1. Guild Wars (PC)

Guild Wars (PC)

Daar stonden ze dan, de machtige strijders van Ascalon (koninkrijk der mensen) zij aan zij om de kwade Charr terug te drijven. Hun blinkende zwaarden ferm in hun rechterhand en in de linkerhand een geruit schild. Ze waren er helemaal klaar voor en het wachten was op het commando van de prins. De prins hief zijn hand en het moment was daar. Alle soldaten sprinten op de griezelige wezens af en de eerste linies botsten al tegen de eerste vijandelijke linies op. Het lawaai dat dit gevecht opleverde was overweldigend, zwaard gekletter en gekrijs van de stervende vulde de hele wereld van Ascalon. Na een lang gevecht met veel bloedvergiet zorgde een wind voor een rookgordijn dat heel het gevecht verhulde in stof. Dit was het moment om de overwinnaar in beeld te zien. Opeens, Master_Chief het is etenstijd hoorde ik vanaf de trap.

Je kunt wel stellen dat mijn eerst MMO ervaring een succes is geworden. Maar waar ligt het nou aan? Is het de grote openwereld, de gameplay, de makkelijke instap of iets anders? Lees de recensie en kom te weten waarom ik zo ben gegrepen door Guild Wars.

Het spel begint bij het creëren van jouw held. Je hebt vele mogelijkheden waaronder haarkleur, lengte, kapsel etc. Maar natuurlijk het belangrijkste jouw beroep, dit bepaalt waar jij je de hele game mee gaat bezighouden. Je kunt kiezen tussen monk, ranger, warrior, necromancer, mesmer en de elementalist. Elk met zijn voor en nadelen, dus voor iedere speler wat wils. Nadat je dit gedaan hebt kun je met je avontuur beginnen, nou eigenlijk niet je moet eerst nog trainen en de basisprincipes onder de knie krijgen in de trainingwereld. Maar denk niet dat dit saai is, de hele training wereld bevat vele uitdaging die je kan voltooien. Guild Wars is in het begin erg complex dus het is echt aan te raden goed op te letten en de trainingwereld ten volste te benutten. Het is ook overweldigend om in de stad te komen vol met mensen die items verhandelen en plannen maken voor hun volgende reis. Nadat je dit allemaal achter de rug hebt kun je eindelijk beginnen met je avontuur en komt het verhaal eindelijk op stoom. Het ging allemaal vredig in Tyria totdat de Charr (de vijanden) oprukte en de hele wereld op z’n kop zetten. Ook in het menselijk koninkrijk gaat het helemaal mis en de steden worden in as gelegd. Jij als held komt verzeild in een complot waardoor je de hele wereld over reist en andere volken helpt.

Genoeg over het verhaal laten we dieper ingaan op hoe Guild Wars gespeeld dient te worden. Bij Guild Wars telt altijd hoe beter je reis is voorbereidt hoe makkelijker het wordt. Dit heeft niet alleen met uitrusting te maken maar ook met de magische aanvallen. Want je karakter kan maar 8 magische aanvallen meenemen dus ieder kan zijn eigen tactiek verzinnen, en zijn eigen karakter volledig aanpassen aan zijn of haar wensen. Dit wordt nog versterkt door het feit dat je zelf twee beroepen kan kiezen en dat je ze als het waren mixt. Genoeg keuzes voor de spelers dus. Dit zijn nog niet eens alle keuzes want je hebt ook nog een keuze hoe je te werk gaat. Eigenlijk is Guild Wars een soort kaartspel je magische aanvallen en je fysieke aanvallen zijn je kaarten. Je anticipeert feitelijk op je vijandelijke aanvallen dat betekent dus dat je jezelf aanpast wat de vijand doet en tegenaanvallen uitvoert. Dit kan voor sommige spelers heel irritant zijn maar ik vind het wel fijn en brengt wat tactiek in het spel. De tacktiek wordt nog verbeterd doordat je maar met een klein groepje op reis kan. Eigenlijk krijgt iedere groep een kopie van de map, dus dit betekent dat je geen last zult hebben van andere spelers alleen in de stad. Dus je gaat of alleen op avontuur, of met een paar vrienden maar er is ook een derde optie. In iedere stad zijn ook computer gestuurde spelers die je kunnen helpen. Dus je zou kunnen zeggen dat in de stad iedereen elkaar ontmoet en daarna weer opsplits om ze een paar uur later weer in de stad aan te treffen.

De muziek is erg passend, het past helemaal in het epische sausje. Het weet ook wel eens de gevoelig snaar te raken op sommige momenten in het spel. Het voordeel dat ik nog niet genoemt had is dat er geen maandelijkse kosten verbonden zijn aan Guild Wars. Dit is erg fijn want nu kun je ook nog andere spelletjes kopen, en hoef je niet bang te zijn als je een maand niet kan spelen. De missies zijn erg gevarieerd en je hebt ook echt een drang om verder te spelen, voornamelijk omdat op het eind van de missies het verhaal beetje bij beetje uit de doeken wordt gegooid. Ook als je alle zij missies en hoofd missies hebt voltooid is het nog lang niet gedaan met Guild Wars want je kunt ook nog tegen andere spelers de strijd aan gaan. Grafische is het spel ook prachtig en vraagt het helemaal niet zoveel van je pc. Als slagroom op de taart komen er vaak updates waardoor de game weer wat fris blijft. Wat wel minder is aan Guild Wars is dat het maximale niveau 20 is, dat heb je in een aantal dagen makkelijk behaald. Het is helemaal erg omdat je meestal nog niet eens op de helft van het spel bent en je niet echt meer sterker kan worden. Je kunt wel betere wapens en uitrusting aanschaffen maar een niveau hoger is toch een betere voldoening. Ook als je sterft tijdens een missies is het niet gedaan want je wordt neergezet bij een reïncarnatie punt. Je krijg dan wel een straf voor het sterven want je levenspunten worden verminderd. Dit is net zo erg want na de missie is die straf alweer herzien. Ook had ik wel eens last van ontzichtbare muurtjes, maar dit komt niet zo heel veel voor. Kortom Guild Wars slaat nergens de plank mis en is een welkome toevoeging aan het MMO genre.

Mijn moeder weet voortaan als ik niet naar beneden kom dat ik dan weer Guild Wars aan het spelen ben.

Conclusie en beoordeling

None

Guild Wars is een perfectie instap in het MMO genre meden omdat er geen maandelijkse kosten aan verbonden zitten. Het is ook erg fijn voor beginnelingen omdat er een training wereld is en dat er na een korte speelsessie veel voldoening uitgeput kan worden. Kortom heb je zin om een nieuw genre te proberen of heb je genoeg van die maandelijkse kosten van die andere spellen, speel dan Guild Wars het zal je echt niet teleurstellen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grafische erg mooi
 • Het vraagt niet veel van je computer
 • Makkelijke instap
 • Geluid weet de juiste snaar te raken
 • Geen maandelijkse bijdragen
 • Episch verhaal
 • Veel mogelijheden voor het uitbouwen van je karakter
 • Minpunten
 • Het maximum niveau van je karakter is maar 20
 • Onzichtbare muurtjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk maar een rode xbox… lijkt me niet mooi. Ik hoop dat dat thema wel optimaal is voor deze dashboard want ik heb maar een paar thema's die er fatsoentlijk uitzien en niet de goede helft wegvalt.

 • Ja hoor dat ding komt echt niet uit in europa hoor! Is trouwens ook een vet lelijke xbox, echt knalrood.

 • Moet dan wel lekker donkerrood zijn xD

  REsi wordt vet!!  Geruchten over 80gb waren er al, leuke introduce?

 • die bundel hoef ik niet,

  rood lijkt me ook niet mooi op een xbox  en het is grootte van de harde schijf ;)

 • Mooi zeg whaha

 • Een rode Xbox 360 lijkt met niet echt geweldig. Afgezien daarvan zou het wel een interessante bundel zijn.

 • grootte*

  En rood lijkt me niet echt mooi, maar we zullen zien wat ze er uiteindleijk misschien mee zullen doen.

 • nice……..

 • leuk

 • Lelijke kleur rood.!

  http://cache.gawker.com/assets/images/kotaku/2009/01/resbundle.jpg

 • ach, rood val best wel mee, alhoewel…

 • Bloedrood, nice! :P

 • Zker vet, ik ga tog nog een xbox erbij halluh, dus dan koop ik die wel!

 • Het spel alleen is voor mij al genoeg hoor!

  En wat is er mis met rood?

 • Ik keek echt uit naar deze game, totdat ik op een site, vrij vertaald; spel-koningen, te horen kreeg dat de besturing niet zo fantastisch is.

  Het schijnt dat lopen en schieten niet mogelijk is en rennen is er ook niet bij.

  Zou wel erg jammer zijn aangezien de besturing tot een van de belangrijkste elementen van een goede game behoord.

  PLease laat ze dit fixen, please.

 • Lijkt mij erg vet o.o

 • Erg vet, alleen heb ik al een 369 :D  de grote van de harde schijf (als die er al bij zit).

  Als je een code krijgt om Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix te downloaden, noet er ook wel een harde schijf bij zitten. Ze zullen je dat niet op een kaartje laten zetten.

 • Lijkt me echt vet een knalrod xbox, alleen heb ik er al één.

 • Bloody hell, een rode 360! :O

 • leuk misschien ga ik daarvoor een xbox kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren