1. Medal of Honor: Rising Sun (NGC)

Medal of Honor: Rising Sun (NGC)

Alright soldiers listen up: We zijn al een paar jaar bezig om de Duitsers te verslaan in de Medal of Honor reeks. In het begin waren het nogal makkelijke missies zoals: loop daarheen en schiet die Duitsers neer. Maar we kregen steeds grotere missies. Wie kent die geweldige invasie op de stranden van Normandie niet? Maar op een moment vonden we het wel best. We hadden er genoeg van dat we steeds maar weer in die bootjes richting het strand gingen. Onze grote vrienden bij EA hoorden onze klachten en daarom mogen we onze spullen pakken, want we mogen naar Azië . Het is tijd voor Medal of Honor: Rising Sun.

In Medal of Honor: Rising Sun krijgen we te maken met een nieuwe vijand, namelijk de Japanners. Ja we zijn niet alleen in oorlog met Duitsland, want ook Japan doet mee. Dus laat de Britten en de Russen maar tegen Duitsland vechten. Wij houden ons nu bezig met Japan. Ons nieuw avontuur begint tijdens de aanval op Pearl Harbor. Terwijl jullie allemaal liggen te slapen, strijden onze maten voor leven en dood. Op hetzelfde moment begint ook de oorlog voor Private Griffin. Wanneer jullie in het dekschip rondrennen, zullen jullie van alles zien zoals dode lijken en brand. Maar het is pas echt een hel daarboven. Overal vliegtuigen van de Jappen. Daarom zullen Private Griffin en de rest zo snel mogelijk een geweer pakken of achter een gun turret zitten om al die Jappen kapot te knallen. Maar Pearl Harbor is pas het begin. Jullie zullen vechten bij het Gualdalcanal en bij de Kwai rivier. En ik zeg dit alvast. Dat is niet zo leuk.

Tijdens onze missie is het als vanouds rondlopen en iedere vijand neerschieten die je tegenkomt. De grootse verandering daarentegen is de omgeving waar je nu vecht. Nu geen Nederlandse dorpjes of het Franse platteland. Nu zullen jullie in de dichtgegroeide jungles van Azië vechten en in steden zoals Singapore. Er is alleen een nadeel van al deze levels. Ze zien er allemaal zo saai uit. Een voorbeeld is als jullie midden in de nacht in de jungles van het Gualdalcanal zullen vechten. Het is altijd eerst bos, dan zie je weer een toren, dan opeens weer een stuk bos, een kampvuurtje van de Jappen en kijk nou toch. Weer een stuk bos.

Maar we kunnen geen oorlog voeren zonder onze oude vertrouwbare wapens. We mogen weer met maar liefst 20 wapens de oorlog ingaan. Je hebt de oude bekende wapens weer, zoals de Thompson en de M1 Garand. Je hebt nu ook een paar nieuwe wapens zoals de Welrod en de Winchester Shotgun. Maar wat we opeens niet kunnen, is de wapens oppakken van de vijand. Wat dachten ze daar bij EA? zoiets van: 'hebben ze geen munitie meer voor hun wapens? ach, dan kunnen ze toch met hun wapens slaan, want ze snappen toch niks van de wapens van de Jappen.'Maar we kunnen misschien geen wapens pakken van de Jappen, maar daarentegen kunnen we wel hun machinegeweren en kanonnen gebruiken, om hele groepen Jappen in één klap te doden.

En als we het toch over onze vijand hebben, we hoeven ons geen zorgen te maken over onze vijand, want ze zijn zo dom als het maar kan. Eigenlijk voeren we geen oorlog tegen Japan, maar met kartonnen borden. Ik kan jullie wel een voorbeeld laten zien van één van onze teams. Zoals jullie zien, ziet Private Griffin twee soldaten van de vijand. Hij schiet er één neer, en wat doet de ander zullen jullie je afvragen. Ik zeg het maar: helemaal niks. Hij staat daar maar een beetje uit zijn neus te eten, en wat rondkijken wat dat was. En volgens mij zijn die spleetogen van hun ook wel te klein, want ze kunnen me toch slecht schieten. Kijk van een afstand mis schieten, dat kan nog. Maar van een paar centimeter afstand, alsnog mis schieten. Dus we mogen wel zeggen dat dit niet onze slimste tegenstanders ooit zijn.

Ergens in het begin zei ik tegen jullie, dat de omgevingen er niet zo geweldig eruitzien. Dit geldt helaas ook voor de personages. Kijk dan hoe wij eruit zien. Sommigen bij ons hebben gigantische grote groene ogen, en kijk mij dan. Zo zie ik er toch niet uit of wel? Goed, ik ben waarschijnlijk niet de mooiste van allemaal, maar daar ziet iedereen er lelijk uit. Zelfs onze mooie tanks zien er niet uit. We hebben allemaal van die kleine tanks, in plaats van die prachtige Sherman tanks die wij hebben. Over voertuigen gesproken, er zijn er nog wel een aantal zoals de tank dus, maar ook de truck, een bootje en zelfs een heuse olifant met machinegeweer inbegrepen. Ze dwingen zelfs olifanten om oorlog te voeren. Wat denken ze daar. Dat we nog in de Romeinse tijd leven? Hoe dan ook, veel voertuigen dus, maar je kunt er het allerbelangrijkste niet mee doen, en dat is rijden. Ja soldaten, ik snap het ook allemaal niet meer. Wat ook erg slecht is uitgewerkt is het wisselen van het schijfje. Want ja, dit avontuur heeft twee schijfjes. Het is alleen zo tergend om met de laatste drie missies te beginnen. Want we moeten eerst onze laatse missie van het eerste schijfje opslaan en pas daarna kunnen we doorgaan met ons avontuur.

Goed mannen, we zijn bijna klaar met de briefing. Ik ben tot nu toe niet erg positief geweest over onze missie. Maar er zijn toch nog wel wat pluspunten. Zo zijn er toch nog een paar missies leuk, zoals de aanval op Pearl Harbor en het opblazen van een Japans vliegdekschip. De muziek is godzijdank nog altijd goed. Zowel tijdens de gevechten als tijdens je rondloopt. Maar dit zijn dan ook de enige pluspunten, want voor de rest is het gewoon saai. Als laatste wil ik het nog over de multiplayer hebben, want we kunnen ook met z'n tweeën de oorlog in gaan. En als we er genoeg van hebben kunnen we nog altijd met vier soldaten lekker elkaar afknallen. Maar ik moet alsnog vermelden. Dit is ook erg slecht uitgewerkt. Net zoals dit hele avontuur wat ook erg kort is.

Conclusie en beoordeling

None

Nou mannen, het ziet er naar uit dat we net zo goed thuis kunnen blijven, want Medal of Honor: Rising Sun is echt het zwarte schaap van de Medal of Honor reeks. En we krijgen het al helemaal moeilijk nu de toekomst van andere WOII titels zoals Call of Duty en Brothers in Arms er veel rooskleuriger uitzien. Misschien kunnen we nog een laatste aanval uitvoeren met Medal of Honor: Airborne. De oorlog op de Gamecube is zo goed als verloren.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • een paar levels zijn nog wel leuk om te spelen
 • muziek
 • Minpunten
 • personages zien er niet uit
 • domme vijanden
 • korte speelduur
 • saaie multiplayer
 • saaie omgevingen
 • het is erg rottig om van schijfje te wisselen.
 • je kan geen wapens pakken van de vijand

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geld verdienen? Hopelijk niet met een afgeraffelde versie dan.

 • Nee, spelontwikkelaars zijn allemaal liefdadigheidsinstellingen?! Colin heeft gewoon gelijk. Mensen moeten niet zeuren dat Dead Rising op de Wii minder word dan op de 360, dat wist je toen je een Wii ging kopen.

 • Ja du-uh, hij zal het zeker ook de grond gaan instampen lol  Kritiek is absoluut niet onterecht gezien de staat van het product, het knippen in zowat alle toffe features en het visueel resultaat. Dacht dat eergevoel zo belangrijk was voor de jappen. Nou, met zo'n dead rising versie valt er weinig eer te halen.

 • Dat alles er minder uitziet en dat er minder actie tegelijk op je beeldscherm is wel bekend op de wii. Die heeft nou eenmaal minder krachtpatserij. Als het spel verder wel gewoon een goed verhaal bevat en netjes is afgewerkt is er toch geen probleem?!

 • Is toch gewoon een logische opmerking.  Staat hij anders de straat te vegen met een oranje hesje aan en 's avonds gaat hij vrijwilligers werk doen bij Capcom.

 • Denk maar Zack and Wiki, Okami en Viewtiful Joe  … No More Heroes.  @Shenmue3

  FANBOY ALERT! FANBOY ALERT! All personal, get to the main base immediately!
 • Het is ook niet eerlijk dat mensen Capcom beschuldigen van dergelijke activiteiten. Ze kunnen beter boos zijn op Nintendo voor het op de markt brengen van een stukje verouderde techniek, waardoor ontwikkelaars geen andere keus hebben dan er troep voor uit te brengen.  Eigenlijk heb ik ook wel medelijden met alle Nintendoboys. Zij kunnen niet eens genieten van games als Assasins creed, Fallout3, Gta4 en noem alle multiplatform games maar op… puur omdat deze te goed zijn voor de Wii.

 • als iedereen nu eens blij zou zijn met de spellen die uitkomen op zijn console.  en anders koopje meerdere consoles  iedereen loopt altijd af te geven op de wii.

  mario galaxy vind ik anders 1 van de beste spellen van de afgelopen 10 jaar.

  en voor ik weer iedereen over me heen krijg.

  ik heb ook een xbox 360 en een ps3. ik speel op alle consoles dus gewoon de toppers.  on topic: zack and wiki, okami en viewtiful joe (1 en 2) …zitten allen in mijn collectie…net als no more heroes…

  ben eigenlijk toch best een capcom fan blijkbaar.

 • Ontwikkelaar Capcom heeft in een interview met Famitsu aangegeven dat Dead Rising 2 multi-platform gaat, deel 2 komt dus ook naar de PS3.

 • Ja, dit kon je verwachten.

  Hij zal moeilijk zijn eigen spel in een kwaad daglicht zetten.

 • Zie je wel dat het wel degelijk gameplay verschil oplevert.

 • Ja duh! Tuurlijk is Wii slechtere Q dan 360..

  Maar zo'n uitspraak is als maneger natuurlijk notdone

 • Wat had mensen verwacht als je dat spel uitbrengt op een GameCube1.5 koop dan maar een echte console.

 • het kwam echt niet als een verrassing dat de Wii versie slechter is als de 360 versie.

 • Het is niet verkeerd om die game voor de Wii uit te brengen, integendeel. Als er een topgame voor de Wii uitkomt, willen we ook allemaal dat die naar de andere consoles komt toch?

  Daarom.

 • De Wii is toch kut? dus waarom verdedigen?..

 • Ik heb zelf Zack & Wiki voor de retailprijs (dus zonder kortingen) gekocht en er best van genoten. Zombies afmaken is zowieso cliché, dus waarom zo'n vaag spel überhaupt verdedigen? En krijgen de andere consoles toppers als Galaxy, Brawl en de Blob en noem maar op? Dacht het niet. Nee, dit soort artikelen zijn alleen maar voedingsbodems voor fanboys Shenmue3 en consorten om af te geven op Nintendo.

 • natuurlijk willen ze geld verdienen, dat wil ieder bedrijf. Natuurlijk zijn de graphics minder en het aantal zombies kleiner, maar eerst wil ik toch maar even het eindproduct afwachten voordat we het met z'n allen de grond in boren.

 • laat gewoon de new deel snel maak en uit laat kommen de rest boeit me niet zo veel :P

 • IMO gewoon Dead Rising naar de PS3 porten voor een budgetprijs: Bijna geen kosten nog moeite en waarschijnlijk hoge verkoopcijfers en inkomsten…. In ieder geval als ze het voor een budgetprijs doen, meeste mensen zullen nu wellicht niet meer de volle bak willen betalen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren