1. Ninja Gaiden Black (Xbox)

Ninja Gaiden Black (Xbox)

Sluipend infiltreerde Ryu Hayabusa het streng bewaakte ninja fort. Hij stond recht voor het immense gebouw en hij liep met gemak tegen de muur op. Hij sprintte netzo lang tegen de muur op totdat hij zijn grip begon te verliezen, net op dat moment was hij bij zijn bestemming, het open raam. Voorzichtig liet hij zijn handen rusten op het venster en trok hij zich omhoog. Hij kwam in een kamer met een houten pakket vloer. Hij liep behoedzaam door want het is nergens veilig, zeker niet in het hol van de ninja. Opeens voelde hij geen grond meer onder zijn voeten, een lange val volgde. Hij leek eindeloos te duren en het was ook nog eens pikkedonker. Ryu, getraind zoals hij was, schatte toch de afstand goed in en kwam met zijn voeten op de grond terecht. Het was in een aarde donkere kamer en hij concentreerde zich op wat komen ging, want hij was gespot. Een toorts sprong aan en vele volgden, hij bevond zich in een ronde houten kamer. Een geluid van scharnieren trok Ryu’s attentie, er was een mechanisme in werking gezet. De kamer begon opeens te draaien en Ryu besloot om maar weer terug naar boven te gaan. Hij wist gewoon dat dit niets goeds kon betekenen. Hij liep langs de draaiende muren heen en dit gaf hem nog meer vaart. Ryu zag allemaal stekels de kamer vullen en dacht dat zijn einde nabij was. Maar hij gaf niet op en sprintte door om de nauwe doorgang in het midden van het plafon te bereiken. De stekels vulde snel de gehele kamer en Ryu had zich bijna tot de top gesprint. Een stekel schoot door zijn arm heen en daar bungelde hij dan in een kamer gevuld met stekels…

De meeste van jullie denken dat het hier over een vervolg van Ninja Gaiden op de Xbox gaat. Mispoes! Deze versie is een heruitgaven van die Xbox versie. Er is aardig wat gesleuteld aan deze volledige versie, voornamelijk nieuwe wapens, vijanden en eindbazen. Maar het belangrijkste van deze heruitgaven is een geheel nieuwe modus voor de echte Ninja’s onder jullie! Ook zijn er kleine gaten in de verhaallijn opgevuld d.m.v. nieuwe tussenfilmpjes. Maar zijn deze nieuwe extra’s het waard om opnieuw tot aankoop te gaan? Dat kom je te weten in deze doldwazen rit op zijn Ninja’s!

Er was een hele ophef over Ninja Gaiden dat het te moeilijk zou zijn voor de casual gamers. Nou jullie gebeden zijn verhoord door Team Ninja want er is een makkelijkere speelstand toegevoegd. Maar ze moesten natuurlijk de hardcore achterban ook tevreden stellen dus een nog moeilijkere speelstand is toegevoegd. Alsof je in Ninja Gaiden al niet genoeg gevloekt en gezweet hebt! Maar er is meer namelijk de missie modus. De missie modus is eigenlijk bedoeld voor de hardcore achterban omdat je hem vrijspeelt door het spel uit te spelen. En ik twijfel of de casual gamer die uitdaging aankan. De missie modus voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de Ninja Gaiden franchise. Je wordt in een gebied geworpen en moet het opnemen tegen immens veel vijanden. Hoe sneller en met hoe meer souplesse je dit doet des te meer punten. Die punten kun je weer uploaden naar xbox live en dan kun je kijken of je daadwerkelijk zo goed bent als je denkt. Er zijn een hele hoop verschillende missies in de missie modus, dus genoeg variatie. Een kant tekening moet ik hierbij wel maken, deze modus vraagt nog meer ervaring en vaardigheid om er optimaal van te genieten.

Hij wist met al zijn kracht naar de opening in de kamer te springen. Soepel sprong hij van muur tot muur terug naar boven waar hij in het luik gevallen was. De pijn was onverdraaglijk maar zijn doel was nu belangrijker. Hij vermande zichzelf en ging weer verder in een lange nauwe gang. Hij zag aan het eind van de gang de deur van de dojo en wist dat hij bijna bij zijn man was. Enthousiast zoals hij was sprintte hij naar de schuifdeur toe. Opeens schoven de houten muren en bruine en witte ninja vulde de gang die Ryu achter zich gelaten had. De ninja’s gooide behendig een dozijn shurikken op Ryu af die nog steeds aan het sprintte was naar de deur. Ryu zesde zintuig waarschuwde hem voor de aankomende shurikken en snel hief hij zijn zwaard. Hij draaide zich om en sloeg met een noodgang de shurikken van zich af. De ninja’s antwoorde hierop door op hem af te sprinten. De voorste ninja werd getrakteerd op een zwaardsteek in zijn lichaam en viel op de grond. Er waren nog 3 ninja’s over om mee af te rekenen. Twee liepen op de muren en eentje er tussen in, Ryu deed zijn ogen dicht en liet zijn andere zintuigen zijn werk doen. Hij hoorde een zwaarde de grond raken en hij sprong er sierlijk overheen. Daarna kwamen de twee slagen van de zijkant die Ryu met een ratslag ontweek. De ninja’s waren van hun stuk gebracht en sierlijk maakte Ryu een einde aan hun leven. Hij maakte de deur voorzichtig open en liep zelfverzekerd naar een schim aan het eind van de kamer. De torsten schoten aan en Ryu vijand was in zicht. De meester pakte zijn nunachu’s en begon vrolijk om zich heen te zwiepen. Dit imponeerde Ryu helemaal niet en hij sprintte met zijn zwaard in zijn twee handen op hem af.

Nu volgt de hamvraag voor wie is dit spel bestemd en is het een aankoop waard? Nou de nieuwigheidjes zijn voornamelijk voor de hardcore achterban want de casual gamers zal die amper unlocken. Dus eigenlijk kan ik de casual gamers dit spel ten strengste afraden alleen als ze echt zich voor 100% inzetten en niet bang zijn om een keer of 10 neer te gaan. Dan blijft de hardcore over en voor hun is dit het spel een dijk van een uitdaging. De hardcore gamers zullen hier echt een flinke kluif aan hebben om alles vrij te spelen en alle hoekjes en gaatjes te verkennen die deze game biedt. Het spel is tevens op grafische en op gameplay gebied nog steeds het beste wat de xbox te bieden heeft. Ook voor de mensen die Ninja Gaiden al hebben uitgespeeld is dit echt een aanrader, de missie modus voegt heel veel toe. De andere extra’s zijn het waard om het spel nogmaals te herspelen en zorgen dat het verhaal en gameplay fris blijft.

Net twee meter voor zijn vijand voelde hij de steken terug komen van zijn verwonde arm. Zijn zwaard liet hij vallen en de meerster sloeg hem met een harde knal van zijn nunachu’s op de grond. De luidde passen naderde de verzwakte Ryu. De meester schopte Ryu kei hardt tegen de muur van de Dojo, zo hardt dat de muur het begaf. Ryu lag nu op de dakpannen van het immense gebouw meters boven de grond. De meester sprintte op hem af, en met de laaste kracht die Ryu nog in zijn lijf had tackelde Ryu de meester van het dak af. Maar het was nog niet gedaan de meester kon met zijn laaste zwieperd van zijn nunachu’s de been van Ryu vastklemmen. Ze vielen beide de afgrond in en stierven beide op een eervolle wijze.

Conclusie en beoordeling

Ninja Gaiden Black is echt een spel voor de mensen die tot het uiterste willen gaan. Zie je gamen niet als normaal tijdverdrijf maar als jezelf uitdagen. Dan is dit echt de game naar jouw hart!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Missie modus.
 • Grote uitdaging.
 • Geen haast beurt er is echt veel toegevoegd.
 • Grafische is het nog steeds een van de mooiste xbox games.
 • Gameplay is ook helemaal top netzo als Ninja Gaiden.
 • Minpunten
 • Niet voor casual gamers.
 • Niet iedereen zal de extra's van deze heruitgaven ooit kunnen unlocken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben benieuwd.

  Microsoft had al een tijd lang al aangekondigt dat ze met een nieuwe console bezig zijn. (Nintendo denk ik ook )

  De tijd zal het leren.

 • Hmm 2012. Dat houd dus in dat de nieuwe Xbox 2011 komt. En Sony komt weer eens te laat net als bij de PS3 dus die komt dan in 2013.

 • ze kunnen voorspellen wat ze willen maar wie weet of het wel egt zo is-.-

 • Kom eerst maar eens met een nieuwe Spintercell

 • Is al redelijk dichtbij! Maar ja, de 360 is ook al weer 3 jaar oud.

 • Ik weet het niet.. zelfde wat WPT zegt.. Sony zal weer te laat komen..

 • Dat zou echt de nekslag voor de gamesindustrie zijn.. Nog duurdere consoles terwijl de oude nog niet eens zijn uitontwikkeld en afbetaald. Gamedesigners krijgen zo ook nooit de kans om alles uit een console te halen, ofwel vanaf nu krijgen we spellen die maximaal slechts 50% van de capaciteit van een console gebruiken. Jammer jammer…

 • Als de nieuwe consoles pas in 2012 komen gaat de PC een revival tegemoet, Microsoft heeft ondertussen dezelfde tactiek als bij de Xbox toegepast, steeds in prijs laten droppen en dan laten vallen als een baksteen zo zal het met 360 ook weer gaan vermoed ik.  @Raven: Als de ontwikkelaars nu nog steeds niet alles uit de console kunnen halen dan licht de fout gewoon bij de console zelf dat is wel duidelijk.  Consoles verouderen nu eenmaal redelijk snel en hebben een vrij snel verloop, besides de 360 gaat al langer mee dan de originele xdoos. Akkoord het kan allemaal wat ingewikkelder worden om een game te maken, al zijn ze vaak korter dan vroeger, de ontwikkelingsteams zijn tegenwoordig ook een pak groter dan vroeger.  Dat nog duurdere consoles problematisch zouden zijn is volgens mij wel waar, zo gaan ze zeker een deel van hun klanten verliezen. Als je ziet hoe hard de 360 verkoop geboost is na de prijsdalingen kun je toch zien dat prijs een erg belangrijke factor is voor de verkoop. Wat trouwens ook bewezen wordt door de mindere PS3 verkopen.
 • Als dat zo is kan het wel eens dodelijk wezen voor veel kleinere ontwikkelaars. Die nu nog amper kunnen overleven door de hoge ontwikkelingskosten. Als de nieuwe consoles een nog hogere ontwikkelings kosten plaatje heeft is het voor zulke kleine devs natuurlijk helemaal niet meer te doen.

 • 2012 is pas over 3 jaar! Wat lopen jullie te janken dat het te snel is. Deze generatie is al sinds 2005 bezig. Als de nieuwe consoles dan rond 2012 komen is dat best wel damn lang. 7 jaar!!!!

 • er komt een nieuwe xbox 2010 die gaat een soort het zelfde zij als de ps3 nu is iets beter en dan 1 jaar later komt de nieuwe playstation 4 en die gaaat dan 2 keer zo goed zijn als de nieuwere xbox en ergens komt noig een nieuwe console uit van nintendo:)

 • Sony zal weer te laat komen..  Waarschijnlijk gaat de PS3 ook nog net effe iets langer mee als de X-Box… Dus zo'n ramp zou dat niet zijn!  OT: Laat ze eerst maar eens alle potentie uit de huidige generatie spelkasten halen.


 • zou best goed mogelijk zijn, lijkt me eigenlijk ook wel goed mogelijk dat sony, microsoft en nintendo al bezig zijn met de vroege ontwikkelingen van een nieuwe console.

 • @ Notorious  2005? Ja de Xbox kwam in 2005, op 2 december! Da's dan 6 en een paar weken man, geen heel jaar…

 • Klopt dat wel? In 2013 zou de Unreal 4 Engine pas af zijn.

 • Das geen abnormale schatting.  @ Game-King : hangt er van af wanneer in 2012 hij zou komen he ;)

 • Ze kunnen zeggen wat ze willen …

 • Ubisoft verwacht dat er een nieuwe generatie consoles rond 2012 op de markt komt.

  Van mij mag er eind 2010 al een nieuwe console komen.

 • 2.277 er komt een nieuwe xbox 2010 die gaat een soort het zelfde zij als de ps3 nu is iets beter en dan 1 jaar later komt de nieuwe playstation 4 en die gaaat dan 2 keer zo goed zijn als de nieuwere xbox en ergens komt noig een nieuwe console uit van nintendo:)  Doe iets aan je spelling en neem je Sony bril eens van je neus. Het is niet zo dat de console van Sony elke keer beter is dan die van Microsoft. Elke console heeft zijn sterke en zwakke punten deze generatie.  360 had in het begin veel problemen met de hardware maar die zijn opgelost, PS3 heeft een iets langere houdbaarheidsdatum voor games op grafisch vlak dan de 360 maar xbox is dan weer beter op andere gebieden.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren