1. FIFA Football 2005 (Xbox)

FIFA Football 2005 (Xbox)

Inleiding FIFA Football 2005 Review

Hieronder vind je de review van FIFA Football 2005 het voetbalspel dat samen met PES 4 de voetbal spellen op de xbox zijn. Voor het eerst heeft FIFA Football een echte concurrent gekregen met PES 4. Waar voorheen EA Sports met FIFA Football de touwtjes in handen heeft gehad probeert nu Konami met PES 4 terrein te veroveren op de xbox, maar deze review gaat over FIFA Football 2005. Die nu ook Online ondersteuning heeft gekregen op de xbox.

De voorkant

Dit jaar op de voorkant van FIFA Football 2005 staan weer 3 bekende spelers te pronken. Dit keer vind je Patrick Viera van Arsnal, Morientes/Raul van Real Madrid, en tot slot de beste spits van europa Andry Schevschenko van AC Milan. Op de voorkant staat Viera met het arsenal shirt en met nike logo maar helaas in het spel heeft FIFA Football geen licentie weten te bemachtigen van Nike, hierdoor zien we best veel shirts zonder kledingsponsor. Hopelijk is dit in FIFA Football 2006 verbeterd.

Grafisch

De grapics in FIFA Football 2005 zijn goed. Het spel heeft betere grapics dan Zn concurrent PES 4. Ook bevat FIFA Football 2005 mooie replays waar je alles nog eens een keer goed kunt zien. De ingame filmpjes zijn ook erg mooi gemaakt, en je herkent ook erg snel bepaalde sterspelers. Ook zitten er leuke truckjes in het spel om je tegenstander voorbij te kunnen.

De competities

In FIFA Football 2005 zitten 18 competities met alle echte namen dit is een voordeel tegenover PES 4. Ook zitten er 38 nationale teams in helaas weer niet die van Nederland, omdat de KNVB de Nederlandse voetbalbond weer veels te veel geld vraagt voor de rechten van Oranje. Maar toch zitten er wel 11.000 echte spelers in FIFA Football 2005. Gelukkig hebben we wel weer de Holland Casino Eredivisie met de topclubs Feyenoord, PSV en Ajax. Dus dit jaar kunnen we proberen om Feyenoord weer eens kampioen van Nederland te maken. Helaas zit er nog steeds geen Champions League of UEFA Cup in FIFA Football 2005. Hier heeft EA Sports weer aan geld gedacht en hebben ze een apart spel er van gemaakt die inmiddels is verschenen.

Spelers maken

Terug van weggeweest in de FIFA reeks is het Creation Zone. Hier kan je een speler maken die op je idool lijkt of juist op je zelf. Maak je eigen zo goed als je wilt en voeg je toe bij je favoriete voetbalclub en speel samen met je helden tegen de rest van de teams, door middel van eigen toernooien te creëren. Ook kan je in het Creation Zone spelers die al in het spel zitten bewerken. Ook kan je in team management de transfers regelen van alle teams. Dit is erg handig zodat je alle transfers die dit jaar zijn beklonken kunt verwerken in je voetbalspel en dus met een up2date voetbal spel speelt, zo heb je eigenlijk geen FIFA Football 2006 meer nodig maar kan je deze zomer alle transfers zelf verwerken.

Carrière

Nieuw in FIFA Football 2005 is het speltype Carrière hier kan in je 15 seizoenen een team kiezen en deze vanaf de grond af ( 3e Engelse Divisie ) opbouwen, zodat je successen kunt binnenslepen en het team leiden naar het allerhoogste doel binnen het club voetbal en dat is natuurlijk de Champions League winnen.

Xbox Live

Ook nieuw binnen de FIFA reeks op de xbox is dat je nu eindelijk echt kunt laten zien wat je kunt, niet langer alleen meer tegen je vrienden maar nu ook tegen mensen uit de hele wereld. EA Sports heeft een eigen online netwerk gebouwd waar je het kan op nemen tegen heel de wereld, natuurlijk heeft EA er ook een scoreboard in gezet zodat je kunt zien waar je in de ranking staat, hier kan je terugvinden hoeveel wedstrijden je hebt gespeeld, hoeveel gewonnen, gelijk of verloren, en ook nog eens het doelsaldo, en ook nog hoeveel wedstrijden je ongeslagen bent. Ook kan je op het Online Systeem chatten met andere FIFA spelers. Zo kan je ze uitnodigen om een toernooi te gaan spelen, die je zelf makkelijk kan aanmaken in de lobby. Ook onthoud het systeem hoeveel toernooien je wint en hebben ze zelfs bekers voor je carrière.

Conclusie en beoordeling

FIFA Football 2005 is een goede voetbalgame met uitstekende grapics. Ook is het online systeem erg goed in elkaar gezet. De gameplay is goed te noemen en zal de komende tijd alleen maar beter worden als FIFA Football 2006 uitkomt, Dit spel is zeker aan te raden om te kopen, inmiddels is FIFA Football 2005 alweer 30 euro omdat binnenkort de opvolger uitkomt. Een leuk spel om te spelen tegen andere spelers op Live of gewoon gezellig tegen wat vrienden.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Beter dan 2004
 • Minpunten
 • Lag online
 • Zelfde manier van scoren

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Was te verwachten…

 • Jammer dat ze er geen Blu-Ray ingooien, maar ergens wel begrijpelijk. Bij zo'n slim-versie ga je natuurlijk geen extra bagage in je console stoppen.

 • Eerder niet te verwachten. MS heeft altijd eerder gezegd dat ze niet met een 'slim' versie komen.

 • Microsoft reageert

  Momenteel kan het bedrijf nog geen antwoord geven op de vraag.

  Interessant…..

 • een wat minder lawaai makende stofzuiger!!!!!!!  Damn wat brult dat ding

 • @profox77  Daar heb ik geen last meer van hoor.

  Speel veel games via m'n Hard Drive.  OnTopic: Een Xbox 360 met Blu-Ray is niet oke..

  Ga nou maar meer tijd steken in een hele nieuwe console.. xD
 • Koop gewoon een heerlijke PS3 :D

 • natuurlijk doen ze er geen bd in bd is van sony

 • Koop gewoon een heerlijke PS3 :D

  Nou nee, fanboy…  OT: Het zou wel beter zijn als ze een Slim Xbox 360 zouden maken, want de console is nu nog best wel groot. Het neemt dan ook niet heel erg veel plek in beslag.

 • We zien het wel aan.

 • @the_ghost__NL  (Blu-Ray is inderdaad ontwikkeld door Sony/Philips)

  Microsoft mag Blu-Ray gewoon gebruiken zoals vele andere fabrikanten…..hoop alleen niet dat ze dit doen…..  Volgens analisten was er alleen in Amerika nog ruimte voor 5-6 miljoen nieuwe 360's, goede keuze dus om een kleinere versie op de markt te brengen. • @Jaapie  Blu-Ray is wel van Sony (en Phillips)!  Tja heb al een 360, als er echt kwaliteits verschil zou zijn dan overweeg ik wel een nieuwe te kopen, anders niet.  Jaapie heeft zijn post aangepast
 • Enige voordeel als ze er een BD in doen, is dat er grotere spellen uit kunnen komen. BD heeft iets van 60Gb aan ruimte ofzo toch? Terwijl een standaard DVD-tje maar 4Gb data kwijt kan.

  Dat zou dus de kwaliteit van de spellen ten goede KUNNEN komen. Maar ja. Voorlopig zien de spellen die op beiden platforms uitkomen er nog hetzelfde uit… dus missch kunnen ze dan beter gewoon hun console iets stiller / koeler / dunner maken ;-)

 • Een console die laat merken dat hij er is! (Dat gebrul)

 • Eentje met minder herrie is altijd welkom. Bluray hoeft echt niet. Bij een goede DVD-upscaler (die al in de huidige 360 zit) zie je al bijna geen verschil meer. En games die op bluray verkrijgbaar zijn voor de 360 is dezelfde fout maken die Sega al maakte met de MegaCD/32X.

 • lol jij misschien niet, FULL hd + blu-ray zeikt over een upscaled dvd'tje heen.

 • @Skar

  Xbox 360 gebruikt DVD-9 wat iets van 9 GB bevat.  Upscaling van DVD is ALTIJD slechter dan Bluray. Waarom? Omdat door compressie en het verkleinen van het beeld altijd details verdwijnen. Als je het vergroot ziet het er slechter uit door het ontbreken van details.

 • Leuk en aardig dat Bluray, maar zo'n dvd kost mij echt veel te veel geld.

 • @Shenmue3  720p ook….

 • achja doen ze vast in de toekomst wel weer blue ray met een nieuwe xbox.. (in die tijd komen er als het goed is blue ray discs met nog grotere opslag!)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren