht op Venom en word Spiderman meegetrokken in die klopjacht.

In Ultimate Spiderman speel je Spiderman en Venom. Als Spiderman bestrijd je het kwaad en vecht je met de grootste superschurken uit het Spiderman universum. Als Venom verspreid je dood en verderf. Je probeert jezelf in leven te houden en je vecht met de mensen (en wezens) die achter je aan zitten. Venom is eigenlijk het slechte evenbeeld van Spiderman. Batman heeft Man-Bat, Superman heeft Bizarro en Spiderman heeft dus Venom. Soms vecht je als Spiderman tegen Venom en andersom.

Je kunt in de story mode niet zelf bepalen wanneer je Spiderman of Venom bent, want dat kan helaas pas als je het spel hebt uitgespeeld. Als Spiderman vecht je niet alleen tegen het kwaad, maar het is ook je taak om mensen te redden. Je moet bijv. mensen redden die door een bende in elkaar worden geslagen, gestolen tassen terugbrengen, mensen die in een gekantelde auto zitten redden enz. Venom doet precies het tegenovergestelde van Spiderman. Het Venom pak verteert Eddie Brock heel langzaam, daarom slurpt hij mensen in het Venom pak om de levenskrachten uit de mensen te zuigen. Zo kan hij weer even verder dood en verderf zaaien. Als Venom heb je meestal gewoon één doel: Ontkom aan de vijand, achtervolg de vijand en versla de vijand. Daarom vind ik Spiderman iets leuker wegspelen dan Venom. Natuurlijk zitten de superschurken er weer bij zoals: Shocker, Beetle, The Green Goblin en Rhino. De vijanden zijn in een totaal nieuw jasje gezet. Rhino is niet meer de sterke vent in een neushoorn pak, want hij is gewoon een robotpak wat gedragen word door een klein ventje. Dan heb je ook nog de Green Goblin, want die heeft ook een metamorfose gekregen. Hij is niet meer de gek op een lucht surfboard wat ontploffende meloenen gooit. Hij is nu echt een groene trol met het formaat van The Hulk die vuurballen uit zijn handen laat afschieten. Er komen ook een paar andere helden uit het Marvel universum langs in Ultimate Spiderman zoals: Silver Sable, Johnny Storm (de Human Torch van de Fantastic Four), Wolverine en General Nick Fury van S.H.I.E.L.D. Sommige helden zijn ook niet ontkomen aan een metamorfose. Onder andere is Nick Fury omgetoverd tot een neger en heeft niet meer dat flitsende S.H.I.E.L.D uniform. Het ooglapje wat hij droeg is wel gebleven.

Ultimate Spiderman ziet er heel leuk uit, omdat het verhaal wordt verteld als een strip. Het spel ziet er ook echt uit als een strip. Het spel is ook zelfs voortgekomen uit de echte tekenstijlen van twee professionele tekenaars. In de tussenfilmpjes word gebruik gemaakt van panels, zoals ze ook in strips worden gebruikt. Panels zijn hokjes waar een plaatje in staat met een stuk tekst. In de tussenfilmpjes spring je van panel naar panel, eigenlijk is het gewoon simpel genoeg een 3D strip. Als je het spel speelt krijg je ook soms panels te zien. In die panels worden

burgers die in nood zijn weergegeven of vijanden die zich klaar maken om aan te vallen. In het spel zie je ook woorden zoals: Bang, Kaboom, Rumble enz. De graphics zijn niet perfect, maar het is wel leuk om alles in stripvorm te zien. Naar mijn mening een hele leuke en geinige manier om een spel weer te geven.

Dan heb je nog natuurlijk ook nog de sounds. Alles speelt zich in New York en dus verwacht je dat New York City net zo druk is als in True Crime New York City. Dat is bij Ultimate Spiderman niet het geval. Het enige wat je eigenlijk van de stad hoort is het verkeer wat toetert en sirenes van politiewagens. Als je met Venom speelt komt er nog wat bij. Venom kan namelijk ook op muren klimmen net zoals Spiderman. Venom is een stuk zwaarder en laat dan sporen achter. Je hoort dan hoe de stenen en het glas breekt van de gebouwen. Dan heb je nog een geluidje en dat is als Spiderman zijn spinnenrag schiet. De stemmen zijn wel goed ingesproken. Het zijn dan wel niet de stemmen van de originele cast van de Spiderman films, maar ze passen wel. Spiderman wordt goed neergezet als een arrogante superheld die overal flauwe grappen om kan maken. Kortom er zitten leuke details in, maar het is niet perfect.

De A.I. is naar mijn mening een beetje te simpel. De misdadigers bieden weinig tegenstand tegen Spiderman. Als ze op je willen schieten dan gaat je Spider-Sense helemaal over de rooie en weet je dus al van tevoren of de vijand gaat schieten. Er zijn wel verschillende klassen aan misdadigers. Je hebt dan de superschurken en de kleinere bendes. Zo heb je o.a.: De High Rollers. Dit is gewoon een bende waar je lekker kunt button bashen en heb je eigenlijk niks te vrezen. Bij de wat moeilijkere bendes heb je een bepaalde tactiek nodig om ze te verslaan. Wat de A.I. toch wel wat moeilijker en wat uitdagender maakt is dat als je eenmaal een vijand hebt verslagen moet je hem onderspuiten met spinnenrag zodat hij niet meer kan opstaan. Doe je dat niet dan staan ze binnen een paar seconden weer op en kun je ze weer verslaan. Zo ga je telkens door met het verslaan van bendes. Als je gewoon eens lekker wilt button bashen dan is Ultimate Spiderman er niet helemaal geschikt voor, maar het is wel leuk.

Conclusie en beoordeling

None

Voor de gamers die eens lekker willen buttonbashen is Ultimate Spiderman niet helemaal perfect. Het spel ziet er op zich best wel leuk uit doordat alles er in comicstijl eruit ziet. Alle characters in het spel worden goed weergegeven en daar zit de kracht in van Ultimate Spiderman. Het is gewoon alsof je een strip leest.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Alles in comicstijl
 • Lekker buttonbashen
 • Leuke inbreng van andere superhelden.
 • Minpunten
 • geluiden
 • A.I.
 • eentonig
 • misschien iets te makkelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Echt een vette game :) Downloaden dan maar!

 • Cooliewoolie, een creatieve Game, daar hou ik van. :D

 • Het zag er in iedergeval bijzonder sfeervol uit.

 • voorjaarstopper van PSS? Laten we het hopen :).

 • vette gfx? vette sound? gameplay relaxt?  Kan nie w8e op de impressie

 • Zoiets was er toch ook op de Wii-ware dinges achtig iets? :P

  Lost Winds of iets dergelijks xD

 • Flower ftw:) Deze ga ik zeker aanschaffen.

 • hoeveel kost ie?

 • vet heey!

 • joepiedepoepie!

 • @Count Dooku  Ik heb ergens gelezen dat deze game rond de vier euro gaat kosten. Maar pin me er niet op vast, want er is officieel nog niets over bekend.

 • Volgens mij echt een levenloze game…

 • Ok dan… *rolling eyes*

 • Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking van het spel. Helaas mist hier een PS3 om het ooit uit te proberen.

 • Er werd al over gediscussieerd op het forum.

 • Super vet toen ik dat zag

 • wel mooi maar niet mijn ding- ik wiel heatshot en blood!

 • Ben erg benieuwd of dit een waardige game gaat worden. Het ziet er iig prachtig uit.

 • Klinkt best aanlokkelijk, op de een of andere vreemde manier =P

 • Lijkt me leuk! :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren