1. Pro Evolution Soccer 6 (X360)

Pro Evolution Soccer 6 (X360)

Vol verwachting keek ik uit naar Pro Evolution Soccer 6. De vorige twee delen waren immers een groot succes. Pro 5 heb ik zelfs gespeeld tot Pro 6 uitkwam. Ik hield alle sites in de gaten (vooral deze natuurlijk ;)) en bij elke nieuwe screenshot raakte ik enthousiaster. En uiteindelijk was het zover, ik had hem! In deze recensie lees je wat ik er nou van vind.

Toen ik de cd erin deed was ik vol spanning wat ik voor me zou krijgen. Nou het hoofdmenu natuurlijk. Dit jaar is het Top Menu genoemd, niet echt geslaagd vind ik zelf maar ach, het is maar net waar je moeilijk over dat. Last heb je er niet van in ieder geval.

Tijdens de wedstrijd zelf vielen mij een paar dingen op. Laat ik maar met de negatieve beginnen: het veld. Ik blijf me verbazen dat er niet gewoon groene velden zijn zonder al die lelijke blubbervlekken erop. In het echt is dat toch ook bijna nooit? Maar daar moet Pro het ook niet van hebben, maar van de gameplay natuurlijk!

De gameplay is, zoals we wel gewend zijn, wel zeer goed. Het speelt heel soepel en de bewegingen zien er goed uit. Het is veel vrijer dan (het in mijn ogen ronduit slechte) Fifa 07.

Het schieten is flink veranderd en zelfs als je een trouwe Pro speler bent duurt het wel even om het onder de knie te krijgen. Vooral minder technische spelers schieten de bal al snel over of naast. Dat komt ook omdat het belangrijker is hoe je voor de bal staat. Als je tussen 3 man staat met de bal vlak onder je lichaam kan je moeilijker schieten dan wanneer je rustig in je eentje op de keeper afgaat. Heel realistisch dus.

Het tempo is ook iets verhoogd, waardoor het nog realistischer wordt.

De Master League is ook een stuk verbeterd. Het belangrijkste is misschien wel dat je nu vanaf het begin je eigen team kan indelen bij welke teams je maar wilt, in plaats van dat eerst te moeten unlocken. Tegen leuke teams spelen scheelt al een hoop! Over teams gesproken, de licenties zijn ook verbeterd. Zo hebben nu Manchester United en Arsenal nu licenties, en ook de Nederlandse Eredivisie. Helaas heet Chelsea nog steeds London FC, en is uit Duitsland alleen Bayern Munchen beschikbaar, maar de spelers zijn wel echt bij deze neppe teams en ook bij Bayern.

De keepers hebben ook een makeover gehad. Waar ik op het vorige spel nog wel eens het idee had van 'wat is dit nou weer voor neps en houterigs'en dat ze veel blunders maakten, dat is nu helemaal verdwenen. De keepers maken mooie duiken en als je 1 op 1 gaat en je sprint ze voorbij willen ze je nog wel eens onderuit halen.

Ik ben wel heel erg teleurgesteld in Xbox Live. Ten eerste omdat je alleen maar losse wedstrijdjes kan spelen, en ten tweede omdat er op een of andere manier nooit een tegenstander beschikbaar is. Elke keer als ik een spel selecteer dat ik wil 'joinen', komt er een bericht van 'this room no longer exhists' of zoiets. Heel iritant in ieder geval.

Wat me het meest is tegengevallen, is dat je spelers en teams niet kan editen. Op de vorige spellen was ik hier altijd nog wel een hele tijd mee bezig. Wie wil er nou met London FC spelen zonder sponsor op het shirt!?

Conclusie en beoordeling

None

Al met al vind ik Pro Evolution Soccer 6 een zeer goede game, vooral omdat het zo soepel speelt. Qua gameplay is dit het beste voetbalspel ooit. Ik ben echt heel blij dat de keepers zo zijn verbeterd. Toch vind ik het bijna schandalig dat je spelers en teams niet meer kan editen. Ik begrijp dat helemaal niet. Ook vind ik het jammer dat Xbox Live niet zo goed is als ik had gehoopt. Maar toch, een erg goed spel!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Schieten
  • Gameplay
  • Keepers
  • Minpunten
  • Xbox Live
  • Niet editen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren