1. TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Het is het jaar 2401. De mensen hebben een manier ontdekt om door de tijd te reizen met behulp van tijd kristallen, en dat doen ze dus ook. Lekker terug naar het verleden, naar je opa die je nooit hebt gekend of zoiets. Dus dat is genoeg reden om het zelf ook te proberen. Maar je hebt altijd wel een dergelijke idioot die er zelf iets mee wil doen. In dit geval is het een rare professor die onderzoek doet naar onsterfelijkheid, zijn naam is dokter crowe. Maar in plaats van dat maakt hij een leger van mislukte wezens: de timesplitters, die maar op een ding uit zijn: dood van alle mensen. En zo komen de tijd kristallen in de verkeerde handen, maar jij moet ervoor zorgen dat ze terug komen. Dus je vliegt gezellig weg met je ruimte schip naar weet jij veel waar, en begint je zoektocht naar de verdwenen kristallen. Naar een tijdje heb je de tijd kristallen allemaal weer gevonden en moet je ze terug brengen naar de aarde waar een groot gevecht aan de gang is tussen de mensen en de timesplitters. Als je door het gevecht heen vliegt wordt je vliegtuig neer gehaald door de timesplitters en stort je neer. En zo begint een avontuur vol met actie, mysterie en humor.

De singelplayer uit timesplitters future perfect is erg leuk om te spelen. Je speelt dan sergeant Cortez het verhaal is leuk, er zit in ieder level wel wat humor waar je echt heel erg om moet lachen. Dat is wel leuk tussen het schieten door, even een leuk filmpje waar je om kan lachen. De actie van het spel is ook heel leuk. Dan heb je even een paar vijanden die maak je rustig even koud en dan heb je even rust. Wat wel jammer is aan de singleplayer is dat hij best wel kort is. Dat vindt ik wel een minpunt. En sommige levels zijn een beetje makkelijk en kort, dus je bent er snel door heen. Maar voor ieder minpunt is er ook wel een pluspunt. Je kan de singleplayer op drie verschillende moeilijkheids gradens spelen easy, normal en hard, en dat is niet alles je kan het dan ook nog in co-op spelen op alle drie die niveaus. Als je al die dingen hebt gedaan dan heb je het spel pas uitgespeeld. Je speelt gedurende het spel ook personages vrij die je weer in de multiplayer kan spelen. Maar dat is niet in ieder level het geval, het kan ook zijn dat je een cheat vrij speelt om het spel makkelijker te maken of gewoon voor meer humor, dat scheelt per level en moeilijkheids graden. Je hebt in totaal 13 levels in de singleplayer en ze spelen zich allemaal in een andere tijd af. Bijvoorbeeld zit je in het eerste level in het jaar 2401 en het level er na in 1924. daar zit toch wel een verschil in. Je hebt ook nog andere dingen zoals challenges en leagues waar je ook nog dingen mee kunt vrij spelen. Kort om is de singleplayer van time splittersfuture perfect een hele leuke singelplayer alleen jammer dat hij zo kort is.

De multiplayer uit timesplitters is echt geweldig. Je hebt veel keuze in maps en je hebt zelfs nog meer keuze in personages. Je hebt 150 personages om precies te zijn. Dat is een unicum in een multiplayergame. Je kan de multiplayer met maximaal 4 spelers spelen. Dat is niet geweldig veel maar het is genoeg om er een bloederig potje vond te maken. Er zijn verschillende maps, ze hebben geen van alle iets met elkaar gemeen behalve dat je er kapot wordt geschoten. Bijv. je hebt de map siberia en je hebt mars prison. De ene speelt zich af op een sneeuw landschap en de andere op mars. En zo heb je heel veel verschillen per map. Op iedere map liggen ook verschillende wapens, ik neem weer even mars prison en siberia als voorbeeld. Op mars prison liggen allemaal hi-tech wapens zoals een laser sniper en een plasma pistool en op siberia liggen allemaal wapens van deze tijd zoals een raket werper en een sniper rifle. En zo heb je veel verschil in maps. Wat soms wel een beetje rot is tijdens een multiplayer potje is dat er ook nog computer gestuurde mannetjes mee doen. Dat is op zich niet zo’n probleem maar als je wordt neer geschoten wordt je soms nog wel eens gerespawnt bij een tegenstander die veel betere wapens heeft dan jij en dan ben je weer dood, dat is best wel rot. Maar eigenlijk mag ik over de multiplayer van time splitters niet klagen want er is genoeg keuze uit maps, heel veel keuze uit personages. Dus eigenlijk is het gewoon een hele leuke multiplayer.

TimeSplitters Future Perfect is nou al een paar jaar oud maar toch vond ik de graphics van het spel erg goed. Als een persoon praat ging de mond echt mee met wat die persoon dan zegt. Dat vindt ik heel mooi. Het water is ook mooi gemaakt bijvoorbeeld als je er in schiet dan spettert het water omhoog. En als er iets explodeert dan is het ook een hele mooie knal en als iets in brand staat dan zie je ook hele mooie vlammen, dat soort dingen zijn vooral erg goed gemaakt naar mijn mening. Natuurlijk zijn er nu als wel betere spellen met betere graphics maar time splitters is niet een van de nieuwste spellen maar ik vindt dat het zeker geen slechte graphics heeft, maar dat is mijn mening ook als je iemand neer schiet en het bloed vliegt op de muur of tegen de grond, dat is ook heel mooi. Jammer is dat het bloed blijft maar de doden gasten niet maar dat maakt niet uit. Ook de wapens zien er goed uit en de omgeving zien er goed uit. De ene omgeving is helemaal kapot geschoten door oorlog. De andere is een oude stad. Zo veranderen de omgevingen steeds en zo ook de graphics, want het is bij het ene gebied toch wat moeilijker dan bij het anderen gebied. En dan heb je de geluiden nog. Die zijn ook heel goed. Als je bijvoorbeeld in een oorlogs gebied zit hoor je de strijd die er ergens verderop wordt gevochten. En als je met een laser wapen schiet hoor je het geluid van die staal, of als je met een sniper schiet dan hoor je de kogel steeds verder vliegen. Maar toch heeft het spel niet zoveel achtergrond muziek behalve in de filmpjes omdat het toch de ene na de andere vijand is, dan hoor je toch alleen maar het geluid van een geweer en het geluid van een stervende vijand. Dus let je toch niet op de achtergrond muziek. Maar als je echt een muziek liefhebber bent en je vindt de klank van geweren en doden niet genoeg muziek dan zal je er geen hart aanval aan over houden.

Aangezien dat TimeSplitters Future Perfect niet een nieuw spel is zijn de graphics en sounds niet zo goed als spellen die we nu hebben (al die next gen shit) maar dat wil zeker niet zeggen dat de graphics en sounds slecht zijn. Integendeel. Ze zijn juist heel erg goed.

Dus mijn mening al is het spel een beetje oud de graphics en de sounds zijn niet slecht.

Conclusie en beoordeling

None

timesplitters is een hele leuke game met lekker veel humor en actie. multiplayer is top. de singleplayer is wat aan de korte kant maar dat mag de pret niet drukken. naar mijn mening is het een goeie game voor mensen die een beetje van shooters en humor houden.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • de humor
 • de multiplayer
 • de verhaal lijn
 • graphics
 • leuke singleplayer
 • Minpunten
 • de singleplayer is te kort
 • ik ben niet weg van de sounds
 • AI van de tegenstander is niet erg goed

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bullcrap

 • gelul man, wat is een gelul, de slappe wii kan het gewoon niet aan

 • fucked

 • Ik vind de Wii k*t!!

 • technische beperkingen dus lol  Oké, dat er zwaar wordt gesnoeid in de grafische pracht en aantal zombies on screen, tot daar aan toe (toch? :P). Maar dat ze ook in talloze gameplayfeatures gaan knippen is toch matig van capcom.

  Al kan je capcom weinig verwijten als niet wii-only owner , SF IV en RE5 xD


 • haha! wat een kut site is dit toch, met die klote fanboys die nooit is een ban krijgen.  Vroeger was IG tenminste nog een serieus genomen site, nu is het een ontmoetingsplek voor fanboys en mensen met een iq van 50.

 • lol wat lul jij nou weer?

 • Ze hadden gewoon geen zin omdat aan te passen voor de wii.

 • Vind het niet per definitie bullshit, hoor. Als de gameplay het element toch niet geweldig maakt, waarom zou je het er dan in stoppen? Om eerlijk te zijn heb ik niet veel gebruik gemaakt van de camera in Dead Rising op de 360.

 • Applaus voor Sanity's Requiem hierboven mij! :D

  - zo denk ik er dus ook over :P

 • Wat een gelul, en wat een slechte smoes.  Daarnaast een FOTOGRAAF zonder fototoestel is wel erg vreemd hoor !

 • Wat maakt het camerastandpunt in godsnaam uit. Als je wilt fotograferen, kun je toch eenvoudig overschakelen naar First Person View. Nogal een loze verklaring.

 • Ik had een paar screenshots gekeken van de Wii, en ik ben tot de conclusie gekomen dat de graphics echt zeer zwaar zuigt. Ze hadden nooit dead rising uit moeten brengen voor de wii. Want het doet de naam van de Wii/dead rising gewoon niet ten goede. De Wii krijgt echt de laatste tijd veel shovelware.  De enigste spel waar ik naar uit kijkt voor de Wii is \"fragile\".  EDIT:  er zit trouwens ook minder zombies in de Wii versie.

 • @ Sanity's Requim,  Gelukkig ben jij wel een toonbeeld van intellect

 • That's bullshit and you know it

 • De Wii zal het wel niet aan hebben gekund. Jammer, maar het lijkt me nog steeds een vermakelijke game voor de Wii.

 • @ Sanity's Requiem, Grim Angel en andere met diezelfde opinie.  \"nu is het een ontmoetingsplek voor fanboys en mensen met een iq van 50. \" Mooi dus jullie geven toe dat jullie fanboys zijn en/of een I.Q. van 50 hebben.  Als jullie vinden dat deze site zijn waarde heeft verloren waarom blijven jullie dan nog terug komen? • @Sanity's Requiem: Ach, wat schattig, een gekwetste Nintendofanboy.

 • Ik vind de reden nergens op slaan… Gewoon een excuus.

 • Ik had op z'n minst nog een redelijke smoes verwacht als \"de Wii bezit niet genoeg geheugen om deze foto's op te slaan.\"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren