1. Need for Speed: Most Wanted (X360)

Need for Speed: Most Wanted (X360)

Need for Speed: Most Wanted is weer een nieuwe telg in de snel groeiende Need for Speed spelreeks. Na de 2 ‘Underground’ delen keert het spel nu weer voor een deel terug naar zijn roots; snelle politieachtervolgingen dus!

Maar, natuurlijk heeft EA het “underground” sfeertje niet helemaal naar de prullenbak verworpen. Je hebt nog steeds de mogelijkheid je auto helemaal te (fine)tunen naar je eigen wensen. Of je deze functie gebruikt is helemaal aan jou, want het is geen noodzaak. Zelf gebruikte ik bijvoorbeeld de mogelijkheid alleen in het begin eens om nitrous in te bouwen.

In NFS: Most Wanted wordt je in het begin van het spel in een val gelokt waardoor je carrière als straatracer eigenlijk helemaal naar de maan is. Je zult dus weer van onderaan moeten beginnen, en dat werkt in de straatracewereld van Most Wanted op de volgende manier; je moet op een zogenaamde Blacklist omhoog klimmen. Op de blacklist staan 15 tegenstanders, die je allemaal zult moeten verslaan om uiteindelijk bij nummer 1 te komen; degene die je in de val gelokt had. Om tegen deze racers te mogen racen moet je echter aan 3 punten voldoen.

Ten eerste moet je een bepaald aantal races voltooid hebben. Je kan hier uit een aantal kiezen, en je moet daar een aantal van compleet hebben. Je kan een Circuit racen, een sprint maar ook bijvoorbeeld een Tollbooth trial waarin je binnen een bepaalde tijd naar de volgende tolpoort zijn geraced. Origineel is ook de speed challenge waarbij het erom gaat wie in totaal het snelst heeft gereden bij de flitspalen. En natuurlijk is ook de draft aanwezig, waarin alles draait om de perfecte schakeling. Dit is overigens ook het enige type race waarin je auto kapot kan gaan.

Ten tweede moet je een bepaald aantal Bounty hebben, en hier komt de politie ten sprake. Bounty kun je zien als een soort respect, je verdiend dit door met de politie te klooien. Je moet bijvoorbeeld in verschillende “milestones” een aantal politiewagens taggen, dit betekent er tegenaan rammen. Of je moet de politie binnen een bepaalde tijd van je afschudden, of een bepaald aantal schade aan de staat voldoen (dat betekent dus rammen en alles omrijden wat je maar kan omrijden!). Mocht je na deze challenges nog niet voldoende bounty hebben verdiend, dan kun je ook gewoon de politie je laten achtervolgen. Hoe geïrriteerder je de politie maakt, hoe meer er achter je aan komen en hoe meer bounty je verdiend. De derde voorwaarde waar je aan moet voldoen zijn een bepaald aantal milestones halen, waarmee je dus ook meteen Bounty verdiend.

De politie zet overigens alle mogelijk middelen in om je te stoppen, zo zal er al snel een helikopter achter je aanzitten en doen ze ook niet moeilijk over een spijkermatje meer of minder. Als je het echt bont maakt, komt de politie in supersnelle wagens achter je aan en kom je meer wegversperringen tegen dan je lief is. Een foutje betekend dan vaak dat je wordt gearresteerd. Je zult dan een hoge boete moeten betalen, behalve als je een "get out of jail for free" mark hebt gewonnen. Zulke dingen kun je winnen als je een racer van de Blacklist hebt verslagen.

Naast deze verplichte races in de Blacklist 15, kan je ook vrij in de stad rondrijden, om bijvoorbeeld naar de autowinkel of tuneshop te gaan. Maar je kan ook een beetje proberen bekend te raken met de wegen, en daarmee je voordeel te doen in de moeilijkere races die het spel zeker kent naarmate je verder komt. Een goede voorbereiding kan dan van pas komen. Ook speel je later nieuwe gebieden vrij (als je een bepaalde racer verslaat mag je op ‘zijn’ grond racen). De wereld is groot en het spel ziet er grafisch ook best goed uit, hoewel je wel merkt dat het spel ook nog op de huidige generatie consoles is uitgekomen. Het verschil zit echter in de HD resolutie en dat alles er een stuk gedetailleerder en strakker uitziet. Bovendien zijn er enkele prachtige licht- en schaduweffecten die op zowel een gewone als HDTV goed tot zijn recht komen. De aanwezige laadtijden zijn overigens heerlijk kort en halen je dus niet uit je race ritme. Enige nadeel is dat het spel af en toe “stottert”. Het lijkt dan net of de omgeving in een keer een stukje naar je toeschiet. Qua gameplay merk je er niets van maar het is wel jammer, en waarschijnlijk het gevolg van een snelle port.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al is Need for Speed: Most Wanted een nette toevoeging aan je Xbox 360 collectie. Het spel ziet er best goed uit, speelt lekker en met het sfeertje en de muziek is alles in orde. Ook is het tof dat de politieachtervolgingen weer terug zijn en mede hierdoor heeft het spel een lekker lange speeltijd. Er is ook een multiplayer mode, deze is vermakelijk maar voor de rest niet superbijzonder of vernieuwend. Desalniettemin een aanrader, ook als je slechts een beetje van racegames houdt!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Mooie licht- en schaduweffecten
 • Polieachtervolgingen
 • Veel content
 • Minpunten
 • Af en toe een hapering
 • Tunen minder uitgebreid voor de liefhebbers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zo kunnen American Football-fans hun lol op met Major League Baseball: Front Office Manager.  M-M-M-M-M-MONSTER FAIL!!!!

 • - Een week geleden was hier de eerste USA update te lezen.  Klopt niet, was de dertiende.

 • Sick fucker dat \"journalistje\". Al blijft die term relatief mbt games.

 • gigantisch vet als je 20 000 euro kan winnen als je goed in GOW 2 bent.

  Of een HDTV!

  Die verkoopcijfers zijn wel achterlijk  The Sims 2: Double Deluxe op nummer 2.

 • Zo kunnen American Football-fans hun lol op met Major League Baseball: Front Office Manager.  Dit klopt idd niet ;)  Verder zijn de Updates altijd leuk, zitten grappige dingetjes tussen :) • Zo kunnen American Football-fans hun lol op met Major League Baseball: Front Office Manager  Football is toch echt iets anders dan Baseball :)

 • Shin Megami Tensei: Devil Summoner: Raidou Kuzunoha vs. The King of Abaddon  Dat is toch wel de beste titel ooit!!!

 • Damn, geld verdienen met GoW is echt een droombaan :D

 • Weer een leuk artikel.

  Zet die naam maar eens op het hoesje.

 • Je zou maar 25.000 winnen met GoW, hadden ze dat maar in Nederland, en was ik er maar zo goed in.. :P

 • Die mini speelkasten zijn gewoon te overbodig gewoon. -_-'

 • @ Devil Summoner artikel: ik heb de mail van Atlus ook gehad, en volgens mij is het Jack Frost met de hoed van Raidou Kuzunoha, dus idd een aankondiging van Devil Summoner ofzoiets. I like, Devil Summoner is de shit!

 • Leuk artikel houd je lekker op de hoogte! Hoop meer te zien hiervan!

 • Raar dat The Sims 2 spellen nog zo goed worden verkocht!

 • 2. The Sims 2: Double Deluxe

  7. The Sims 2: Apartment Life

  Kom op nou mensen :')  Die speelkasten zijn echt overbodig :O • Raar dat The Sims 2 spellen nog zo goed worden verkocht!  Raar? Dat is dé game onder de casual gamers…

 • Met zo'n prijzen zou ik GoW2 gewoon al kopen.

 • Leuke artikels!

  Enkel die speelkasten zijn inderdaad overbodig :P

 • The Sims 2 op nmr 2? :S :O :|

 • The Sims, sjonge jonge…. *hoofdschuddend* waar gaat dat toch heen….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren