1. Aggressive Inline (NGC)

Aggressive Inline (NGC)

Hmm... ja. In een winkel in Hilversum stond ik met een game in handen. De prijs was zeer schappelijk, € 10. Maar de game zelf, Aggressive Inline. Hoe kan inline skaten nu aggressief zijn? Achter me hoor ik een meisje. Ik kijk om en zie een klein en vrolijk blond meisje van een jaar of acht. Ze geeft haar moeder een knuffel en roept dat zij de liefste mama van de hele wereld is. Ik zie haar een doos met felroze inline skates pakken en haastig naar de kassa lopen. Maar goed, Aggressive Inline. Uhh... ben jij wel zo stoer als je zelf beweert? Wat houd me tegen om niet de laatste Tony Hawk er bij te pakken?

Weet je wat, € 10 doet me geen pijn. Ik nam het spel maar mee en dan zie ik wel. Misschien is het wel een goed substituut voor Tony Hawk’s Underground die toen nog te duur was. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, (hoezo cliché) Aggressive Inline is inderdaad stoer en een prima vervanger voor Tony Hawk. Maar daar blijft het ook bij. De game kopieert de stijl van Tony Hawk perfect, te perfect naar mijn smaak zelfs. Wil dat zeggen dat deze game niet de moeite waard is? Verre van dat. Eindelijk een game die op kan tegen de monopoly van Activision en Neversoft. Dat is een compliment!

Vergelijking nummer 1

Carreer mode... check. Free skate... check. Multiplayer en Park editor… check. Dat was mijn gedachte tijdens het opstarten van deze game. Het zijn dingen die ik al vaker heb gezien. In de carreer mode ga je los om in levels allerlei opdrachten te voltooien, in de freeskate kun je oefenen op combo’s en levels verkennen. Natuurlijk kun je kiezen uit pro skaters. Je kent ze niet, maar het zijn allemaal professionals. Ook de Nederlander Sven Boekhorst hoort hierbij. In het skatepark editor maak je een eigen park. Als je naar deze opties kijkt zul je vast denken dat je TH voor je hebt. In principe is dat ook zo. Gelukkig is de multiplayer enigszins anders met animal rescue en Blackjack. Natuurlijk zijn er traditionele opties aanwezig zoals een hogere score halen dan de ander of betere tricks uithalen, maar die twee nieuwe zijn echt grappig. Bij Animal Rescue is het de bedoeling om zoveel mogelijk dieren uit een brandend gebouw te halen. Bij Blackjack moet je in een level rondcrossen en kaarten verzamelen. Het hanteert de regels van het kaartspelletje, dus is het oppassen geblazen. Maar over het geheel bekeken, doet het niet zo veel anders als die andere skategame. Heel standaard, niks nieuws.

Nummertje 2

In de carreermode is het de bedoeling om met een pro skater opdrachten aan te nemen en te

voltooien. Daarmee unlock je geheime gebieden in levels en geheel nieuwe levels. Deze levels hebben allemaal een thema. Zo heb je een filmstudio compleet met horror decor, een pretpark vol attracties, vliegveld, een fabriek enz. Deze levels zijn groot en er valt veel te beleven. Dit doet de game dan weer absoluut goed. Veel uitdagingen, gaps en geheime gebieden zijn aanwezig. De gameplay zelf is dik in orde. Het deed me denken aan die andere skategame... alweer. Hoewel ik persoonlijk van mening ben dat de gameplay wat logger, nogal zwaar aanvoelt dan die andere skategame. Misschien komt het wel door dat je deze keer niet vrij op een plank met wieltjes staat, maar deze keer de schoenen met wieltjes vastgebonden zitten aan je voeten. Ik heb dan het gevoel dat je minder hangtime hebt bij transfers. Maar laat mijn gevoel er even buiten, het speelt gewoon lekker weg. Wat die andere game weer niet heeft is een juice meter. Wanneer je allemaal tricks uitvoert, zal de juice meter vollopen. Wanneer deze vol heb je meer hangtime en snelheid en kun je dus betere combo’s maken. Absoluut handig, alleen pas op dat de meter niet leeg raakt. Dan ben je game over. Je kunt je juice meter ook aanvullen met pakjes vruchtensap (juice, get it?) die overal verstopt zijn in een level. Leuke twist.

De vergelijking eindigt

Erg belangrijk in een skategame, hoe is de muziek? Die is vet: rock, punk en hip hop. Juist, te vergelijken met die andere skategame. Lastig hoor, een game van een recensie voorzien en het dan de hele tijd vergelijken met de meester in dit genre. Maar ik kan er niks aan doen. Werkelijk waar, als ik jullie de game zou geven en niet vertellen hoe dit spel heet, zullen jullie denken dat je Tony Hawk’s Pro Inliner aan het spelen bent. Dat is meteen de kracht en zwakte van deze game. Het is knap om te zien dat ontwikkelaar Z-axis doorheeft hoe ze het beste Tony Hawk kunnen kopieren. Aan de andere kant is het misschien wat cheap dat ze niks hebben toegevoegt aan de formule van dit genre. Laten we maar erop houden dat deze game bedoeld is voor mensen die eens een andere extreme sports game willen spelen dan Tony Hawk. En dat is voor deze game een compliment. Iets waarvan ontwikkelaars met een extreme sports game in de maak alleen maar van kunnen dromen.

Conclusie en beoordeling

Agressive Inline is een prima skategame geworden en is zelfs een uitstekend alternatief voor als je Tony Hawk moe bent. Maar, de game lijkt op vele fronten op de TH serie. Is dat slecht? Uiteindelijk niet. Het gebruikt de formule van de Tony Hawk serie en steekt het uiteindelijk in een iets ander jasje, maar wel een zeer smakelijk jasje. Aggressive Inline is dus een goede aankoop voor liefhebbers van skategames. En toch lijkt de game te veel op de Tony Hawk reeks en voegt het niks toe aan het genre. Dat kost de game punten.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics zijn netjes (voor 2002)
 • Gameplay zeer strak
 • Toffe levels
 • Sounds dik in orde
 • Minpunten
 • De game lijkt wel heel erg op de TH serie
 • Blocks nodig op je memorycard om op te slaan.
 • Inlinen legt het af tegen skateboards

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • leuk dat er weer een ruimte komt alleen er is geen reed te doen lijkt me dus totaal nutteloos!!

 • Ik kan niet wachten op de texas hold 'em tafels :)

 • *Wordt dronken, gaat naar z`n huis en wordt de volgende ochtend wakker met een chick naast zich*

 • Virtueel biertje drinken….? zal de kater een stuk minder zijn denk ik… (het plezier ook!)

 • Grappig, als je dan ook zulk soort effecten krijgt als in GTA IV.

 • Volgende gebied: afkickkliniek

 • Met of zonder rookverbod?

 • Gelukkig zijn er ook echte cafés.

 • Lol, klinkt als Habbo

 • als je PlayStation begint met roken, dan weet je dat het een foute boel is

 • zo een biertje zal wel weer 1 euro kosten van je CC

  hahaha

  mafkezen daar!

  verder wel lache dat HOME maar om een euro uit te geven om je poppetje een ander t-shirt te geven is echt belachelijk.

 • Is niet heel erg nieuw. Als je kijkt naar de japanse home, zit daar al een cafe, aka socializing place.

 • Zijn er ook serieus mensen die dit gebruiken?

 • Boh, jongens gaan we effe indrinken en daarna ons volzuipen in ons virtuele café!

 • Meter virtueel bier, met een paar virtuele vrienden. Daarna een virtuele chick virtueel scoren, om de avond boven de virtuele pleepot te eindigen om deze even virtueel vol te barfen. Klinkt goed!

 • dit is gewoon hardcore secondlife

 • Lijkt me F*cking saaaaai.

 • Ik heb een probleempje met home, ik heb het gedownload, maar als ik em opstart krijg ik een Warning! iets met de HDD en dan meot ik op X drukken om door te gaan, maar als ik op X druk gebeurt er niks:S het zelfde heb ik met de Mirrors Edge demo, maar dan met de start knop:S iemand een oplossing?

 • lol wat een no-life idee.  Ik zit tog liever in een echt café.

 • jaa hoo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren