1. FIFA 07 (X360)

FIFA 07 (X360)

De FIFA van dit jaar is de beste game die de serie ooit voortgebracht heeft. Waar we vorig jaar nog met z’n allen massaal voor de Pro Evolution Soccer serie van Konami kozen, maakt EA Sports de keuze dit jaar extreem moeilijk. Ik ben ook zo te zien voor Fifa 07 gegaan. Viel het mee of viel het tegen? Je ziet het in deze review van de nieuwe Fifa op de nieuwste console van Microsoft: De Xbox 360!

Het verhaal vooraf

Aan de Xbox 360-versie van FIFA 07 hangt een verhaal. Een beetje een raar verhaal eigenlijk. Het begint met het grappige verhaal tussen Microsoft, EA en Konami. Microsoft verkondigde namelijk dat het voetbal op de next-gen consoles dit seizoen exclusief op de Xbox 360 te spelen was. Na veel geroep bleek dat Fifa 07 en Pro Evolution Soccer 6 alleen tot eind december 'exclusive' was. De smerige kant van het verhaal genaamd FIFA 07, is dat de Xbox 360-versie apart van de consoleversie ontwikkeld is. Nu klinkt dit allereerst goed: een speciaal team heeft meer tijd en aandacht besteed aan de game, waardoor deze versie waarschijnlijk beter speelt, er beter uitziet en nog veel meer extra's te bieden heeft dan de Current-Gen. Nou, niet helemaal.

De graphics

Laten we voorop stellen dat EA Sports in één ding geslaagd is: de game er mooier uit laten zien. Nu is dit met een extra bak aan kracht in de console niet de meest moeilijke taak, maar verdient het absoluut lof. De spelers zien er haarscherp uit, de stadions zijn vol detail en het aantal animaties is opgekrikt. Met het toenemen van het aantal animaties komt gevoelsmatig bij mij echter een oud FIFA euvel terug: de kap en draai gameplay. Wanneer je met een speler met de bal over het veld heen rent, wordt er knap met de bal gedribbeld en is iedere tik die je tegen de bal geeft anders. Je kunt prachtige solo’s inzetten en grafisch ziet het er allemaal tiptop uit. Echter, door de talloze animaties krijg je ook het gevoel dat het allemaal wat minder vlot loopt.

The big problem

Het aller, aller, allergrootste probleem van FIFA 07 op de Xbox 360 zit echter niet in de zojuist genoemde facetten. Het mega probleem van FIFA 07 zijn de clubs en teams die erin verwerkt zijn. Waar je op de Xbox en Playstation 2 nog met meer dan 15 competities kunt spelen, moet je het in de Xbox 360-versie doen met de landenteams (Nederland is ditmaal wel van de partij) en een spaarza zes competities, waarvan alleen de hoogste regionen beschikbaar zijn. De competities zijn die van Italië, Frankrijk, Spanje, Mexico, Duitsland, Engeland en Serie B (alléén Juventus, waar het op slaat? Vraag het niet aan mij). Niets geen Eredivisie, Belgische competitie, Amerikaanse competitie, etc.

Het is heel jammer dat ze er niet meteen in zitten, ik had graag met mijn favoriete club gespeeld uit Nederland. Dan maar niet hopen dat EA ze ook nog door middel van 'betaling' op de Marketplace gaat zetten.

De Manager Mode en Interactive Competities

Manager Mode:

Ook in deze versie van Fifa zit weer de uitgebreide Manager Mode in. Ik zelf ben begonnen bij een kleine club zoals Roda JC. Zo ga je steeds hoger op. Na Roda komt Ajax, na Ajax ga je voor het eerst het buitenland in, Tottenham Hotspur wordt je volgende club. Tot dat je uiteindelijk Coach bij de grootste club van dit moment bent: FC Barcelona. Het gaat veel dieper dan je denkt. Je moet ook dit jaar weer aan de contracten, sponsors, technische staf en nog veel meer denken. Wil je veel bezoekers, speel dan aantrekkelijk voetbal met goeie en betrouwbare spelers. Dus Feyenoord! Koop bijvoorbeeld niet Angelos Charisteas van Ajax, want je wist van te voren dat dat voor problemen zou gaan zorgen.

Interactive Competities:

Dit is een van het mooiste van Fifa 07. De Interactive Competitie via Xbox Live, wat houdt het in? Nou, je kiest je favoriete club uit, en speelt precies dezelfde wedstrijden die in het echt ook op dat weekend worden gespeeld. Dus bijvoorbeeld speelt Chelsea tegen Arsenal in week 45 dan kun jij in die week dezelfde wedstrijd na spelen. Als 5000 mensen die wedstrijd spelen en 3000 mensen winnen met Chelsea, dan is Chelsea die wedstrijd gewonnen.

Conclusie en beoordeling

None

Fifa 07 is geen slecht spel, integendeel. Het is een vrij goed spel. Het is grafisch helemaal top! Soms wat te veel animaties, en dat maakt het spel iets te traag. Wie nog niet heeft besloten tussen Fifa en Pes, ga nog maar eens flink denken. Ik geef dit spel een 7,5.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Manager Mode
  • Interactive Competities
  • Geluid
  • Minpunten
  • Véél te weining competities!
  • Gameplay valt toch een beetje tegen.
  • Animaties

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren