1. Pro Evolution Soccer 6 (PS2)

Pro Evolution Soccer 6 (PS2)

Ik baalde zondag flink toen PSV wist te winnen van Ajax. Ik als Ajax supporter kon het niet geloven, maar ja het gaat om het scoren en dat deed PSV en Ajax niet. Ik zinde op wraak en kon het niet laten om een wedstrijdje PES6 te gaan spelen. En ja hoor nu scoort Klaas-Jan Huntelaar wel, het is toch wat. Ik won deze wedstrijd dan ook met 4-2 door doelpunten van: Klaas Jan (2x), Gabri (1x) en Perez (1x). Maar hoe ziet dat voetballen er eigenlijk uit bij de nieuwe game van Konami? Dat zal ik je nu gaan vertellen.

Let the game begin….

Wat je als eerste opvalt als je begint met het spel is natuurlijk het hoofdmenu.

Dit keer heeft het hoofdmenu gewoon een andere kleur gekregen namelijk goud/geel en voor de rest is het niet erg verschillend van het hoofdmenu van PES5. In het hoofdmenu staan de verschillende dingen die je kunt doen: Match, Master League, League, Cup, Training, Edit Mode, Option, Random selection Match, International Challenge en natuurlijk de network mode.

Tijdens een gewone wedstrijd (Match) vielen mij enkele positieve dingen op maar ook enkele negatieve dingen op. Ik begin dan maar met de negatieve dingen. De scheidsrechter vind ik wederom niet goed. Het is vrij zeker dat als de scheidsrechter fluit dat je dan gelijk een gele kaart aan je broek hebt hangen. Er is wel een pluspunt aan de scheidsrechters als je echt ‘natrapt’ krijg je wel direct rood! En dan hebben we ook nog het veld. Het ziet er niet super uit en het is eigenlijk nooit echt groen altijd van die stukken bruin er tussen. Niet mooi!.

De positieve kanten zijn natuurlijk weer de gameplay. Het speelt zo soepeltjes allemaal, helemaal niet meer stijf en houterig.

Dat is vooral te zien aan de keepers; ze bewegen soepeltjes, stijlvolle duiken en ook nog wel eens een blunder waar je je dan flink aan ergert, maar hé het is voetbal.

De bal is ook mooi, je kunt met de Adidas teamgeist spelen en met nog andere ballen van Reebok en Adidas.

De Master League heeft ook weer progressie geboekt. Het ziet er allemaal weer net iets beter uit en het is heel overzichtelijk.

De leukste verandering is dat je nu ook gelijk je eigen ‘divisions’ in kunt delen dan hoef je niet meer tegen al die rare teams etc.

Licenties..

In tegenstelling tot voorgaande delen heeft PES6 nu wel een hele hoop licenties.

Er zijn nu bijv: Bayern München, Sporting Lissabon, Benfica etc die allemaal een licentie hebben.

Ook de hele Franse competitie is compleet met alle licenties.

Alle competities ( Nederlandse, Franse, Spaanse en Italiaanse) zijn volledig met een licenties.

Je ziet dat de Engels competitie daar niet bij staat, die is dus niet voorzien van licenties behalve Arsenal en Manchester United want die zijn wel ‘echt’.

Network mode...

De Mode is zeer zeker uitgebreid.

Je kunt nu competities en toernooien online spelen. Erg Leuk!

Conclusie en beoordeling

None

PES6 is alweer een topper geworden. De gameplay is goed, het speelt lekker alles is goed eigenlijk. Op een paar dingen na. Als deze punten verbeterd zouden worden kan deze game niet meer stuk! Maar toch is en blijft het het beste voetbalspel wat er is. Het is zeker een aanrader!!!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Keepers
 • Gameplay
 • Master League
 • Network mode
 • Minpunten
 • Scheidsrechter
 • Het veld

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • net gedownload, erg vet!

 • Ben al een kwartier bezig en heb 896kb / 59,8mb binnen :/

 • Jullie vergeten te melden dat je nu eindelijk clams kan openen terwijl je in beweging bent :P Althans zoiets las ik op Kotaku.

 • whaha idd een lange lijst!

 • leuk voor de mensen die het hebben.

 • ben benieuwd.. ga nu downloaden :D

 • Lake winterfail = Wintergrasp

  :P

 • Netjes

 • Lang lijstje.

 • Leuk?

  Waarom posten jullie dit?

  De mensen die het spelen, komen er toch sowieso al achter?  Beetje kansloos, je gaat toch niet van elk spel melden dat er een Patch is?


 • Wanneer de Lake Winterfail verandert, crashte de server, hierdoor werden sommige servers onbespeelbaar.  Winterfail, NICE FAIL.  Anyways, deze patch veranderd helemaal niet zoveel, de patch hierna wel.  Tevens waren er problemen rondom de animaties van menselijke mannelijke personages. Wanneer deze namelijk gebruik maakt van twee wapens waarvan er één voor een lange afstand bedoeld is, traden er grafische problemen op.  Dat is juist een bug veroorzaakt door de patch van vandaag die later in de week hopelijk gefixt wordt.  Nice nieuwspost hoor.
 • @mag: nope, het is nu alleen bij vrouwelijke human characters.  Zoals iemand eerder zei begrijp ik niet waarom dit een nieuwsitem moet zijn… Blizzard heeft vaak genoeg flinke patches uitgebracht die niet een heel nieuw spel element toevoegen. Iedereen die WOW speelt ontkomt er ook echt niet aan want met een versie spelen die niet up to-date-is is onmogelijk.  En Wintergrasp winterfail noemen is belachelijk, dan is het winterwin want de reden dat servers het niet aankunnen is omdat er te veel mensen op af komen en dus eigenlijk een groot succes is. En dan kun je zeggen \"stom dat dat dan niet kan\" maar dan begrijp je geen fuck van MMO ontwikkeling, dacht je dat je makkelijk kon testen wat iets met een server doet als een paar honderd van de duizenden spelers op 1 plek zit en hun ding doet? Testen kan maar tot een bepaald punt anders kost het zoveel geld dat het ecomische belang waar een producent zoals Blizzard het voor doet verloren gaat.


 • boeiend ik vind WOW maar niks maar ik kan me er bij voorstellen dat de meeste van jullie het wel leuk vinden

 • Oh nee he! Hunters worden DIK generfed, alleen Kill Shot is nu beter geworden en Apect of the Wild (sux!)

 • ik heb deze game altijd al willen hebben:( maaar mun ouders zijn niet zo van die maandelijkse kosten:P:(

 • Wou wat een lijst,een patch om niet te missen dus.

 • Lol het feit dat je een DK niet op elke realm kon maken was geen bug ofzo xD. Kk death knights, heel arena verneukt met die paladin / dk teams.  @ Iedereen die wow kut vind

  1 je kunt het niet betalen

  2 je moeder vind het niet goed

  3 je bent mentaal slap omdat je te snel addict raakt

  4 je kunt het gewoon niet
 • @ igamer: DAMN RIGHT xD

 • @ Iedereen die wow kut vind

  1 je kunt het niet betalen

  2 je moeder vind het niet goed

  3 je bent mentaal slap omdat je te snel addict raakt

  4 je kunt het gewoon niet  Ghehe, juist :P
 • @ Iedereen die wow kut vind

  1 je kunt het niet betalen

  2 je moeder vind het niet goed

  3 je bent mentaal slap omdat je te snel addict raakt

  4 je kunt het gewoon niet  1 Ik kan meer betalen dan jij denkt, er is een verschil tussen WILLEN en KUNNEN betalen  2 Mijn moeder heeft op dit moment weinig te zeggen over mij  3 Ik ben mentaal zo sterk dat ik weet dat ik WoW niet hoef te spelen om \"vrienden\" te krijgen want die heb ik in het echte leven al plenty.  4 Klikken kan iedereen en al zou ik het niet kunnen dan wil ik het niet eens kunnen


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren