1. Far Cry Instincts: Predator (X360)

Far Cry Instincts: Predator (X360)

De populaire Far Cry serie heeft na de PC en de Xbox nu ook de stap genomen naar de Xbox 360. Het schietavontuur in de tropische eilanden gaat dus verder, maar hoe bevalt Jack Carver’s avontuur op de next-gen console?

Het spel Far Cry Instincts: Predator is eigenlijk geen nieuw deel in de serie. Om tijd en moeite te besparen heeft Ubisoft de keuze gemaakt Far Cry Instincts en Far Cry Instincts: Evolution (twee Xbox titels) te bundelen en met wat kleine verbeteringen en toevoegingen uit te brengen op de Xbox 360. Dit zie je eigenlijk meteen als je met het spel begint.

De graphics zijn namelijk voor 95% previous gen. Er zitten dan wel prachtige watereffecten in het spel verwerkt en ook de lichteffecten zijn goed uitgewerkt. De rest is acceptabel, maar je merkt gewoon meteen dat het een Xbox port is. Dit is jammer, want Ubisoft had hier wel wat meer tijd in mogen steken. Zeker omdat het spel zelf ook helemaal geport is, de enige toevoeging is een multiplayer mode, genaamd Predator (vandaar de subtitel).

De singleplayer avonturen zijn dus exact gelijk aan de Xbox versies. Het mooie is wel dat je 2 games voor de prijs van 1 krijgt en dat deze games beide goed te pruimen zijn. Je speelt als Jack Carver, hangt eigenlijk rond op een eilandengroep en je belandt in de problemen (doordat je met een vrouw rondhangt, die niet helemaal koosjer blijkt te zijn, in beide avonturen). Je krijgt tevens een vreemd serum in de loop van het verhaal ingespoten wat ook zijn gevolgen heeft. Hierdoor kun je onder andere vijanden spotten aan hun geursporen, maar ook kun je deze “feral powers” gebruiken om je vijanden meters hoog de lucht door te slaan.

Deze powers zijn niet oneindig te gebruiken, je hebt hiervoor een meter. Deze kun je aanvallen door bijvoorbeeld situaties op een stealthy manier aan te pakken, maar ook door speciale planten te gebruiken of adrenalineshots op te pakken. Dit is in beide ‘games’ het geval. Deel 1 en deel 2 (Evolution) lijken overigens heel veel op elkaar, ik vond zelfs dat het leek alsof ik hetzelfde spel speelde. Natuurlijk is het verhaaltje wat anders maar de gameplay en de wapens zijn allemaal vrij gelijk aan elkaar.

Dit neemt de pret echter niet weg. Het is vermakelijk om over de eilanden te rennen, en vijanden neer te schieten/slaan/in de val te lokken. Je kunt namelijk vallen opzetten door bijvoorbeeld takken op bomen te spannen, dan een vijand lokken en deze in je val zien lopen. Dit is vermakelijk maar het is net zo makkelijk de vijand neer te schieten. Echt veel gebruik hoef je er dus niet van te maken, maar het is wel een leuke toevoeging voor de diehards.

Voor de rest is de singleplayer helaas redelijk standaard, af en toe zijn er wat leuke twists maar toch neemt dat het 'standaard' gevoel niet weg. De tussenfilmpjes zijn wel leuk verwerkt in de gameplay, helaas zijn ook deze net als de rest van de game niet echt mooi. De singleplayer is het zeker waard om eens een keer door te spelen, maar of je zin hebt om dat ooit nog eens te doen? Ik denk van niet.

Naast de singleplayer mode is er ook een multiplayer. Ook dit is een redelijk standaard shooter principe, met als verschil dat je ook de “predator” kan worden; dan krijg je de krachten uit de singleplayer game. Dat kan af en toe voor interessante situaties zorgen maar voor de rest heb je te maken met een standaard shooter. Een nadeel is dat het niet zo heel druk is op de servers waardoor je op sommige tijdstippen moeite zult hebben een game te vinden.

Wel leuk is dat er een map creator aanwezig is, waarmee je je eigen tropische paradijs kunt samenstellen en daarna ook een game hosten. Mensen die je game joinen downloaden deze map automatisch naar hun Xbox 360 en kunnen gelijk meespelen.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al is Far Cry Instincts: Predator een interessante game voor diegenen die de Far Cry games leuk vind en die de originele Xbox versie niet hebben kunnen spelen. Degenen met de originele Xbox versie moeten dit spel sowieso laten liggen, omdat het bijna dezelfde spellen zijn. Alle anderen kunnen het spel overwegen omdat je voor het geld wel veel content krijgt (in principe 2 games), maar toch voelt dit spel overal net niet echt goed aan. Ik geef het dan ook een 7,5.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Prachtig water
 • Predator krachten
 • Map editor
 • Minpunten
 • Grafisch previous-gen
 • Herhalend
 • Multiplayer té standaard

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is toch wel spijtig, maar ik speel hem wel op mijn 360 als ik het wil.

 • jammer

 • Ze zijn er vast al wel een tijdje mee bezig om een PC versie te maken, maar voorlopig willen ze de aandacht bij de X360 versie en al die downloadable content houden.  Kans lijkt me erg groot dat we straks in de herfst gewoon een PC versie van Fable II spelen.

 • Ik vermoed dat het er toch nog zal komen uiteindelijk. GTA IV ging ook absoluut niet op PC uitkomen. Ze zeggen ook voorlopig he, volgens mij komt het er wel. Beetje spijtig dat de PC gamer steeds moet wachten en zelfs niet altijd een betere game krijgt: GTA IV en Saints Row II draaien naar het schijnt voor geen meter op pc, met Fable, Mirror's Edge, Assassin's Creed, Mass Effect zat het dan weer wel goed al moesten ze natuurlijk wel wachten.

 • Mwa, zo'n singleplayer only game valt zeker ten prooi aan de piraterij. Zou het eerder in die hoek zoeken.

 • jammer voor de niet xdoos bezitters  Ik heb hem helemaal uitgespeeld met knothole en al, ik moet tovh echt zeggen dat de lol er nu vanaf is…  Jammer… • Mooi dat ik hem toch dan voor de 360 heb gehaald, ook al ga ik hem binnenkort proberen te ruilen voor Fifa 09, sinds die van mij kapot is.

 • koop gewoon een xbox als je deze écht wilt spelen maar als je geen xbox hebt.

  Die dingen kosten niks meer.

 • @Lollystokje: Als ik een console zou kopen zou het de wii zijn, omdat die tenminste iets anders bied dan de pc. Een xbox 360 is ook maar gewoon een pc zonder goeie hardware en weinig upgrade mogelijkheden en er zit een controler bij waar ik echt niet mee overweg kan en wil gaan. Ook is mijn fave game type, mmo, niet te krijgen op consoles.  Voor m'n werk en studie heb ik m'n pc toch al nodig dus zal altijd eentje blijven kopen waar ik ook op kan gamen.

 • Jammer dat Fable niet op de korte termijn naar de PC komt. Hopelijk komt ie wel een keer op de lange termijn naar de PC, want dit is wel een game die ik zeker te weten zou gaan spelen.

 • Ik lig er niet wakker van…

 • Fck Fck Fck Fck! Ik had hier zo op gehoopt als PS3 bezitter/ :(

 • helaas

 • Erg blij dat ik destijds de Xbox 360 voor Fable 2 heb aangeschaft. Echter toen ik achteraf hoorde dat PC versie snel zou volgen baalde ik wel … nu ben ik weer blij. =)  Fck Fck Fck Fck! Ik had hier zo op gehoopt als PS3 bezitter/ :(

  Als Zelda liefhebber kan ik me dat goed voorstellen Link. ;)


 • @ Respawn

  Nah, als zelda liefhebber? Fable is echt master, de sfeer en alles er omheen. maar het verhaal is bij verre niet zo meeslepend als die van OOT en TP, de cutscenes waar telma link verteld dat illia geheugenverlies heeft, die scene alleen al heeft een grotere impact op me gehad dan heel fable 2…  Niet om Fable neer te halen, de game is werelds, maar het houdt zo snel op…


 • Dit meen je toch niet!!?!?!?!?

 • Dat zou jammer zijn want ik heb geen Xbox 360 en ik had Fable II graag nog een keer gespeeld.

 • Damn, dat is echt jammer. Dan maar voor de 360 halen.

 • Fuuuuuuuuu~  Hopelijk wel later dit jaar. Ik wil deze game echt spelen! :(

 • Althans niet in de komende tijd.  Lees: hij komt er wel aan, maar nu nog niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren