1. FIFA 06 (Xbox)

FIFA 06 (Xbox)

Inleiding Fifa 2006 Review

Op de cover van Fifa 2006 prijken Ronaldinho van Barcelona en Wayne Rooney van Manchester United. Voetbal is de populairste sport van allemaal. Dit was natuurlijk al veel langer bekend. En dus is voetbal een belangrijke inkomstenbron voor de makers van computerspellen. Al jaren achter elkaar komt er een voetbalspel uit door EA Sports en Konami. De FIFA en de PES reeks zijn reeds bekend onder de gamers. De reeks van FIFA is het meest bekend onder de gamers. Al sinds 1994 brengt EA een Fifa uit. Dit jaar dus alweer FIFA 2006. Je krijgt bijna de indruk dat de uitgevers de spellen aan het uitmelken zijn. Jarenlang was Fifa het voetbalspel voor iedereen. Mede door de slimme marketing van EA was dit spel veel bekender dan de concurrent PES. Maar de laatste jaren komt Konami steeds dichter bij Fifa en is het spel zijn marktaandeel aan het verliezen. Maar dit is de review van FIFA 2006. En dus vanaf nu alleen aandacht voor FIFA 2006.

Singelplayer

Nieuw is dit jaar de career modus verlengt van 5 jaar naar 15 jaar. Met het gevolg dat je nu makkelijker kan overstappen van club, maar je zult ook sneller ontslagen zult worden als de financiën niet op orde zijn. Ook al sta je bovenaan en sta je in de schulden dan is de kans groot dat je ontslagen word. Hier krijg je nu ook de controle over. Als je wedstrijden wint krijg je credits. Met deze credits kan je in de FIFA fan shop kleding en stadions vrijkopen. Ook bekende oude spelers kun je vrijkopen. Voor Nederland zit hier Ronald Koeman in. In Fifa zitten dit jaar weer een aantal nieuwe stadions. Een mooi nieuw stadion is het stadion van Cardiff. Hier word jaarlijks de FA Cup finale gehouden.

Zelf vind ik dat je echt het gevoel weer terug heb in FIFA. FIFA is weer echt voetbal geworden. FIFA 2006 is de beste FIFA sinds FIFA 2003. Je kunt mooie combinaties maken tussen de spelers. Ook leuke overstapjes om de tegenstander op het verkeerde been te zetten.

Xbox Live

Het online gedeelte van FIFA 2006 wordt gehost op de servers van EA. Normaal is dit bij andere spellen altijd anders en worden ze gehost door Microsoft zelf. Maar EA heeft er voor gekozen om zelf zijn servers te beheren. Net als vorig jaar met FIFA 2005. Na een week spelen en meer dan 100 wedstrijden te hebben gespeeld. Zijn de ervaringen over de online ervaring verschillend. In de meeste gevallen heb je gelukkig geen last van lag. Bij het kiezen van Quickmatch zie je hoe de connectie is van de tegenstander. Maximaal zijn er 3 strepen dan is de connectie goed. Bij 1 streep is er helaas kans op lag.

Ook dit jaar zijn er weer scoreborden waar in alles word bijgehouden. Wat hier gelijk op valt is dat er in FIFA 2006 online alleen maar gewonnen of verloren kan worden. Het gelijkspel is er nu uitgehaald. Iedere speler die online gaat krijgt een eigen career toegezwezen. Hier word bijgehouden hoeveel wedstrijden er zijn gespeeld. En krijgt de spelers punten. Ook is hier te zien hoeveel wedstrijden de speler ongeslagen is. Daarnaast zijn alle wedstrijdstatistieken bijgehouden. Alle gele en rode kaarten en buitenspel zijn hier terug te vinden. Handig is in het hoofdmenu dat je kunt zien hoeveel spelers online zijn in FIFA 2006. Dit zijn er altijd wel ongeveer 100.

Grafisch

Niet geheel onbelangrijk bij een voetbal spel zijn de grafische kwaliteiten. Samen met het geluid bepaald dit of er een echte voetbalsfeer gecreëerd kan worden. In FIFA zijn de graphics altijd mooi en vernieuwend. Ook dit jaar in FIFA 2006 zijn de graphics weer mooi. Ook de spelers bewegen elk jaar beter en steeds realistischer. Ook dit jaar zijn er weer speciale bewegingen van de belangrijkste top spelers. Zo hebben Zidane en Ronaldinho hun eigen speciale bewegingen. Met deze bewegingen is het mogelijk om een andere speler in een beweging vrij voor de keeper te zetten.

Ook de sound is weer goed in Fifa 2006. De soundtracks zijn prachtig. Veel onbekende nummers van onbekende bands hoor je in het menu van Fifa. Toch zijn deze nummers zeker de moeite waard om te luisteren. De nummers worden afgewisseld met belangrijke voetbalgoals van de afgelopen jaren. Je hoort hier een radioverslag van de mooiste doelpunten. Zoals de goal van Rooney ( hoofdrolspeler van het spel ). Zijn goal met Everton tegen Arsenal is terug te luisteren. Hij was toen pas 16 jaar oud en scoorde als jongste speler ooit in de Engelse Premier League.

Conclusie

Ook dit jaar heeft EA Sports weer een degelijke Fifa kunnen afleveren. Elk jaar veranderd er wel iets aan Fifa. Dit jaar is het off-the ball control uit Fifa gehaald. Dit speelde in de twee voorgaande edities niet prettig. Er is voor de rest niet iets vernieuwend gekomen. Alleen de vrije trappen moeten nu zonder richter worden genomen. Ook de corners worden dit jaar anders genomen. Fifa zal altijd de concurrentie moeten aangaan met Pro Evolution Soccer. Daarom moet FIFA altijd meer brengen dan een rooster update. Dit jaar is dat ook wel goed gelukt en blijft hij ook voor de mensen met Xbox Live leuk om te spelen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om weer verder te gaan in de career mode. Deze is van 5 jaar naar 15 jaar verlengt. Ook als je geen beschikking heb over Xbox Live kan je nog wel veel plezier hebben van de multiplayer. Dit jaar zit er een Football Party in. Dit houd in dat je tot maximaal 8 mensen een toernooi kan organiseren.

Conclusie en beoordeling

De conclusie voor Fifa 2006 is dat het een goed spel is. Helaas is er offline nog wel eens last van irritante framedrops. Waardoor het spel kan haperen. Maar de rest maakt dit goed. De transfers zijn bijgewerkt tot 24 augustus waardoor nog niet alle spelers bij de goede clubs zitten. Maar dit kan je zelf snel veranderen in het menu. Het is afwachten op Pro Evolution Soccer 5 of Fifa de eindbalans wint van Pro Evolution Soccer. Dit lees je eind oktober in de review over Pro Evolution Soccer 5.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Beste fifa ooit
 • Online
 • Grafisch
 • Minpunten
 • Kan net beter

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze game is vet, ik had de prijsvraag gewonnen dus kan ik hem al spelen. RTS liefhebbers, check dit effe. Goed warmhoudertje. ^^D

 • ff downen via steam dan maar

 • Ik had ook de prijsvraag gewonnen was eg zeer fet (H)

 • Jammer niet gewonnen :( Dus ik moet nog lang wachten :(

 • geodrake lees het nieuwsbericht anders eerst even… iedereen kan eht nu downloaden

 • De Beta was echt vet, zeker een goede game, en het downloaden waard voor degene die interesse hebben.

 • Had Beta ley gewonnen dus heb het al paar dagen en ik zeg het je het is echt vet.

 • ik ga 'm nu downloaden

 • vette shit… speel hem ook

 • Weet iemand of de multiplayer voor steam beperkt is tot steam?

  Kunnen spelers met de Steam versie ook tegen mensen van GFW live spelen?

 • cartelir: beide versies zijn hetzelfde

 • oehh, de beta is vet.

  de volledige game gaat zeker in mijn collectie komen!

 • ik heb die prijsvraag gewonnnen van warhammer :D.

  en nu zit ik te instaleren die spel :D.

  maar ik heb nooit van die spel gehoord :D.

  maar lijkt me wel leuk want het is graties :D.

  bedankt insidegamer mensen :D  ben er blij mee :D:D:D:D:D:D
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren