1. Star Fox Assault (NGC)

Star Fox Assault (NGC)

Het Star Fox team onder de leiding van Fox Mccloud heeft het de laatste tijd maar weer druk op de Gamecube. Eerst moesten ze de planeet Sauria redden van de ondergang, en Andross voorgoed verslaan, vertrok Falco zonder geen enkele reden het Star Fox team, maar kwam even later toch maar weer terug en kwam er weer een nieuw lid bij namelijk Krystal. De tijden zijn veranderd, en het team ook. Zo is Peppy geen piloot meer van een Arwing. Hij is oud geworden, en geeft nu info en orders aan Fox en zijn maten via de Great Fox. Falco en Slippy zitten er gelukkig nog wel bij, net zoals het nieuwe lid Krystal, die we natuurlijk allemaal kennen uit Fox zijn vorige avontuur. Denkt het Star Fox team eindelijk een keer rustig aan kan doen, krijgen ze een melding van een grote aanval van de Corneria Fleet tegen de legers van Andross. Het ziet er maar weer naar uit dat we een nieuw avontuur tegemoet zien. Star Fox out.

En zo begint het dus. Jij als speler zal Fox besturen voor de rest van het spel. In het eerste level word je gelijk in de strijd geworpen. De legers van Andross, onder leiding van zijn neefje Andrew Oikonny, voert een hevig gevecht in de ruimte tegen de Corneria Fleet. Terwijl jij in je Arwing rondvliegt tussen de grote moederschepen, zul je Oikonny achterna gaan, richting de dichtsbijzijnde planeet Fortuna. Daar zul je voorgoed met hem afrekenen. Alles lijkt goed te gaan, totdat Oikonny word geraakt door een straal. Het blijkt een Aparoid te zijn. Fox dood de Aparoid en moet direct terug naar de Great Fox. General Pepper is inmiddels aan het woord, en vertelt over een groot gevaar voor het Lylat-stelsel. De Aparoids zijn namelijk je nieuwe vijand in dit avontuur. Je krijgt weer meteen de taak om de Aparoids te vernietigen en het Lylat stelsel te beschermen.

Star Fox Assault stelt je in staat om in tien missies de Aparoids voorgoed uit de weg te ruimen. Je krijgt hier de beschikking over je oude vertrouwde Arwing, maar dat is nog lang niet alles. Zo zul je veel op de grond gaan vechten. Nu moet je dit niet meteen beschouwen als wat je Star Fox Adventures ziet. Nee, nu geen magische staf meer. Nu krijg je de beschikking over wapens zoals: Blasters, Machineguns, Rocket Launcher en Grenades. Je zult ook gebruik maken van de Landmaster Tank. Deze tank kan veel schade aanrichten op de vijand. Over de vijand gesproken. Deze nieuwe vijanden genaamd Aparoids, zijn nogal apart. Ze zijn een soort van robotachtige insecten. Het zijn dus geen wezens die je elke dag zo in het Lylat stelsel terug ziet. Je hebt verschillende soorten. Je hebt Aparoids die kunnen vliegen, Aparoids die grote energieballen op je af schieten en een soort slakvariant, die zo op je af komen rollen. Behalve de Aparoids, kent Star Fox Assault ook de vertrouwde cast. Peppy, ROB, General Pepper en zelfs het Star Wolf team zijn aanwezig in de game. Het Star Wolf team kent ook een nieuw lid namelijk: Panther. Verder heb je natuurlijk Wolf en Leon ook, maar Pigma is niet meer aanwezig. Hij is er namelijk eruit geschopt, en gaat nu solo. Pigma zal nu ook een belangrijke rol spelen. Waarom, dat vertel ik je niet. Dan zou ik anders veel te veel verklappen.

Zoals je hebt gehoord, zul je ook op de grond veel vechten. Deze levels zijn wel leuk om te spelen, maar ze zijn te rechtlijnig. Het zijn altijd dezelfde opdrachten die je uitvoert, namelijk: Schakel deze doelwitten uit en na deze opdracht komen er soms nog twee doelwitten erbij, om de missie wat langer te maken. En het is dan al helemaal niet leuk om te horen, dat je meer dan de helft in deze game op de grond zult afspelen. Er zijn in totaal maar drie levels die je in je Arwing zult spelen. Wat wel een geruststelling is, is dat de grondlevels niet meer zoveel leunen op puzzels zoals je in Adventures zag. Het gaat nu vooral om veel knallen. En daar draait het natuurlijk altijd om in een Star Fox spel. In Star Fox Assault zul je ook eindbazen tegenkomen en ze bevechten. Denk aan gigantische Aparoids, die bijna het hele scherm vullen. Zo moet je bijvoorbeeld tijdens één van de eerste gevechten je Landmaster Tank gebruiken om een gedeelte van de baas te raken. Hierdoor valt hij, waardoor jij bij zijn zwakke plek kunt komen en hem doden. Zijn misschien makkelijke gevechten, maar ze zijn erg leuk om te spelen. De humor is ook als vanouds weer grappig. Zo zul je op een gegeven moment Peppy om een Landmaster Tank vragen, teleporteert hij de tank recht tussen de Aparoids. Dan hoor je Fox zeggen 'Great. Good to see the transmission device is as sterling as ever'

Grafisch ziet Star Fox Assault er goed uit. De omgevingen zijn even mooi en divers. Zo zul je in een verwoestend Corneria vechten, speur je rond op een vijandelijke basis en reken je voorgoed af met de Aparoids op hun thuisplaneet. De tussenfilmpjes zien er wel het mooiste uit. Alles loopt soepel en goed. Wat dan wel een minpunt is, is dat de diversiteit in vijanden nogal klein is. Je zult in elk level wel weer dezelfde vijanden tegenkomen, terwijl je op verschillende planeten komt. Met het geluid is ook niks mis mee. De stemmen zijn goed ingesproken en passen ook echt bij de characters. Ook de muziek is erg goed. Je hebt gelukkig ook nog die geweldig Star Fox theme, maar die zul je niet in de hele game horen. Maar dat is goed gecompenseerd, want de muziek die je tijdens de missies hoort is buitengewoon goed. Zoals elke Star Fox, is deze game ook erg snel uitgespeeld. Ikzelf heb de game in twee uurtjes uitgespeeld, maar echte professionals kunnen deze game binnen een uur uitspelen. Maar wees niet getreurd, want Star Fox Assult ken ook nog een aardige multiplayer. In deze multiplayer kun je met vier man elkaar afschieten tot je een ons weegt. Je kunt ook gebruik maken van voertuigen zoals de Arwing en de Landmaster Tank. Nu zul je misschien denken dat het oneerlijk is dat iemand op je afkomt met een Arwing, maar een Rocket Launcer is weer een gevaar voor de Arwing. Je kunt ook veel unlocken in deze game. Denk aan nieuwe gebieden, nieuwe multiplayer modes en zelfs speelbare characters als Wolf en voertuigen als de Wolfen. Je kunt ook nog een oude arcade shooter unlocken namelijk Xevious, maar dat zul je niet al te lang spelen. Je kunt dus nog maanden zoet zijn met Star Fox Assault, totdat er weer een nieuw avontuur voor de deur staat.

Conclusie en beoordeling

Star Fox Assault mag zich een waardige Star Fox game noemen, maar is nog lang niet de beste Star Fox game ooit. Door de grondlevels is de game niet meer zoals hij vroeger was, namelijk: lekker in het wild rondschieten in de ruimte. Nu lijkt het een simpele shooter te zijn geworden. Maar door de multiplayer zul je toch wel deze game oppakken en opnieuw spelen. En nu maar hopen dat Nintendo weer een nieuwe Star Fox gaat maken. Het zou wel tof wezen: Een Arwing besturen met de Wii mote. Dan kan ik eigenlijk nog maar één ding zeggen: Star Fox out.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Grafisch wel goed
 • Arwing levels
 • Multiplayer
 • Minpunten
 • Saaie grondlevels
 • Singleplayer erg kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ja nou ja wat maakt het uit. De spellen zijn altijd goed geweest! :)

 • Laat staan dat Solid Snake gebaseerd is op Snake Pliskin (Kurt Russel) uit Escape from LA en Escape from NY. Zijn covernaam is niet voor niks Pliskin in MGS2.  De boxart van de originele Metal Gear voor de MSX was weer gebaseerd op Michael Biehn die van de films The Terminator en Aliens oa.

 • Ach, maakt niet uit, het was een geweldige game, en daar draait het uiteindelijk allemaal om!

 • wanneer komt nou de film?

 • Je moet toch ergens insperatie vandaan toveren. Bij elk spel die gemaakt word, word er wel gekeken naar andere spellen of in dit geval naar films.

 • zozo dat nieuws…….

 • de demo deed me ook een beetje denken aan Call of Duty 4 ( midden oosten maar voornamelijk de sfeer) en ze hebben ook Altaïr's kostuum gebruikt van Assasin's Creed, ook een beje geïnspireerd door games dan toch? ( dit is eiglijk geen vraag)

 • Achja het maakt niet uit. ;)

 • Zo zie je maar weer dat de verschillende industries elkaar ook nog kunnen beïnvloeden.

 • Het is ook niet zo gek als je bedenkt dat de helft van de game uit film momenten bestaat die meerdere speelfilms zouden kunnen vullen kwa speelduur.

 • laat het snel uit kommen denk

 • Wat is dat voor bout lijst? Escape form La etc. staat er neit eens tussen terwijl Snake/Big Boss toch echt duidelijk op Pliskin lijkt. En zelfs in deel 2 wordt er naar gerefereerd.

 • daarom zijn het zo'n goede games

 • @Naro

  Ik denk dat deze lijst meer betrekking heeft op MGS 4: guns of patriots.

 • Achja, als je het zo zegt herken ik ze wel. :]

 • lol en ik maar denken dat hij gewoon over een goede dosis crativiteit bezat.

 • Dat is dus het geheim achter MGS, goede films =P

 • Al die gadgets moeten wel van Bond komen, die het begrip \"gadget\" min of meer heeft uitgevonden. MGS4 is eigenlijk ook een soort interactieve film.

 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik het meest aan First Blood moest denken tijdens m'n eerste playthrough van MGS op de PSOne.

 • En andersom natuurlijk ook he

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren