1. Star Wars Battlefront (PC)

Star Wars Battlefront (PC)

De fans van Star Wars hebben het maar makkelijk, bijna alle films zijn klassiekers en de games die ze voorgeschoteld krijgen zijn bijna altijd beter dan de gemiddelde licentie game. Maar tot nog toe heeft deze groep alleen maar kunnen spelen met een of andere onbekende jedi of een nietszeggende piloot die in een onbekend ruimteschip het sterrenstelsel hier ver vandaan onveilig maakt. Bij sommige van de Star Wars liefhebbers schoot dit natuurlijk in het verkeerde keelgat, deze wilden natuurlijk grote veldslagen met hun grote helden beleven, achter de knuppel van een x-wing kruipen om hem vervolgens weer ergens in de prak te vliegen. Zij willen leiding geven aan grote groepen rebellen of stormtroepen en tenslotte natuurlijk op een van de supersnelle speederbikes springen om de wouden van Endor onveilig te maken. Voor die groep is er een game die bijna al deze aspecten behandeld, dus trok ik mijn uniform aan, greep ik mijn blaster en schreef deze recensie over ‘’Star Wars: Battlefront’’.

Deze game laat je dus de klassieke Star Wars gevechten na spelen , denk hierbij aan de battle for Hoth en Geonosiss. Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat het allemaal een beetje lijkt op de omgevingen uit de film en geloof me, het lijkt precies. Zo is de Sarlac-pit compleet overgenomen en geeft het bij de liefhebbers van de film natuurlijk een geweldig goed gevoel als ze een van de vijandige troepen zien verdwijnen in zijn immens grote bek. Met de omgevingen zit het dus wel snor maar ook de verschillende units zijn goed gelukt. Wat dan natuurlijk jammer is, is dat alle units er vrijwel precies hetzelfde uitzien. Het geluk wat de makers hadden is dan ook dat 3 van de 4 rassen eigenlijk geen verschil in uiterlijk hebben, denk maar aan de clones, de droïdes en de troepen van het rijk. De units in elke groep zien er hetzelfde uit en aangezien dat ook in de film zo is maakt dit niet zo héél veel uit, toch is er met het menselijk ras vrij weinig gedaan. Gelukkig is dit slechts een klein minpuntje en beïnvloedt het de gameplay niet. Het komt er dus op neer dat vrijwel alles goed vanuit de film naar de game is overgezet, de graphics zijn heel goed maar toch nog verre van perfect.

Op gameplay gebied heeft de game eigenlijk een beetje een identiteitscrisis, het jammere hier aan is, is dat je soms té goed merkt bij welke game leentjebuur is gespeeld. In dit geval is dat natuurlijk ‘’Battlefield 1942’’, dit had natuurlijk niets uitgemaakt als de game werkelijk wat toevoegde aan die formule maar doet vrijwel niets nieuws. Toch brengt het wat verbeteringen met zich mee waardoor het toch een beetje een eigen imago krijgt. Zo is de AI vele malen beter dan in 1942 en wordt er alles aan gedaan om de singleplayer interessant te houden maar jammer genoeg slaagt de game daar net niet in. Daarom wijken ook deze keer veel gamers uit naar de geweldige multiplayer want die zit ook deze keer weer goed in elkaar. De oude formule blijft intact maar is deze keer overgoten met een dikke Star Wars-saus, dit komt de game zeker ten goede. Zo blijft het geweldig leuk om even snel een potje on-line te spelen om vervolgens snel een looptank te gappen en alle vijanden met één schot neer te halen. Echter een gemiste kans, is het feit dat je niet met de helden uit de films zult kunnen spelen. Luke Skywalker en Darth Vader zullen dus buiten bereik blijven, dit betekent niet dat ze niet in de game zullen verschijnen. Je zult ze meerdere malen tegen kunnen komen, als vijand of als vriend, echter een klein probleem is dat deze mannetjes onverslaanbaar zijn terwijl jij daar als nietige soldaat op het slagveld staat. Hetgeen wat ik het leukste vond aan deze game waren de voertuigen, vrijwel elk ruimteschip, tank of speeder is te besturen in deze game. Wat hier grappig aan is, is dat je ook nog een paar voertuigen uit episode 3 kunt besturen en dat is vrij opvallend aangezien die film nog niet was uitgekomen toen deze game verscheen. Toch zijn de mannen bij lucasarts zo aardig geweest om ons alvast de strijd om Kashyyk (spreek uit: kasjiek) mee laat maken.

Net als de rest is ook de muziek bijna compleet uit de films overgenomen, het zijn allemaal de originele nummers van John Williams en dat moet genoeg zeggen. Wat echter wel jammer is, is dat er behalve de originele muziek en geluidseffecten verder geen nieuwe geluiden zijn toegevoegd. Maar dit is eigenlijk gewoon een puntje dat je gerust mag verwaarlozen want zoals gezegd zitten vrijwel alle muziekjes en geluiden in deze game. Kortom: naast de graphics en de gameplay is ook de muziek gewoon goed verzorgd.

Conclusie en beoordeling

Of het nu mijn liefde voor Star Wars is, of dat deze game nou ook daadwerkelijk enorm goede game is. Hoe dan ook, ik me enorm met deze game kunnen vermaken en ondanks wat kleine foutjes zoals de AI en singleplayer is dit toch een game die ik bijna grijs gespeeld heb. Dit kwam vooral door die geweldige sfeer die bijna perfect is overgezet van de film naar de game. Dit alles maakt Star Wars: Battlefront tot een goede licentietitel die de fans van zowel het genre als van Star Wars veel voldoening kan schenken.
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • De unieke Star Wars sfeer
  • Alles is vrijwel perfect van film naar game overgezet
  • De multiplayer
  • Minpunten
  • De singleplayer heeft het net niet
  • De AI heeft het net niet
  • Enkele battlefield-fanaten zullen dit niet kunnen waarderen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren