1. James Bond 007: Nightfire (NGC)

James Bond 007: Nightfire (NGC)

Mijn naam is Bond, Bondjas, euh... ik bedoel James Bond natuurlijk. Shit, daar gaat mijn reputatie als dierenvriend, maar ja, dan praat ik maar weer verder zeker. Ober, een wodka martini, nu! Oh ja, je weet het hé, shaken, not stirred! Mijn avond is verpest, probeer ik wat vrouwen te versieren op mijn undercover missie en maak ik toch een fout zeker! Ik heb drank nodig. Ober... ober, waar blijft mijn alcohol! Juist op dat moment ziet James zijn vijand en achtervolgt hen... Dit zou het begin kunnen zijn van een Bondgame of film, maar dat is het niet. Waar speelt deze game zich dan wel af, laten we daar eens even achter komen.

Je avontuur start deze keer in Parijs. Zodra je de game opstart word je in de actie gegooid, je moet namelijk een Franse vrouw genaamd Dominique redden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, je zit namelijk in een helikopter met een sniper als enige wapen. Gelukkig moet je de eerste keer dat je dit level speelt niks doen, alleen maar op het knopje voor schieten duwen. Dit level gebruiken ze om je even wat uitleg te geven en je te zeggen welke knop voor wat dient, het is dus een tutorial level. Na een tijdje krijg je een tussenclipje te zien dat er best mooi uit ziet. Kan ook niet anders, er komt een vrouw in voor! In ieder geval een mooi clipje. Vlak daarna bevind je jezelf in een auto die bomvol met gadgets zit en je mag de wagen zelf besturen. Je volgt een vast parcour en probeert een verdachte wagen in te halen. Eenmaal je dat gelukt is, speelt er zich een clipje af. In dit clipje zijn Bond en Dominique redelijk intiem en kijken ze naar het vuur werk, het is namelijk Nieuwjaar.

Nadat je dit allemaal doorstaan hebt kan het echte werk beginnen. Je wandelt op de oprit van een kasteel en moet daar zien binnen te raken. Eenmaal je dat gelukt is ga je undercover en heb je alleen maar gadgets tot je beschikking. Je loopt een vooraf uitgestippeld parcour af en probeert de opdrachten die je zijn opgedragen uit te voeren. Ja, je leest het goed, een vooraf uitgestippeld parcour. De vrijheid in deze game is enorm beperkt en dat vond ik soms frustrerend. Je krijgt namelijk amper de kans om toch een beetje af te wijken van dat parcour en dat kan na verloop van tijd enorm saai worden. Ik kon er in ieder geval niet mee lachen. Gelukkig krijg je in dit level ook nog voldoende actie tegen en zijn de gadgets een leuke afwisseling, het doorbreekt de routine een beetje.

In de verdere levels kom je verschillende vijanden tegen en heb je soms zelfs de beschikking over voertuigen. De gameplay die deze voertuigen met zich meebrengen is best actievol. Ik vond het heel leuk om mijn vijanden of voorwerpen op te blazen met een raket bijvoorbeeld. Maar ook in de levels waar je voertuigen hebt is de vrijheid heel beperkt. Er zijn wel verzachtende omstandigheden voor die beperking van vrijheid, je hebt namelijk de beschikking over een gezond aantal wapens. Die wapens zijn in typische James Bond stijl en zijn uniek op ieder zijn eigen manier. Maar wat heb je aan wapens als de vijand dom tot zelfs achterlijk is, de AI is dus niet echt van hoog niveau. Na een tijdje wen je daar wel aan, maar toch had ik gevoel dat er veel meer aan dit punt gewerkt kon worden. Het is maar goed dat het geluid van hoge kwaliteit is en typisch zijn voor Dhr. James. Er zijn namelijk leuke tot spannende deuntjes in de game verwerkt en dat op een geweldige efficiënte manier. Ze weten de sfeer op een respectabel niveau te krijgen.

De omgevingen waarin ik rondgelopen heb, waren soms wel en soms dan weer niet goed afgewerkt. Dat is jammer, ik had soms het gevoel dat het grafisch bij sommige levels net iets beter kon en als je dat gevoel krijgt dan weet je gewoon dat het niet goed is afgewerkt. Nu moet ik wel nog vermelden dat er ook af een toe een slim personage rondloopt, namelijk de bazen. Bij deze personage moet je wel degelijker slim te werk gaan en nadenken voordat je iets doet, maar al bij al zijn ze niet moeilijk te verslaan. Ook wel leuk was het feit dat je af en toe op een sluipende manier te werk moet gaan, er zijn namelijk missies waarbij het beter is dat je niet gezien wordt. Bij die missies heb je natuurlijk de beschikking over de juiste wapens. Daarna kwam ik weer een kleine teleurstelling tegen. De game was net zo snel gedaan als hij begon, ook hierbij kwamen er bij mij de nodige frustraties aan te pas.

Na het feit te hebben verwerkt dat de game veel te kort was, begon ik aan de multiplayer. Hierbij werd ik aangenaam verrast. Er waren namelijk veel personages en omgevingen waaruit je kon kiezen en dat was een grote opluchting. Je kon zelfs het aantal vijanden, de gadgets, minivoertuigen, enzovoorts instellen. Daarom heb ik dus direct de multiplayer getest met een paar vrienden. Wat later kwamen we unaniem tot de conclusie dat de multiplayer goed was uitgewerkt en dat het de slechte single player mode voor een deel liet vergeten. In die multiplayer zitten trouwens een paar omgevingen die niet eens voorkomen in de single player en dat was in mijn ogen een aangename verrassing. Zo kon ik ook deze levels uitpluizen en de beste plekjes zoeken om me te kunnen verdedigen. Het is dus de moeite waard om ook eens de levels in de multiplayer mode uit te testen, ik heb dat in ieder geval wel gedaan en heb daar geen spijt van. Aan jullie dus de keus of jullie dat ook doen of niet.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een game die niet echt goed en niet echt slecht is. De single player is slecht, maar de multiplayer is dan weer goed. Deze game raad ik dus eerder af dan aan, tenzij je natuurlijk graag een vette multiplayer wil spelen. Ik laat dus aan jullie de keus.
4,7
Score
47
Score: 45
 • Pluspunten
 • Wapens
 • Gadgets
 • Multiplayer
 • Geluid
 • Minpunten
 • Te kort
 • Weinig vrijheid
 • Slechte AI
 • Graphics zijn niet echt geweldig bij momenten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jammer verheugde me echt op de DLC, nu ben ik beeje uitgekeken op het spel

 • Het is maar een paar dagen hoor…

 • Zo gaat het precies hetzelfde met de Battlefield Heroes Beta.

 • Begin februari is over een paar dagen al! ;)

 • ik kan niet wachten:D alleen moet ik nog ff w8e tot 12 feb tot mn internet er is…Grrrr…

 • Ik ben wel benieuwd, moet nog wel Mirror's Edge uitspelen. Iemand overigens enig idee wat die DLC inhoudt?

 • Ik ben wel benieuwd, moet nog wel Mirror's Edge uitspelen. Iemand overigens enig idee wat die DLC inhoudt?  Echt, sommige mensen :')

 • even af wachten

 • Dit valt best wel mee, want voor je het weet is het eigenlijk alweer februari.

 • Ik ben wel benieuwd, moet nog wel Mirror's Edge uitspelen. Iemand overigens enig idee wat die DLC inhoudt?

  Diepe ziel doordringende zucht…

 • gelukkig niet al te lang wachten :-D

 • Heb geen behoefte om extra geld uit te geven aan deze game.

 • heb de game nog niet…mss wel in februari.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren