1. Fight Night Round 3 (X360)

Fight Night Round 3 (X360)

Wat een domme sport, Boksen. Wat is leuk aan een stelletje zweetpersonen? Oke, het vechten is wel mooi, ik weet nog wel wie Muhammed Ali is, maar daar stopt mijn bokskennis dan ook wel. Maar ja, toch maar een keer proberen bij een vriend van mij hoe het spel is. Ik had het voor die tijd nooit willen kopen, "Zonde van je geld". Is dat ook zo?

Electronic Arts heeft een verbluffend mooi spel weten neer te zetten. Grafisch is het zo knap, dat het gewoon realistisch wordt doordat je kunt zien hoe je karakter zich voelt. Is hij moe, dan loopt hij langzaam. Is hij vaak genoeg geslagen, zie je dat hij dicht bij de Knock Out is aangekomen.

Daarnaast, de Knock Outs zijn supermooi om te zien. Je slaat je tegenstander eerst in Slowmotion, om daarna de finaleklap te geven. Je ziet het gezicht vervormen, en het bloed en speeksel uit zijn mond vliegen.

Maar waar draait het om bij dit spel? Zoals in meerdere spellen, wordt de beste en meest gepromote bokser die er is. Om dat te worden, moet je beginnen met het maken van een karakter, en het boksen in gymzalen met weinig supporters voor je.

Create Your Boxer

De boksers die je maakt kun je helemaal aanpassen totdat je het zelf goed vind. EA heeft hier goed voor gezorgt. Je krijgt geen standaard neus, nee, je mag hem zelf customizen. Dikke neus, dunne neus, spitse neus, stome neus. Je krijgt geen standaard ogen, ook die kun je veranderen. Die stand in het gezicht, de vorm. Hetzelfde bij de mond.

Mijn karakter was wel nogal standaard, omdat ik geen zin had om hem helemaal te veranderen, maar hij leek eerder op een streetfighter omdat hij slank was met veel spieren, en dreadlocks op zijn hoofd, dan op een bokser die heel gespierd is, en groot, en breed. Het enige nadeel is dat de commentator de naam die je hem geeft niet kan uitspreken, dus krijg je keuze uit een paar nicknames. Mijn karakter werd daarom maar BullDog.

Gevechten

Zoals je normaal ook zal denken, kun je niet meteen beginnen, maar met de training beginnen. Deze zijn nogal saai, en in het begin ook best moeilijk. De trainer kan gratis zijn, maar als je ze betaald krijg je toch betere skills erbij.

De trainingen zelf zijn optillen van gewichten, op een dummy slaan, en op een bokszak slaan. Echter na een paar keer hetzelfde trainen, wordt het erg saai, en wil je het automatisch laten doen, maar dan wordt je te slap voor het einde van het spel.

Je wilt daarna toch ook wel eindelijk laten zien wat je kan. Met een versgetekend contract stap je in de ring, en knal je de eerste tegenstander tegen de grond neer. Je moet al je tegenstanders verslaan, om de werelds beste te worden. Je verdient met deze gevechten reputatie, en een voor een groot gevecht heb je veel reputatie nodig.

Het vechten zelf loopt anders dan in andere spellen zoals Tekken bijvoorbeeld. Je speelt niet met de knoppen, oke, er zitten dingen onder de knoppen, maar je gebruikt ze niet. Je richter thumbstick is een verlengstuk van je arm. Tik je hem snel schuin omhoog, dan geef je snelle jabs. Draai je hem een kwartslag (van links of rechts naar omhoog) geef je ze een hoekslag, en van onder naar boven een vette uppercut. Dan ook de hardste slag, schuinonder beginnen en dan naar beneden, om via dezelfde weg helemaal omhoog te gaan, doe je een impact punch. Raak je je tegenstander met een impact punch, dan staat hij suf op zijn benen, en kun je hem nog een knal geven om hem knock out te slaan.

Tuurlijk zitten er onder de knoppen ook wel dingen. Wanneer het slowmotion is omdat jij een vette slag hebt opgelopen, druk je op de Y om je tegenstander vast te pakken. Met de A kun je een hele harde klap geven, alhoewel die soms eentonig wordt. Zo speelde ik tegen een vriend van mij, die die knop wel veel gebruikte. Zijn speler bracht alleen eerst beide armen naar achteren, om daarna zijn linkervuist te laten spreken. Alleen, hierdoor kon in telkens counteren. Met de X kraak je je tegenstander af, en met de B geef je een vuile stoot, als een elleboog of een kopstoot. Als je dat 3 keer doet fluit de scheids de wedstrijd af.

De tegenstand is wel heel groot in Fight Night, De ene keer heb je je tegenstander de eerste ronde al knockout liggen, maar een volgende keer ben je wel tot een half uur bezig om hem 1 goede slag te geven! Zie je dat je tegenstander een zwelling of een snee in zijn rechterwang heeft, blijf hier op slaan en hij wordt er door de scheids uiteindelijk uitgehaald. Na elke ronde kun je je karakter healen, door ijs op de zwelling te leggen en de wond te healen. Ook dat kun je automatisch laten doen, maar dat gaat niet even goed als wanneer je het zelf doet.

Xbox Live

Ben je uiteindelijk de beste bokser, dan kun je online spelen. Het speelt geweldig op Xbox Live. Daag je vrienden uit, en win van ze, niets is toch beter? Dit kan ook Offline, en dat speelt heerlijk. Zo mspeelde ik tegen een vriend van mij, en hij sloeg telkens op mij in, en ik counterde telkens om hem een blauw oog te slaan. Slaat hij net een keer anders, ben ik knock out en sta niet meer op.

Daarnaast moet ik toegeven dat de scheids erg onpartijdig is. De ene keer zegt hij dat je nog 1 slag nodig hebt om knock out te gaan. Geef je je tegenstander een goede slag, zegt hij dat je wel erg goed bezig bent. Terwijl je net daarvoor 20 klappen hebt gehad.

Conclusie en beoordeling

None

Zoals je ziet, ben ik helemaal fan geworden van boksen nu. Ik kijk het zelfs op tv. In combinatie met de goede soundtrack van rap en hiphop, is het een geweldige game worden.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Geweldige Graphics
 • Netjes uitgewerkst
 • Wisselende moeilijkheden tegenstanders
 • Minpunten
 • Trainingen vervelen snel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zeer vette game!

  Nog bedankt voor de beta key Insidegamer ;)

 • Ik heb me tot nu toe erg vermaakt met de Beta, overweeg ook om de volledige versie te kopen.

 • thnx voor de beta key ik ben er nu zeker van dat het een must have voor mij is

 • Halen die handel!!

 • spijtig heb ik geen beta gewonnen

 • @ropper  no need, beta valt ook op steam te downloaden.

 • Iedereen kan sinds vanacht de BETA spelen, je kunt hem gratis van de Live Marketplace halen, of van STEAM.

 • Opzich is het geen slechte game alleen zo onoverzichtelijk…

 • ik vind het ook een erg vette game, en idd nog bedankt voor de beta Inisdegamer!  ik had alleen een probleem bij de gameplay, het is allemaal erg company of heroes, niet dat dat de game minder maakt. zeker niet als je weet hoe company of heroes speelt. maar ik ken het allemaal wel. en dan trekt de setting van 2e wereld oorlog me gewoon meer.  toch blijft warhammer een erg vette setting en zeker een topper, het speelt lekker en de engine is erg goed geoptimized als je het mij vraag. met me duel core 3 ghz en HD4780, 4 gig ram lijkt de game op een constante 60 fps te lopen, en dan ziet het erg ook nog enorm goed uit. dat had ik niet verwacht.  de enige reden om deze game niet leuk te vinden is om redenen die met je eigen smaak/mening te maken hebben. want het zit al heel goed in elkaar, en dan heb ik het over de beta.
 • VET, ff downloaden :)

 • VETTIE VETTIE VETTIE net als de beta alleen zal ik wel betere PC moeten hebben voor echte spel, want beta loopt al niet echt lekker met mijn pc.

 • wat een topper! ben beta nu aant downloaden. heb bijna alle andere versies van dawn of war :)

 • Zeker het geld waard! Ik heb hem al gepreordered bij bol! Voor niets een steelbook en ingame content erbij!!! :D

 • niet mijn ding shit

 • Gruwelijke game!

 • Op dit moment valt er in de multiplayermodus alleen een drie-tegen-drie-multiplayervariant te spelen.  Je kan ook 1v1 doen hoor.

 • Leuke multiplayer.

 • vet

 • Dus max 4 spelers? Bah, hoopte op 8-man FFA actie :-(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren