1. Naruto: Clash of Ninja European Version (NGC)

Naruto: Clash of Ninja European Version (NGC)

Naruto, de eigewijze ninja uit het verborgen Leaf Village, is terug. Speel als Naruto, of een van zijn vrienden en vijanden, zoals: Sakura, Sasuke, Gaara, Kakashi, en vele anderen.

Het verhaal

Voor diegene die dit lezen en nieuw zijn met Naruto zet ik even kort wat belangrijke dingen op een rijtje. Naruto en zijn vriendengroep/team (Sakura, en Sasuke) komen uit The hidden Leaf Village. Het is Naruto`s droom om ooit Hokage (soort van beschermer van het dorp) te worden. Daarvoor moet hij een lange weg met veel gevaar af leggen. Maar samen met zijn team, waar Kakashi (ook hun ninja leraar) de leiding heeft, banen ze zich een weg door de vele dorpen en verslaan de duistere vijanden.

De verschillende games zijn gebasseerd op de serie Naruto, die ik overgens sterk aanraad. Deze is alleen wel in het japans, maar meestal engels ondertiteld.

Omdat deze game een onderdeel uitmaakt van een reeks van andere Naruto games, is het verhaal niet lang (20 gevechten waar je nog iets van 3, 4 gevechten bij kunt kopen als bonus).

Heel zonde

De personages

Zoals al eerder verteld speel je met Naruto, en zijn vrienden en vijanden. Deze hebben allemaal hun aparte specialiteiten, en vaardigheden. Zo is gooit Haku (de leerling van Zabuza) naalden die sneller zijn dan shurikens, en zijn Neji, Hinata, en Rock Lee een paar van de snellere karakters.

Naarmate je verder vordert in het spel verdien je geld, waar je weer nieuwe levels, handige handicaps, en personages van koopt. Deze ontgrendelbare personages zijn overigens wel sterker dan de andere, die je al hebt.

De gevechten

De gevechten zijn niet erg verschillend van games als Dead or Alive, of Tekken. Wel verschillen de moves, en de controles heel erg. Dit is wel even wennen. Als je de combo`s, en controls eenmaal onder de knie heb is wat er op het beeld te zien is heel vet. Het geeft je dan ook een goed gevoel je tegenstander de lucht in te trappen, en deze vervolgens nog eens vier keer hoog te houden. Wat ook zeker niet fout is, is als je eenmaal schade ontvangt van je tegenstander, kun je hem/haar flanken door de zogenaamde vervangings techniek (Substitution Jutsu). Dit zorgt ervoor dat je lichaam wordt vervangen door een houtblok, en jij verschijnt achter je tegenstander, waardoor jij het element van verassing heb. Ook de Special Attacks (zogenaamde Jutsu`s in de serie) zijn erg mooi om te zien. Als je chakra meter (vergelijkbaar met een energie meter als in dragon-ball Z) vol is, kun je op de X knop drukken om een Special Attack uit te voeren op je tegenstander. Deze aanval verschilt ook weer per personage.

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is echt aan te raden voor elk beetje naruto fan. Als je toch liever met de Japanse voice overs speelt, omdat je misschien net als ik de stemmen wat nep vindt, raad ik je aan om de japanse versie van dit spel te kopen, namelijk: Naruto: Gekitou Ninja Taisen 2
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Mooie cartoon style graphics
  • mooie acties op het beeld
  • goeie AI
  • Minpunten
  • Weinig combo`s
  • Engelse voice overs maken het nep

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren