1. DTM Race Driver 2 (Xbox)

DTM Race Driver 2 (Xbox)

Inleiding DTM 2 Review

Iets meer dan een jaar geleden kwam codemasters met het vervolg op de succesvolle DTM Racer. Dit spel werd goed ontvangen bij de gamers en dus werd het tijd voor codemasters om te werken aan het vervolg van deze race simulator. Wat gelijk al opvalt als je de cover bekijkt is dat DTM 2 wel over een xbox live functie beschikt, dit was helaas niet het geval met het succesvolle eerste deel. In deze review kun je lezen of DTM 2 zich heeft verbeterd en de moeite waard is om aan te schaffen.

De speltypes in DTM 2 zijn:

Free race

Time Tiral

Xbox Live

Multiplayer

System Link

Helaas word er bij de free race wel gekeken hoever je bent in de career mode. Je kunt dus niet gelijk met alle auto's op banen scheuren, gelukkig kan dit wel op xbox live.

Wagens

In DTM 2 zitten dit keer meer dan 15 soorten races. Enkele voorbeelden zijn: Formula Ford, Ice Racing GT, Super Trucks, Street Racing en natuurlijk waar het allemaal om draait de DTM zelf, voluit Deutschen Tourenwagen Masters. Hier heeft vorig jaar Christian Albers uitstekend gereden en heeft daardoor nu een plekje bij Minardi in de Formule 1 naast de andere Nederlander Robert Doornbos. In elke auto klasse zien de autos er verschillend van kleur uit. Bij elke klasse heb je namelijk verschillende teams die ook met licentie er in zitten. Zo kan je dus ook met Christian Albers rijden in zijn Merceds DTM wagen. Dit is een leuke toevoeging aan het spel zodat het nog realistischer spelen is. Ook is het erg leuk om met een auto op een ijs circuit te rijden, het effect laat zich al raden een grote glijpartij. Veel oefen is dan ook nodig om goed uit te voeten komen.

In DTM 2 zit een heel realistisch schade model die nog nooit in een ander spel is vertoond. Bijna alles kan kapot en dat is dan ook zichtbaar aan de buitenkant van de auto. Vaak genoeg hangt je bumper bijna af en ook aan de achterkant, voor de rest merk je het ook als je rijd. Het bekende over stuur na een botsing is aanwezig, vaak genoeg merk je dat je auto te veel naar links of rechts stuurt, een podium plaats kan je nu wel vergeten. Verder is een mooi effect bij de auto's dat je als je voor de start gas geeft je vuur uit de uitlaat ziet komen. Tijdens de races kan je instellen om tot maximaal 20 andere auto's te racen.

Circuits

In DTM 2 zitten 50 internationale circuits, dit is beter dan een nieuw race spel als Forza Motorsport. In DTM 2 is veel meer keuze voor variatie waar door het spel niet snel zal vervelen. De bekendere circuits in DTM 2 zijn: Hockenheim,Laguna Seca, Road America, Norisring, A1 Ring en tot slot ons eigen nationale circuit, Zandvoort. Het blijft natuurlijk jammer dat er in Zandvoort geen Formule 1 races worden verreden, helaas zitten er in DTM 2 ook geen Formule 1 auto's wel de Formule Ford maar dit geeft toch niet het echte Formule 1 gevoel weer. In totaal zitten er 50 circuits verspreid over 12 landen.

Xbox Live

Gelukkig zit er dus in DTM 2 een mogelijkheid om te spelen op xbox live. Als je de live modus op start kun je bevestigen uit welk land je komt. Dit geeft de leuke toevoeging dat op het scoreboard en in de lobby een landen vlag voor de naam van de gamerstag te zien is. Zo kun je in een oog opslag kijken uit welk land je tegenstander komt. Ook op xbox live kun je met veel tegenstanders spelen tot 12 speler is mogelijk. In Forza Motorsport kun je met slechts 8 spelers racen. Natuurlijk worden je ronde tijden bij gehouden in DTM 2. Zo kun je kijken hoe snel je rondetijden zijn op je favoriete baan. Ook werkt DTM 2 met een ELO Ranking iedereen begint op 1500, het is de bedoeling dat dit omhoog gaat. Als je mee doet aan een ranked game word het spannend omdat de bovenste plaatsen je plus punten geven maar de onderste plekken juist minpunten geven waardoor je snel kan zakken. Maar als je met vrienden gewoon voor de lol wilt racen kan dat natuurlijk ook de ELO Ranking kan je ook uitzetten in de server.

Grafisch

Grafisch is DTM2 echt top, nog niet eerder heb ik een mooier race spel gezien tot Forza Motorsport kwam. Het publiek hier in tegen is niet zo mooi maar wie let daar ook op als die met 200 kilometer op het rechte stuk raast. Verder is het schademodel zoals gezegd erg goed verwerkt grafisch is dit goed te zien. Ook de banen zijn mooi verwerkt met curvestones en de bekende grindbakken. Daarnaast zijn de circuits echt perfect nagemaakt alles klopt, zelfs de reclames langs de weg. Ook de sound is in orde, de wagens geven een mooi geluid en de sound tijdens de wedstrijden zijn goed om te horen gelukkig bevat DTM2 ook de mogelijkheid om door middel van custom soundtracks je eigen favoriete muziek af te spelen

Conclusie en beoordeling

Dtm 2 is een perfect spel geworden voor de race liefhebber. Veel auto's en veel circuits zitten verwerkt in het spel. Voor de prijs hoeft de gamer niet te schrikken inmiddels is dtm 2 nog maar 30 euro. Ook word het spel nog genoeg gespeeld op xbox live zodat er altijd wel een tegenstander is, de career mode is ook uitdagend en heb je niet binnen een week uitgespeeld. Daarnaast is het spel grafisch ook een topper en zijn de tussenfilmpjes in de career mode een lust voor het oog.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • DTM
  • Circuits
  • Grafisch
  • Minpunten
  • Unfair op Xbox Live

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren